Nico Rosberg pobijedio u Bahreinu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 47 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg došao je do svoje druge uzastopne pobjede ove sezone nakon što je danas u Bahreinu ponovo pobijedio svog momčadskog kolegu. Štoviše, danas je između njih završio i jedan Ferrari – Kimi Raikkonen.

Već u krugu zagrijavanja izgubili smo Sebastiana Vettela kojem je motor eksplodirao, a Jolyon Palmer također nije imao sreće i na kraju formacijskog kruga se povukao u boks zbog problema s hidraulikom.

Rosberg je ovaj put, za razliku od Australije, imao vrlo dobar start u utrku i odjurio je ispred Hamiltona kojem je u prvom zavoju presudio Valtteri Bottas. Finac je mislio da ima prostora za pretjecanje, ali je završio direktno u bolidu Mercedesa, što ga je koštalo i kazne prolaska kroz boks. Hamilton je nakon tog incidenta pao na deveto mjesto uz oštećen bolid.

Raikkonen je također imao loš start, ali je vrlo brzo prošao nekoliko bolida i probio se do drugog mjesta gdje je ostao do kraja. Strateški gledano činilo se da Mercedes i Ferrari slično tretiraju gume pa su opcije za Raikkonena bile vrlo ograničene, a po pitanju čiste brzine nije se dovoljno približiti Rosbergu da napadne.

Romain Grosjean odradio je još jednu fantastičnu utrku za Haas. Šesto mjesto u Australiji bilo je izvrsno, a sada se uspio probiti još jednu poziciju više. Ovaj put se to ne može pripisati taktici ili crvenoj zastavi kao prije dva vikenda, već smo vidjeli pravi tempo nove momčadi koja se u nekoliko navrata ravnopravno borila s Williamsima, bez obzira na gume koje su imali na bolidima u tom trenutku.

Možda čak još i impresivniju utrku odvozio je debitant Stoffel Vandoorne. On je ovog vikenda zamijenio Fernanda Alonsa i već je uspio doći do prvog boda, završio je na desetom mjestu, i to ispred Kevina Magnussena u Renaultu. Jenson Button je u ranom stadiju utrke morao odustati zbog problema s turbom.

Carlos Sainz nastavio je lošu sreću od prošle godine. U dodiru s Perezom probušio je gumu i kasnije se morao povući iz utrke.

Konačan poredak

1 6 Nico Rosberg Mercedes
2 7 Kimi Raikkonen Ferrari
3 44 Lewis Hamilton Mercedes
4 3 Daniel Ricciardo Red Bull
5 8 Romain Grosjean Haas
6 33 Max Verstappen Toro Rosso
7 26 Daniil Kvyat Red Bull
8 19 Felipe Massa Williams
9 77 Valtteri Bottas Williams
10 47 Stoffel Vandoorne McLaren
11 20 Kevin Magnussen Renault
12 9 Marcus Ericsson Sauber
13 94 Pascal Wehrlein Manor
14 12 Felipe Nasr Sauber
15 27 Nico Hulkenberg Force India
16 11 Sergio Perez Force India
17 88 Rio Haryanto Manor

Utrku nisu završili: Sebastian Vettel, Jolyon Palmer, Jenson Button, Esteban Gutierrez, Carlos Sainz


Odgovor

47 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Čestitke Nici samo tako nastavi. Kimi odvozio odlično kao i Grosjean i Vandoorne. McLaren se popravlja, na stazi koja im ne odgovara su završili u bodovima. Force India i Willamsu loši, pogotvo Force India. Manor jako dobar, po meni su ispred Saubera. Rbr potvrđuje da su trenutno treća ekipa.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    HAAS je danas posramio mnoge momčadi….Grozni svaka čast! Kimi odličan. Kakva trka! Rosberg zasluženo do pobjede…Hamilton sada itekako ima razloga za brigu. 6. pobjeda u nizu!


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Pet pobjeda u nizu, ne šest.
      Novak je danas “briljirao” u prijenosu, svako malo kriva informacija.


      0
      0

      0
    • Blue Flag
      manualgearboxfan Prikaži

      ne kužim ovo: rosberg zasluženo do pobjede?? hamilton sudar, vettel izabrao papu( bijeli dim), raikkonen start za zatvor…..šta je on to napravio, da je zaslužio……ok, čestitke, ok pobjeda, ok sve…haas je zaslužio, onaj klinac umjesto alonsa je zaslužio….znači rosberg spletom okolnosti nema konkurenciju danas, vozi najbolji i neoštećeni bolid( za razliku od puno njih iza njega) i u čistom zraku 90% utrke…to “zasluga” nije.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        @manualgearboxfan
        Rosberg je odvozio utrku čisto i bez greške. misliš da je to lako?? Se sjećaš što je rekao Hakkinen jednom davno?

