Herbert: “Alonso bi se trebao povući iz F1”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 24 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Stručni komentator britanskog Sky Sportsa vjeruje da je vrijeme da se Fernando Alonso povuče iz Formule 1. Podsjećamo, dvostruki svjetski prvak propušta VN Bahreina zbog posljedica sudara u Australiji, a Herbert je čak i taj incident istaknuo kao pokazatelj da njegove vozačke sposobnosti slabe.

“Ne mislim da bi se Fernando trebao vratiti. To kažem zato jer ste s Fernandom uvijek mogli vidjeti kad je na vrhuncu svojih mogućnosti – recimo u Ferrariju 2011. ili 2012. – mogli ste osjetiti da je na samom rubu, pogotovo u kvalifikacijskim krugovima.”

“Znam da se svašta promijenilo po pitanju bolida, ali što se tiče performansi vozača – nismo vidjeli ovog dvostrukog svjetskog prvaka za kojeg svi kažu da je najbolji. Ja to ne vidim. Nismo vidjeli njegovu dominaciju u McLarenu i Jenson je napravio bolji posao.”

Komentirao je i izostanak u Bahreinu:

“On ne voli ove nove bolide i to je još jedan razlog da se povuče. Imao je incident i u Barceloni pa je pauzirao. Ali, vozači inače žele što prije natrag u bolid. Kad sam se ja sudario svima sam rekao da želim ponovo u bolid. Od njega to nismo čuli nakon sudara u Australiji.”

“Da se radi o pobjedničkom bolidu i da je u pitanju borba za naslov mislim da bi vozio ovu utrku. Uvijek nađete načina, kao što je Niki Lauda vozio nakon opekotina 1976. godine.”

“Čini se da mu ponestaje motivacije i to, uz performanse koje pruža, ne očekujete od dvostrukog prvaka. Ne vidimo onu strast da vozi i da ide do limita dok je u F1 bolidu.”

“I dalje ima dobar mozak za utrkivanje i zna gdje postaviti bolid, ali više nema brzinu. Ovaj incident sličan je onom kad je Schumacher pogriješio u Singapuru i zabio se u Vergnea. U nekom trenutku u karijeri jednostavno počnete ići nizbrdo. Ne možete biti dugo na vrhuncu vlastitih mogućnosti.”


Odgovor

24 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    ….samo čekam sad veliku raspravu ovdje :D


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Očekujem barem 100 komentara na ovu temu …


    0
    0

    0
    • Monisha Kaltenborn
      Zeus Prikaži

      Bilo bi da ga Ferdo nije zakuco u pod, nije Herbertu ovo trebalo, da je to izjavio netko van F1 branše, onako kvarno, samo radi hvatanja pozornsti…svjesno je izlagao i na tu laž nabacao svu silu teorija. Pojest će ga fanovi, i to ne samo Alonsovi, ovo je bilo nisko.
      Ali mene uopće ne čudi, to traje već od Barcelone prošle sezone, ni približno ovako direktno, ali Skyjevci kao da su dobili neki memo da zavade McLaren i FA, od nesreće su radili teorije zavjere pa pozorno naglašavali prošlogodišnje komentare na preformanse (TR).
      Evo ide već #PlacesHerbertwouldwannabe :)


      0
      0

      0
  3. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Nema se ovdje sta puno diskutirati.
    Herbert nema pametnijeg posla nego pricati gluposti a sto je najgore jos laze citiram:Kad sam se ja sudario svima sam rekao da želim ponovo u bolid. Od njega to nismo čuli nakon sudara u Australiji.”
    Naravno to nije istina i jos bi mogao izvuci materijala iz ove njegove izjave ali nema smisla ovo je sasvim dovoljno.
    A po ovoj njegovoj logici onda su se i Kimi i Massa trebali povuci prije koju godinu.


    0
    0

    0
  4. Bmw
    PAJO Prikaži

    Herberta pukla staračka ludost kao i Bernia


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    29.3. – Alonso ‘can’t wait’ to get back in car
    http://www.gpupdate.net/en/f1-news/337328/alonso-can-t-wait-to-get-back-in-car/

    1.4. – Spain’s AS reporting that Alonso asked after P2 today to be allowed to drive and was again refused by the FIA

    2.4. – McLaren confirm Alonso has been pushing to race. “Dialogue between McLaren and the FIA is ongoing and to be expected remains our, FIA’s & Fernando’s intention to prioritise his health & wellbeing while optimising chances of cockpit return ASAP. But the FIA is still saying no to Alonso driving this weekend”
    https://twitter.com/andrewbensonf1

    Ne znam što tako nemotiviran vozać još uvijek radi u Formuli 1.


