VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Jost Capito: F1 je u Volkswagenu uvijek tema razgovora

volkswagen

Jost Capito, budući CEO McLarena, u razgovoru s novinarima otkrio je kako njegov bivši poslodavac VW, stalno razmišlja o ulasku u F1.

“Za kompaniju kao što je VW, Formula 1 je uvijek tema razgovora u najvišim krugovima.”

Capito napominje kako je VW-ov rally program preživio veliki skandal (dieselgate), tako da će VW svakako ponovno razmišljati o ulasku u F1.

“Sve je samo pitanje pravog tajminga. Trenutno postoji nekoliko dobrih razloga zašto ulazak u F1 za VW , u ovom trenutku, nema smisla, ali to se može promijeniti. F1 treba dugoročnu stabilnu poslovnu strukturu i dugoročne tehničke regulacije. Ako želite biti u F1, trebate dugoročno investirati, tako da vam treba sigurnost da možete u miru planirati svoje poteze. To trenutno ne postoji tako da novih ekipa u F1 nema mnogo.”

Nijemac koji je zaslužan za enormni uspjeh VW-ove ekipe u Rallyu, smatra kako nije mogao odbiti poziv McLarena, ali će mu itekako nedostajati rally. Uz to, misli da F1 mora puno učiti od drugih sportova.

“Mislim da F1 mora puno naučiti. Prošle godine sam bio u Maleziji na utrci, a na povratnom letu prošao sam pokraj dva vozača i želio sam im nakratko čestitati, ali nisu prihvatili čestitku. Mislim da takvu vrstu arogancije nećete vidjeti kod rally vozača.”

Capito počinje raditi u McLarenu nakon što VW odredi njegovog nasljednika. Nakon toga blisko će surađivati s Fernandom Alonsom, koji je po mišljenju mnogih, jedan od najtežih vozača na gridu za šefove.

“Radio sam godinu dana u Sauberu sa Jeanom Alesiom. Ako možete to preživjeti, možete preživjeti sve!”, rekao je kroza smijeh Capito.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!