        Interviewer: Mika, the perfect flags to lights victory. It looked very easy, was it?
        Hakkinen: Oh yeah it was so easy, you can’t believe it.
        [Long pause, silence]
        Hakkinen: No it wasn’t.


        0
        0

        0
      • darkan Prikaži

        A hamilton je ima brdo gresaka jel


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @manualgerboxfan
        Recimo dobro startao.
        Hamilton je ostao iza Nice i prije nego ga je Bottas lupio.
        Plus ovo što je @senna66 rekao.


        0
        0

        0
      • Blue Flag
        manualgearboxfan Prikaži

        @senna66 @Frantic

        Rosberg je odvozio utrku čisto i bez greške?..da i…..čovjek vozi u formuli 1, 7- 8 godina, i najbolji bolid ovoj utrci( s obzirom na druge okolnosti oko njega) i sad najbolje da nije u stanju to privesti kraju…ne umanjujem ničje uspjehe, ali zar smo stvarno došli do toga da možemo reći da je netko zaslužio dobiti utrku zato jer je dobro startao…to isto ko da kažeš da je netko zaslužio dobiti promaknuće jer je svako jutro na vrijeme dolazio na posao….al 50 bodova je tu, australija je isto dala kec na desetku i sve 5…al zasmetao me taj termin “zasluga”…mislim da se to na ovu utrku i u australiji nemože primjeniti…


        0
        0

        0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Svaka cast vandoorne, potvrdio dobru odluku da zamjeni alinsa svaka cast.Haas nevjerojatan nastup kao i manor s obzirom da su prolazili i force indie na stazi.Kimiju lezi ovaj bahrein, a button nema bas srece.Jedva cekam kinu jer je ova sezona za mene pocela zalosno ;) ali prilicno bolje nego prosla.Merc i ferrari dosta ispred no kako kazem bolje nego prosle sezone.Jos da se mch trgne i rbr priblizi i imamo jos bolju sezonu


    0
    0

    0
  4. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Sta se dogada s Force Indiom? Momcad koja nije apsolutno nista napredovala!!! Sta rade oni tamo? Ocaj zivi!


    0
    0

    0
  5. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Je li možda prerano izjaviti da je Ferrari bolji dobavljač nego Mercedes?


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Grozni:klanjam: . Napokon sam uživao u nekom od McLarena. Stoffel ima jajca i to mi je posebno drago. Imamo budućnost f1 u vozačima još kad tome dodamo i Pascala. Šteta za Buttona, bio bi još više. Da sam na Rosbergovom mjestu, Kupio bih Lewisu jošjedan lanac od dvije kile i privjesak od 950 grama, pa neka se i još više qrči po tabloidima umjesto da se skoncentrira na vožnju. Rosberg je rekao neki dan ds su vježbali startove, ali je iznio veliku laž govoreći u množini


    0
    0

    0
  7. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Odlična utrka s puno borbe na stazi. Čovječe pola bolida je vozilo bez nekog dijela, toliko borbeno je bilo. Žao mi je što Vettel nije vozio utrku, uvjeren sam da bi Rosberg bio u problemima.


    0
    0

    0
  8. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    odlična trka, trkanja na sve strane, a strategije izmješane da moš pofatat koje na kojim gumama :D
    čestitke Rosbergu, start je odradio fenomenalno, a onda je imao zadatak da napravi razmak i odveze bolid do kraja, svaka čast.
    Hamilton opet razočarao sa startom, wheelspina bruka… Bottas 100% kriv, imao je vrata otvorena fino, ali izgubio je kontrolu i oversteerom se spucao u Lewisa, kazna ko kuća.
    Kimi jako dobar dns, šteta što Seb ispade, zagorila Margarita malo, nek povede računa o pećnici sljedeći puta haha :P
    Haaso i Grozni briljiraju, vozač dana definitivno.
    od ostalih vrijedan spomena Vandoorne koji je odvezao fantastičnu trku za svoj debi i doveo Mc’Laren Hondu do bodova, svaka čast :thumbsup: također i Wehrlein odličan :)
    Williams i Force India razočarali, šteta za Sainza, ponovo njega moraju problemi zadesiti u Torro Rossu, čije boxeve ne treba spominjati…
    nije loše za prvenstvo, još kad bi se Renault i Honda poboljšali imali bi još žešće borbe na stazi.
    Jedva čekam Kinu, vrijeme je zaustaviti niz od Mexika ;)


    0
    0

    0
  9. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Što mislite na drive-through za Bottasa? Za mene je čisti trkači incident. Izgleda kao da je BOT mislio da će HAM pratiti ROS putanju, dok je HAM u zadnji čas odlučio naciljat ga za idući zavoj. Uglavnom nepotreban DT.