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Nevjerojatna mi je ta Sky ekipica, da je Lewis u njegovoj situaciji, mislim da nebi ni slučajno ovako govorili za njega. Pljuvali bi vjerojatno po Hondi i smišljali razne teorije zavjere. No zanimljivo mi je kako spominje sljedeće: “Uvijek nađete načina, kao što je Niki Lauda vozio nakon opekotina 1976. godine.” Da, vozio je jer je bio u utrci za naslov. Alonso zna da nije ni blizu utrke za naslov, čemu onda riskirati ozljedu i učiniti ju još gorom? Šta on misli da je Button motiviraniji od njega? Oboje su F1 veterani, prvaci u iznadprosječnom bolidu. Što bi tek Lewis govorio na team radio-u?Nešto puno gore od “GP2 engine”.
    Svim srcem ću navijati da Alonso osvoji taj treći naslov. Jedan sudar i već Sky Sports lupa s teorijama zavjere, nije prvi put. No ponavljam, da je Lewis u toj situaciji, pljuvalo bi se po svima samo ne po njemu.


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ovo je čista provokacija od strane Herberta i još su tu neke druge stvari u igri, do jučer su govorili da je jedan od najboljih a sad je u jednoj sezoni propo totalno i treba u penziju moš mislit … OK godine su tu i to je prirodno ali ovako najedasmput da Herbert ga pokopava je čista nebuloza.Morat će mu se ispričat kad ga vidi u Padoku da ga nebi Alonso namlatija zbog ovoga.šala…


    0
    0

    0
  8. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Ali ti skyevci su svi takvi, uvijek svoje dizu u nebesa a ostale pljuju…takvi su i u nogometu! Ne samo sky, opcenito njihovi mediji! Ponosni na svoje, a nemaju bas puno razloga!


    0
    0

    0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      U nogometu još više, pratim redovito njihovu ligu. Neke propale “talente” i nakon 10 godina dižu u nebesa i govore da je pred njima dobra karijera, a ti “talenti” već lagano pred mirovinom. Smiješni su


      0
      0

      0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Ma u nogometu su najjaci!!!! Johna Stonesa hoce Barcelona za 50 milijuna eura, usporeduju ga s Ramosom i Piqueom, decko sad na klupi :) Barca danas za jebenog Marcosa Roja nudi lovu, a decko solidan, ali samo zato kaj je iz Uniteda! Ma placem kad citam njihova transfer nagađanja! Pa to bi trebalo bit po 5 engleza u Realu, Barci i Bayernu! Ali jos su jaci kad engleza nema negdje, u nekom sportu, onda im je ok govorit britanci! Englezi mrze škote, ali je Murray super, on je britanac! Hahahahahahahahaha najjaci novinari na svijetu!!!!!


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        ili kada Ramsey iz mog Arsenala zabi gol pa pišu da svaki puta kad zabi umre jedna poznata osoba, i tako naprave listu od 20 ljudi. Ramsey zabi gol i tek nakon 2 dana umre neka poznata osoba, oni to povežu i nazovu prokletstvom. Očajniji nego naši novinari


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Haha, to je i meni najsmješnije. U sportovima u kojim su karina, tu su britanci. :D


        0
        0

        0
  9. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Alonsu nije dugo trebalo za odgovor :thumbs:
    https://twitter.com/Ste_F1/status/716232435353174017?s=09


    0
    0

    0
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    ko prvo nedao dragi Bog da ode kao drugo mislim da je i sam rekao da bi istrpio i bol slomljenog rebra samo za slobodni trening i kao trece kako ga itko moze usporedivat s buttonom u 2015 alonsov je bolid imao vise problema u najkljucnijim dijelovima utrke poput sad-a onda monaka a koliko sam vidio ove je godine bio i u utrci i u kvalama bolji od buttona a meni bi bio najtuzniji dan ikada da sada ode jer kako je ova nesreca i ajmo reci ona proslogodisnja zamijenila sve one borbe i pobjede i ta 2 naslov i sve navijace i prijatelje u f1 jednostavno ja znam da moze samo treba imat snage za toliko rizika da se vrati razmisljanje otprije 10 godina.

    Imao je jedan engleski portal dobru prvoaprlilsku salu da alonso ide u renault 2017 i kako je rekao da je pokusao dvaput u mclarenu i jednom u ferrariju i da je dosta te da ima dobre uspomene i prijatelje u renaultu te optimizam u vezi naslova


    0
    0

    0
  11. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Alonsu je samo muka voziti ove usisivače od bolida,jer nema više žara u F1 i onaj ko osvoji titulu i pobjedu u ovakvoj eri F1,je samo 1/20-ina one pobjede i titule od prije 10 i više godina, Amin.


    0
    0

    0
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    Powered by Sky


    0
    0

    0
  13. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Svasta… Uvijek uzimam u obzir da je novinarima na neki nacin posao da od “muhe rade slona” i da svasta izjavljuju, ali ovo je stvarno “ispod pojasa” , ako je Herbert izjavio sve gore napisano, a ne vjerujem da je autor ovog clanka izmislio tekst…
    Zato treba uvijek uzimati sve sa veelikom rezervom i oprezom, pogotovo kad si stvaramo misljenja o nekome (Alonso u ovom slucaju) i “etiketiramo” nekoga… Da sam vidio samo ovaj kratak video prije ovog clanka, prirodno bi se pitao “WTF, Alonso?”, a ovako “palac gore”…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.