Boullier: Štednja goriva na VN Rusije koštala je McLaren 50 sekundi

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 17 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Šef momčadi McLaren Honda, Eric Boullier, tvrdi da je momčad izgubila 50 sekundi tijekom VN Rusije zbog štednje goriva. Bila je ovo prva dvostruka berba bodova za momčad iz Wokinga u novoj sezoni, a posljednji put se to dogodilo na VN Mađarske 2015. Ovim osvajanjem bodova McLaren je skočio na sedmo mjesto u poretku konstruktora, što je najviši plasman momčadi još od VN Brazila 2014. Boullier kaže kako je ovo čisti problem Honde, koja troši previše goriva u odnosu na konkurente.

“Nije teško primijetiti da smo mi momčad koja ima problema s potrošnjom goriva. Bez štednje goriva, mislim da bi zaostatak bio manji za 50 sekundi. Ako pogledate, bili bi vrlo blizu Williamsa da nismo štedili gorivo, i u tom području je potrebno napredovati. Važno je to što smo u utrci imali dobar tempo i da su vozači bili zadovoljni s bolidom.”

Hondi je na rasplaganju još 14 tokena, te se očekuje da će ih uskoro upotrijebiti.


Odgovor

17 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Kako ne, na repu ste Willimasu, možda malo i jači. Tempo u utrci van je bija strašan, dobrih 5 sekundi isprid Renaulta.

    Pretprošle sezone je bilo samo da se malo uhodamo svima je druga godina nama prva, pa je bilo samo da je malo veći turbo, evo sad je samo da je malo manja potrošnja goriva. Dogodine očekivan samo da je najbrži bolid i bori ćemo se za pobjede.

    Otiša im dežurni klaun, Arai, pa ga sad na smjene minjaju, danas dopalo Boulliera.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Njima je druga godina, a drugima treća. Bas su super likovi koji kao da ne zele da honda uspije. Jer se onda ne bi ferrarijev pomak opisivao superlativima.


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Pa u tome i je stvar, Ferrari je napravio POMAK jako vidljiv pomak, dok ovi o pomaku pričaju, ali ga nema nigdje.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Ciki-F1 nemaš pojma, pa da su morali voziti krug manje bili bi isprid Ferrarija.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Pomak. Kakav pomak? Dvostruka mjerila su stalno prisutna. Ferrari zaostaje više nego prošle godine u bodovnom smislu, više se kvari i još nisu ni jednom pobijedili za razliku od prople godine. Dakle kakav pomak. Eto sada sam objasnio na vaš način. Onome tko ne vidi veliki napredak honde i mclarena mogu reći samo da ne gleda dalje od vlastitog nosa. Evo neki dan ste trkeljali kako je ferrari po brzini već ispred mercedesa, a neki pesimističniji poput arrivabenea da je zaostatak bio u Kini samo 0,100 s. Pa sad tko tu lud nakon Rusije i zaostatka od 31s iza Rosberga?


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Ja nisam rekao da su se pomakli na čelo grida, ali usporedi 2014 i 2105 Ferrarievu sezonu i usporedi 2015 i početak 2016 MclH. Ne vidim tu nikakva dvostruka mjerila. Mcl mi je drag od vremena Kimia, želim da se vrati di mu je mjesto i želim kompetitivniji grid, ali budimo iskreni, od MclH ne bude ništa spektakularno, čak (moje osobno mišljenje) ni u 2017 neće biti na razini zadatka.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ciki kriva usporedba. Trebamo usporediti ovu i prošlu sezonu ekipa zasebno, a ne ferrarijevu 2015 i mclarenovu 2016. Zašto? Pa honda ulazi u f1 nakon dugogodišnjeg izbivanja. Jasno je kao dan da organizacijski, a ni idejno nisu bili na razini ostalih proizvođača. Ove godine se polako nazire genijalnost hondinih inženjera. ja bi pričekao 2017. pa da vidimi tko je u pravu. Ti ili ja.


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Samo vi radite na bolidu i motoru. Ispred Manora, Saubera i Renaulta jeste. Haas je još nepoznanica. Čas su bolji čas su lošiji. Force India i Toro Rosso u laganome padu. Te očekujem da njih prijeđete do kraja sezone. Pogotovo Toro Rosso zbog motora. Merc, Ferrari, RBR i Willams su nedostižni ove sezone.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso 14
      AlonsoForever Prikaži

      hahahhaha koji debilan komentar :-D RBR pređen. Williams je tu,dostignut, McLaren-Honda treći tim na gridu, medjutim, ograničava ih 80-85% štednje goriva tokom svake trke, jer Honda,u odnosu na Mercedes, troši,barem 2 a možda i 3 puta više gorivo. Ako Mercedes troši 1,5 do 1,6 litara po krugu, Honda po krugu troši 3 do 3,5 litre goriva. Rang V10 motora, da da :-) I to im je sada main problem. Kad to riješe,eto ih u Q3 i pozicije u kvalama 5 i 6.


      0
      0

      0
  3. krexi Prikaži

    Sve je to lijepo ali da li mu je palo na pamet da i drugi štede gorivo tjekom utrke. Da njegova priče ne drži vodu jasno je po tome što Mclaren u kvalama nije bolje plasiran jer se tu ne štedi gorivo. Ovaj puta nije bilo ni Vettela ni oba red bulla u prvih 10 pa plasman oba bolida u bodovima i nije baš najrealniji.. Volio bi da ponovo budu top momčad ali i prošle godine je bilo puno optimizma bez pokrića.


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ovi opet počeli sa mazanjem očiju… Trebaš biti totalni debil da povjeruješ u ovakvu glupost. Ovdje su završili samo zbog Kvyata, koji je izbacio trojicu (uključujući i sebe) koji bi bili uvjerljivo ispred. Tako da bi to bila borba za sitne bodove, standardno. Kao što dole kolega reče, završili su ispred Renaulta jbt…


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.