    HAASO rastura!


    0
    0

    0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      ma nikakva kazna, prelose…


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      Ferrari Maniac Prikaži

      Trkaći incident, Hamilton je bio fokusiran na Rosberga tako da je u prvom djelu zavoja Bottas imao mjesta, ali onda je Lewis slijedio Rosbergovu putanju i Williams nije imao kuda proći.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Van staze možda?


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Ferrari Maniac Prikaži

        Kak je trebao otići van staze ako je bio s unutrašnje strane Hama? Ne može toliko smotati upravljač…


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Sam si je kriv. Hamilton se držao svoje putanje ovaj se zabio u njega. Mogao je ranije usporiti, voziti pažljiviji no on se ko budala spucao u njega.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        jbte ovo je ludilo … svaki put kad je neko vozač u “kontaktu2 sa LH uvik iste šprehe ?!?! te moga je prikočit , dignut nogu sa gasa , maknit se itd . samo LH nikad nije kriv , ništa ne treba napravit da izbjegne kontakt . evo sad “mudrost” kako je drža svoju putanju i bottas se zabija u njega jer finac je drža … čiju putanju ? moga je izač van staze da LH sigurno prođe ? a je li npr LH moga malko “otvorit vrata” pa da oba brođu bez “ogrebotine” ? on je ima mogučnost za to ( da je želija ) ali bottas nije . ili bi time lewis izgubija djelić “slike” surovog momka koji nikad ne pušta gas , ne koči ni po cijenu sudara ? jbga , tako je to kad se ne starta najbolje i zaj*be PP 1 pa treba nadoknađivat propust mišićima ….


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Hamilton je imao mogučnost propuštanje Bottas a Bottas nije imao nikakve mogučnosti spriječiti sudar? Jer eto Hamilton je kriv što je bio ispred Bottasa. Dobra ti je logika stari.


        0
        0

        0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        sta se opet kočoperite svi…zasto uvijek netko mora bit kriv? skucali se, skucali se, jebiga!!!!! sta sad, prije su se prvenstva gubila zbog sudara, pa nikom nista! A danas kad se nekome “unisti” utrka zbog sudara odmah kaos, jebote, svi odmah upiru prstom u nekoga i kmeči se!!!!!!


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @Kuštelaar
        :thumbs:


        0
        0

        0
  10. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Odlicna utrka. Odlicna pretjecanja i po meni pokazatelj da su svi vozaci na gridu zapravo odlicni vozaci, odnosno da su price -“prestar, pregazilo ga vrijeme” (Kimi, Alonso npr.) ili “premlad i neiskusan” (Vandoorne, Verstapen itd.)- zapravo gluposti… Svi su oni itekako znaju “zanat”…
    Sudeci po prve dvije utrke, imati cemo odlicnu sezonu: tijesniju borbu Mercedesa i Ferrarija i potpuni kaos iza njih…


    0
    0

    0
  11. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Žao mi je Gutierreza, dvije godine test driver a ukinuli testiranja. Nije mu lako.


    0
    0

    0
  12. Ayrton Senna
    cenki95 Prikaži

    Dobro je Helmut rekao da Mercedes može sve zaobići za krug, ali isto može i Ferrari.


    0
    0

    0
  13. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Bravo grozni, max, pascal i naravno stoffel. Utrka vrlo dobra, 8/10. Citamo se kasnije.


    0
    0

    0
  14. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    Rosberg dvije pobjede zaredom na početku, bravo, a Ferrari dva sranja zaredom na početku, katastrofa. Hitno se treba riješiti, velika šteta za Vettela jer je cak i dvostruko postolje bilo moguće. Kapa dolje za Grosjeana, Wehrleina i Vandoornea, a Williams i Force India razočarenje ponovno. Prilicno dobra utrka, nedvojbeno bi s Vettelom bila bolja, no sto je tu je, vidjet cemo u Kini gdje je prilika za popravni koja se ne smije propustiti jer nece biti dobro ako se ponovi i treći put


    0
    0

    0
  15. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Kao što sam rekao na drugom mjestu, Bottasu zabraniti utrkivanje do 2019. i dobro ga izbičevati. Koje gluposti.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.