Alonso: Mogao bih požaliti što sam napustio Ferrari

Izdvojeno

stallone

Prije 8 godina 2 min 12 komentara

Alonso

Fernando Alonso kaže da bi mogao zažaliti što je okrenuo leđa Ferrariju 2014. ako talijanski tim osvoji prvenstvo ove godine. Ferrari ulazi u novu sezonu s velikom dozom samopouzdanja, dosta su bliže Mercedesu i nadaju se borbi za naslov s njemačkim rivalom.

Fernando Alonso svjestan je da je mogao imati priliku koju sada imaju Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, priliku da bude u vrhu te priznaje da je to za njega potencijalno frustrirajuće. Na pitanje bi li se moglo da dogodi da požali što je napustio Ferrari, odgovorio je:

“Ako osvoje naslov, onda vjerojatno da, jer sam mogao imati ugovor s njima za prošlu i za ovu godinu. Tako da ako pobjede u prvenstvu, vjerojatno ću shvatiti da sam i ja mogao imati tu priliku. To bi bio slučaj ako pobijede. Ali to je jedno veliko ’ako’.“


Alonso je svjestan toga da McLaren neće napraviti dramatičan iskorak naprijed ove sezone. Napredak postoji, ali koliki god on bio, Španjolac priznaje da to nije dovoljno za pobjede te da situacija za njega ostaje teška.

“Svjestan sam poteškoća koje smo imali prošle sezone i onih s kojima bismo se mogli suočiti ove što se tiče performansi. Ne možete biti sretni dok ne pobjeđujete. Svake godine je samo jedan vozač i samo jedan tim sretan. Svi ostali su u istoj poziciji. Ponekad smo skloni da to zaboravimo i da kažemo kako je onaj tko je treći ili peti sretniji od onih iza njega, te da je zadnji vozač najnesretniji. U mom slučaju nije tako. Završiti drugi, peti, 11. ili 21. je jednako bolno jer ne pobjeđujete. Prošle godine i ove sam zadovoljan barem time što vidim posvećenost i projekat. Jednog dana ćemo pobjediti. Ne znam kada, ali McLaren Honda će pobjediti jednog dana. Želimo da to bude što je prije moguće i na tome radimo. Gledano izvana, iz gledišta navijača, bilo bi bolje ako se borimo za petu ili šestu poziciju, i to je tužno, jer s moje točke gledišta, frustracija je ista“, zaključio je Alonso.


Odgovor

12 komentara

  1. Lady Prikaži

    Sad bi voljela čitat malo komentare našeg poznatog kolege sa GP portala, Starog Lisca…… baš me zanima šta bi sad o ovome napisao i kako bi ‘opravdao’ Alonsa…..


    0
    0

    0
    • Charles Leclerc
      reso20 Donator Prikaži

      Vjerovatno isto kako ste ti i hatt se preobratili tako brzo u Ferrari najvece fanove…


      0
      0

      0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        Nisam nikad bio Ferrarijev fan, prije bi navijao za Mercedes ili McLaren, ako ne za RB, pošto nikad, ama baš nikad nisam bio fan talijanskog mentaliteta (kao ni sad). Navijam samo za vozača.. i naravno da ću pratiti događanja u tom timu i po prirodi navijati za isti. Uostalom i sami ferrarijevci uvidjeli su kakvu je taj dečko donio atmosferu u njihov omiljeni crveni tim, do neprepoznatljivosti onoga od prije, u pozitivnom smislu. I mogu se kladit da im je sada puno lakše navijati za isti, nego u periodu kad su klicali za Alonsa u istom timu. Uostalom, i tada sam govorio da tom timu je rak rana LdM i Alonso, jer oni po meni vuku slabe konce, i atmosferu, pa i recimo način oko kojeg okupljaju ljude oko sebe. Taj tim sigurno ne mogu ni oni gledati sada sa istim očima, kao niti ja, pošto je moj fan u njemu. Možda jedina jača metamorfoza koja se desila u tom pogledu je totalno drukčija percepcija Vettela od strane mnogobrojnih ferrarijevih fanova, nekada glavnih kritičara tog imena, te im možda nije dopuštala vjera (u Alonsove pamflete) onih dana kad smo mi Sebovi fanovi naglašavali te njegove kvalitete. naravno tu je bilo zbog toga tih dana dosta zle krvi.. i to nekima i dan danas fali, iako za tim nikada nije bilo potrebe… što su većinom sada svi zaključili.


