Ecclestone: Novi format je prilično glup

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Bernie Ecclestone se složio s javnošću nakon kvalifikacija za VN Australije i priznao za Autosport da je novi kvalifikacijski format jako loš, nazivajući ga prilično glupim.

“Gleda sam kvalifikacije, ali moram priznati da nisam bio pretjerano entuzijastičan oko novog formata od samog početka. Bilo je prilično glupo, ali moramo živjeti s ovim, dok ne dobijemo priliku da promijenimo stvari. Jedina dobra stvar oko ovog formata jeste ta da su Mercedesi, ili drugi brži bolidi, mogli izletjeti sa staze na trenutak, ili napraviti bilo kakvu pogrešku, i onda bismo imali promiješan startni grid, ono što smo i željeli. Ali Mercedesi su još uvijek bezgrešni.”

Ecclestone je izjavio da se ovaj format može promijeniti do druge utrke sezone u Bahreinu, a postoji opcija vraćanja na stari format kvalifikacija.

“Ako se vratimo na stari format, svi znamo što će se desiti, Mercedesi će biti prvi i drugi. Ne želim situaciju kada svi mi možemo prije utrke sa sigurnošću predvidjeti tko će gdje biti u kvalifikacijama i u utrci. Možemo prodati svu imovinu i sav novac staviti na Hamiltonovu pobjedu, zar ne?

“Moja ideja je bila jednostavnija. Ostavili bismo kvalifikacije kakve su i bile prethodnih 60 godina, jednostavni bi pobjedniku prethodne utrke u sezoni na vrijeme dodali određen broj sekundi ili desetinki, tako da onaj tko treba biti na pole poziciji, ustvari će startati šesti ili sedmi. Dobit ćemo promiješan grid, ali onaj tko je trebao biti na pole poziciji će i dalje imati priliku za pobjedu.”


Odgovor

8 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Sad kad pročitam zadnji pasus, imam samo jednu želju, a to je da se to ne desi, pa makar ostao i ovaj katastrofalni format kojem smo svjedočili jutros.
    Hej, on bi miješao grid, dodavao sekunde, izvrtao pozicije, ….. :facepalm:


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Daj odi u penziju. Jednostavno na prvoj startnoj poziciji mora biti najbrzi u kvalifikacijama, sve ostalo je neposteno i protivi se nekoj sportskoj “etici” ma koliko god se nama svidjalo ili ne svidjalo to sto trenutno dominira Mercedes. To je trenutna realnost.


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Moto Bernija: If it’s not broken, fix it.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Bernie jedan dio mene govori da si ti totalna budala a drugi dio mene se slaze s prvim dijelom mene.
    Citiram:Ako se vratimo na stari format svi znamo sta ce se desiti,Mercedesi ce biti prvi i drugi.
    Pa moj Bernie kakav god format da bude Mecka ce biti P1 i P2 jer imaju najbolji auto i molim te nemoj se blamirati nego vratite stari format da vam se ljudi ne smiju vise ja jutros kad sam gledao Q3 poceo sam se smijati nitko ne vozi svi izlaze iz bolida redom:Massa,Button,Alonso,Ricci,Seb i ostali a to je znak da nesto ne stima.


    0
    0

    0
  5. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Pa valjda su odgovrni i sefovi momcadi… Izglasali su promjenu pravila. Sada su prihvatili da je greska i to je to.


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    No shit sherlock…ma najbolje da merc starta iz boksa i u utrci dobiju kaznu od 5 sekundi i avaki sljedeci najbrzi popunjavaju grid odozada dok oni najsporiji unutar 107% idu u vrh i da pri tome imaju priliku za odvesti samo jedan brzi krug.Pobjedniku kvala se dodjeljuje pomocni bod za usranu utrku….je*ote bernie pa kakve su to ideje o dodavanju sek.I ti i fia ste postali ko ovi kod nas politicari.Puno obecanja malo ostvarenog.Sta da kazem znam f1 treba korake u buducnost ali ako nemate nista konkretno onda vratite v10 ili v8 ili bilo sta a onda kad vam dode iz dupeta u glavu promijenite


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.