Jock Clear: Vettelove šampionske vrijednosti vuku Ferrari prema naprijed

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Novi Ferrarijev inženjer, Jock Clear, tvrdi da je Sebastian Vettel taj koji vuče momčad Ferrarija prema naprijed. Četverostruki svjetski prvak je u jesen 2014. godine počeo raditi u Maranellu, nakon što je momčad imala sezonu bez pobjede te završila četvrtka u poretku konstruktora. Od tog trenutka, Ferrari stalno grabi velikim koracima prema naprijed, te su već sada potpuno blizu Mercedesa. Spomenuti inženjer Clear, koji je radio u Mercedesu do kraja 2014. te koji je radio sa Schumacherom, kaže da između njih dvojice ima mnogo sličnosti, ali i da je za Sebastiana imao visoka očekivanja.

“Prije sam znao malo o njemu (Vettelu). Kako sam radio s Michaelom prije par godina, često je pričao o Sebastianu u pozitivnom smislu i njih dvojica su bili dobri prijatelji. Stoga sam bio prilično uzbuđen zbog prilike da ga upoznam, i naravno, on je sve ono što sam očekivao da će biti.”

Jock kaže da je Vettelova pozornost na detalje neprocjenjiva vrijednost koja donosi najbolje iz Ferrarija i vuče momčad prema naprijed.

“On je četverostruki svjetski prvak i vidi se kako to sjaji iz njega, bez obzira nalazi li se u garaži, bolidu, tvornici ili simulatoru. On zna kako izvući najbolje iz ljudi, zna kako vući tim prema naprijed, kako razgovarati s ljudima, sve kvalitete koje su potrebne da bi se uspjelo. To je rezultat timskog rada i oni nose odgovornost motivacije i smjera, a Seb sve to odlično razumije. To su stvari koje izdvajaju svjetskog prvaka od ostalih vozača na gridu. Oni poznaju kako sve funkcionira, ali Seb ima to i još mnogo toga.”


Odgovor

2 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Fenomenalne riječi jednog od najuspješnijih trkaćih inžinjera na gridu, koji je radio sa podosta prvaka.
    Baš me zanima reakcija nekih vozača kad su pročitali Clearovu izjavu o Sebu. :D
    Kad bolje razmislim, čak i ne toliko..


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Da ne izgleda to loše nimalo, a čovjek ima neupitan legitimitet, pa nije ni bitno što će netko izvana o tome misliti ili govoriti, usudio bih se reći da bih sad radije da se nagodinu ne mijenjaju pravila, jer se uvijek nešto može izjaloviti, a ovako mislim da bi ako ne ove, onda slijedeće godine sa nepromijenjenim pravilima mogli samo uz svoj trud i rad dobiti Merc “čisto”, e to bi bio posao, na promjeni pravila je uvijek kocka, no to su trenutna razmišljanja, o sezoni ovisi kakva će ona biti kada će biti aktualna (razmišljanja mislim)..


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.