Sainz: Stop & go kazna je bila besmislena

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Carlos Sainz

Carlos Sainz nije imao dobru utrku na VN Rusije, ponajprije zbog kazne koju je zaradio u dvoboju s Jolyonom Palmerom. Španjolac kaže da je kazna bila potpuno besmislena, s obzirom da on nije ni bio u direktnom dvoboju s vozačem Renaulta. Uz to mu je bolid bio oštećen od početka utrke. Španjolac je sve detaljno opisao:

“Imao sam odličan start, bolji od Lewisa i Maxa, te sam ih odmah i prestigao. Poslije me Lewis prestigao do zavoja dva zbog puno jačeg motora, a onda se ispred mene dogodio sudar. Pokupio sam dio prednjeg krila s bolida Daniila Kvyata, koji je otišao u radijatore i podnicu, pa sam izgubio snagu u motoru poslije drugog zavoja, tako da sam pao s devetog mjesta na 16.”

“Prvo je izgubio (Palmer) kontrolu nad autom s vanjske strane trećeg zavoja, onda je došlo do kontakta, i suci su vjerojatno mislili da sam ga izgurao sa staze. Ova kazna od 10 sekundi je prevelika, poslije se više niti ne možete utrkivati. U intervjuima poslije utrke su me svi pitali zašto sam dobio kaznu, i rekao sam da ne znam, da moram pogledati. Sada je još jasnije da je bila besmislena.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.