VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Na Ecclestonov prijedlog, F1 komisija odbila povratak na stari format kvalifikacija

FIA, Formula 1

Bernie Ecclestone opet “obara s nogu” svojom genijalošću, pa je tako predložio F1 komisiji da se novouvedeni format kvalifikacija zadrži i za VN Bahreina, kako bi se ispitale ostale stvari koje nisu uspjeli napraviti u Australiji. Dakle, još nije sigurno hoćemo li ove sezone ugledati stari format kvalifikacija.

Iako je sve vodilo k tome da ćemo na VN Bahreina ponovno gledati stari format kvalifikacija, šefovi Formule 1 odlučili su da ćemo opet imati cirkus koji smo vidjeli prošle subote u Australiji. Jutros se održao sastanak F1 komisije, koja na kraju ipak nije uvažila prijedlog šefova ekipe da se vrati stari format. Posebno nezadovoljni su bili zaljubljenici sporta te sami vozači, koji su namjerno izlazili iz bolida nekoliko minuta prije nego što im je isteklo vrijeme kako bi se “spasili”. Mnogi su novi format prozvali glupim i potpuno nerazrađenim, te na kraju krajeva i zbunjujućim. Nakon VN Bahreina, sagledat će se situacija te donijeti konačna odluka o tome koji će se format koristiti u nastavku sezone.

“F1 komisija je napravila ono što sam predložio, a to je da se novi format kvalifikacija ostavi za utrku u Bahreinu”, izjavio je Bernie Ecclestone.

“Nakon toga ćemo imati bolje pogled na novi format, te ćemo znati što smo dobro napravili, a što ne. Na kraju ćemo odlučiti hoće li se format mijenjati, ili će ga biti potrebno ukinuti. Ovo je prvotno bila FIA-na ideja, stoga sam im rekao da ćemo im biti podrška u svemu što misle da je dobro za sport. Timovi nisu dobro razumjeli novi format, što nam nije mnogo pomoglo.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

18 komentara

 1. Neka testiraju nove quale u petak, a za utrku nek stave stare.
  0
 2. Vozači i momčadi su na neki način bojkotirali u Australiji ,sigurno će i u Bahreinu na isti ili sličan način bojkotirat.
  0
 3. Samo se nadam da ce stari prdonja sto prije otegnut papke.. Ovo stvarno nema smisla.. Zasto se ja ustajem u 4 ujutro…
  0
 4. Charlie Whiting:
  “The drivers get a lot of say,” Whiting said. “I can’t see how we could give them more of a say. We have sporting and technical meetings to which a driver is always invited. The take-up is very low.

  “We had a meeting in Barcelona. Quite a few drivers turned up which was nice. Lewis was invited but he didn’t come.

  “I’m just pointing out how many opportunities they do have. You can draw your own conclusions.”

  Nakon toga Hamilton odgovara:
  “It’s interesting that Charlie complained about me,” Hamilton is now quoted as responding, according to Kolner Express newspaper.

  Quoted by Speed Week, Hamilton added: “It was true that I was not there [at the meeting] in Barcelona. I was at a meeting with the Mercedes engineers.

  “It is also very rare that anything is implemented as a result of our observations at such meetings. At most of the ones I’ve been to, Sebastian Vettel is the only one who talks. So why do I need to be there? I can read about what has happened later.

  “I can only say it again that the decision-makers should consult us more,” Hamilton continued.

  “For example, we have only one clutch lever now, but did the starts become more difficult? No they did not.

  “For sure I’ve never been asked about the problem of following the car that is in front of you, which was a problem in Australia.”

  Dakle Charlie veli da se vozače rado sluša, a vozač nakon toga uzjavi da ih se saluša, ali ne i uvažava to mišljenje. Samo proforme su ti sastanci.
  0
 5. Ja ne mogu ovo vjerovati. Neka neko potvrdi da je ovo preuranjena prvoaprilska šala.
  0
 6. croatic f1 novinar

  Dakle, na kraju nismo dobili ni hibridni sistem sa novim Q1 i Q2 te starim Q3 nego smo dobili kompletan usrani eliminacijski sistem. Nisam iznenađen, tko bi nakon svih gluposti koje se u F1 događaju bio, ali razočaranje je kao i svaki put prisutno. Zbilja bih volio da dođe do bojkota kvalifikacija kojeg kolege ispod spominju, vjerojatno je to jedini način na koji bi majmuni iz FIA-e, F1 komisije i ostali koji su odgovorni za ovakve gluposti nešto shvatili.
  0
 7. Jbg ipak je stvar u parama.Para,para,para a neka ljudi koji masno placaju svoje karte gledaju praznu stazu.Pa jeftinije ce ih izac kad bi isli u neki obilazak staze a ovako plate kartu sjede na tribinama i gledaju odakle vjetar puse.
  0
 8. Cirkusanti.
  Kreten kaže da su kvale bile govno pa ih odobri za novu utrku…šta reći.
  Lijepo imaju simulatore da probavaju svoje fix ideje i tjt…
  Neka timovi bojkotiraju kvale.
  0
 9. Jel zna netko sta bi se dogodilo da svi bojkotiraju kvalifikacije? Kako bi onda izgledao startni poredak?
  0
 10. posebne gume za kvale koje daju iste performanse bar 3 ili 4 ili više krugova i onda nema problema.
  0
 11. A pustite djecu da se zabavljaju.

  To djeco moja, samo se vi igrajte.

  Genijalni ljudi, nema sta.
  0
 12. vlado Donator

  Mudro. Treba vidjeti sta se moze i da li se nesto moze uciniti da novi format bude dobar. Prve dvije rudne su bile super. Jos tu trecu treba srediti, koja i jeste problem, vecina je bila zadovoljna na pocetku.
  0
 13. Nekad stvarno iman osjećaj da oni zapravo tjeraju fanove a ne da ih privlače kako pričaju…

  Smiješno i žalosno.
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!