Force India: Nismo imali sreće ove godine

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Nico Hulkenberg, Force India

Nico Hulkenberg, Force India

Momčad Force Indije je uvjerena da su loši rezultati u prve tri utrke rezultat loše sreće koja ih je zadesila. Ekipa je očekivala nastavak dobre forme koja ih je krasila u drugoj polovici prošle sezone otkad su došli s B-specifikacijom bolida, ali su naišli na veliko razočaranje.

Samo šest bodova s Hulkenbergom u Australiji i katastrofalne utrke u Bahreinu i Kini nikako nisu nešto čime su ponosni.

“To je bio jedan od onih vikenda kad ništa ne ide,” kaže Otmar Szafnauer o vikendu u Kini kad su Perez i Hulkenberg bili 11. i 15.

“Bolid je imao dobru brzinu. Imali smo i dobar start, ali nesreća da smo morali ići u boks pod sigurnosnim automobilom i nakon toga prolaziti kroz grid. Dok to radite gume odlaze brže nego planirate pa smo zbog toga morali u boks ranije nego što je bilo planirano.”

“Naš posljednji stint je bio duži nego kod naših konkurenata pa smo zbog toga gubili pozicije.”

Szafnauer zna da bolid ima potencijala i najavljuje dobar rezultat na jednom čistom vikendu gdje im incidenti neće poremetiti strategiju.

U prvoj utrci to je bila crvena zastava u najgorem mogućem trenutku za njih, a u Bahreinu su oba vozača doživjela sudar.


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Force india mi je draga momcad otkad su dosli jer kao sto sam vec rekao u nekim komentarima nemaju nikakvo ime ili neku povijest poput mclarena ferrarija merca itd a prilicno su dobri.Nazalost mora se priznat da i unatoc toj nesreci na prve tri utrke nisu na razini.U australiji je alonsov tempo u utrci bio isti kao i njihov,u bahreinu su ih te nesrece malo omele ali svejedno su imali svojih trenutaka u kojima su bili poput ili cak losiji od manora a u kini nisu jedini koji su se probijali kroz grid…kimi i vettel su se takoder probijali kao i hamilton i ricciardo ali su zavrsili naprijed sto znaci da je FI daleko od njih.Meni su zasad iza toro rosoa i williamsa a prava konkurencija im je mch.Nadam se da ce se naci do kraja sezone tamo gdje su bili i prosle jer koliko se sjecam i prosle su u australiji bili jad i bijeda.Imam neki taj osjecaj sto se tice FI, williamsa, pa cak i ferrarija da se trude ove sezone uciniti najbolje sto mogu i stici merc nekako ali 2017 navodno dolazi “mclarenov paket” a to mi daje mozda i objasnjenje zasto je Alonso dosao u mch.Mislim da je ferrari kao sto mu ime i govori FERRARI i da sto god bilo bit ce uvijek na vrhu i da ce se snaci ali za williams i FI neznam…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.