Vettel: VN Australije bila je sjajna utrka

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel imao je odličan početak utrke na jučerašnjoj VN Australije. Nakon što je na startu prestigao oba Mercedesa, vodio je u prvom dijelu utrke te gradio malu prednost. No, put prema pobjedi kompromitiran je crvenom zastavom, koju je uzrokovao sudar Fernanda Alonsa i Estebana Gutierreza. Utrka je prekinuta u 18. krugu, te su vozači startali iz boksa iza sigurnosnog automobila, 20-ak minuta poslije sudara.

“Očito je da sam imao dobar start. Bio sam jako sretan kad sam vidio da sam startao bolje od dvojca ispred mene, što me podsjetilo na Mađarsku prošle godine. Naravno, bilo je odlično vidjeti Kimija odmah iza, što znači da je i on obavio odličan posao te smo diktirali tempo utrke. Crvena zastava nam nije pomogla, ali najvažnije je da su Fernando i Esteban u redu. Odluka da se utrka zaustavi bila je ispravna.”

“Prirodno je da imate visoka očekivanja nakon dobre prošle sezone te da želite smanjiti zaostatak za najbržima. U kvalifikacijama nismo bili blizu, no jučer smo bili jako konkurentni. U principu, utrka je bila sjajna, utrkivao sam se cijelo vrijeme. Nisam htio otići na travu, ali sam je ipak pokosio, stoga ne moram to napraviti kad dođem kući sljedeći tjedan”, našalio se Sebastian.


Odgovor

1 komentar

  1. SV5 VR46 Prikaži

    To je pravi stav,borba do kraja pa sta bude…..Trakacki tempo Ferrarija obecava mnogo bolju sezonu od prosle.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.