        0
        0

        0
      • Lady Prikaži

        Joj reso….! Šta toliko boli Alonsov odlazak iz Ferrarija?! :prcnjau:


        0
        0

        0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Šta ga ima pravdati. Rekao je mogao bi ako osvoje naslov. A naslov neće osvojiti barem ove godine.


      0
      0

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Lady, lisac je bio prilicno fer u vezi alonsa. Sjecam se jedne duge rasprave sa njim u kojoj korektno ostavlja mogucnost da citava prica ferrari vs alonso nije bas onakva kakvu je on predstavlja. A ako vec nekoga treba pozvati na ovu izjavu onda je to zeus. Bez lose namjere ka kolegi zeusu. Inace, volio bi da su obojica aktivni na f1puls.


      0
      0

      0
      • Lady Prikaži

        Vlado,

        Lisac je toliko branio potez Alonsa i sam McLaren i Hondu, da bi čovjek pomislio su savršenstvo, ali ih netko sabotira pa se vuku pozadi…..

        A naš Zeus, e on se već pomalo preobratio….hahahaha…..

        Inače, Lisac je nekako skroz nestao, kako se pokazalo koliko je Honda užasno loša, tako nam je i Lisac nestajao sa komentarima…… kod njega nema ono ”i u dobru i u zlu…”


        0
        0

        0
  2. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    E moj Alonso, prođe karijera u lošim potezima.


    0
    0

    0
  3. sennacher Prikaži

    Nema sumnje da se radi o vrhunskom vozaču, ali ga je njegov snobizam prema vlastitom liku i djelu, kao i prema ekipama kojima je težio koštao karijere i većih rezultata kakve zacijelo zaslužuje. Nije previše shvatio kad je dva naslova odnio u Renaultu koji nije bio najbrži, ali je bio konzistentan, a bilo je tu i dosta sreće. U suprotnu relaciju mogli bismo staviti i Kimija koji je tih godina vozio najbrži McLaren-Mercedes koji je prečesto krepao. Ironija je dostigla maksimum kad je Kimi odnio (još uvijek nakon Schumija) posljednji naslov za Ferrari kad baš i nije trebao, a sve zbog antagonizma Alonsa i tadašnjeg dripca Hamiltona u definitivno najbržem McLaren-Mercedesu Tobožnji ponos ga je koštao većih rezultata kad je otpilio RedBull jer on je vozač broj jedan samo za “velike “ekipe poput Ferrarija (kad je već McLaren u to vrijeme otpao).
    U to je vrijeme Button osvojio naslov u Brawnu, a Vettel…. Čak je i blesavi Hamilton iz “vrhunskog” McLarena prešao u tada prosječni Mercedes. Alonso se čitavo vrijeme svađao s “idiotima” u boxu koji su ga navodno stajali naslova 2010., a isti je osvojio trećeplasirani uoči zadnje utrke.
    Sjećam se još gubitka naslova Prosta 1984. Frajer je rekao: “pobijedit ću sutra” i to je ostvario. Lauda (ta forumska luda) nije smio biti na postolju, a startao je deveti. Prost je svoje napravio kako je najavio, samo je Lauda zezno stvar. Na to nije mogao utjecati


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ka se šuškalo da bi Alonso moga preći u McLaren, nisam uzimao to za ozbiljno jer nisam vjerovao da će se to dogoditi. Kada je to postalo moguće, poludio sam. Dobar dio kolega zna i zašto. Kada je onda potpisao, bio sam zbunjen i nakon nekog vremena pomirio se sa tim da je tu.Mani je najbitniji McLaren Sa zadrškom sam pratio Alonsa što činim i danas i mogu reći da se ničim nije ogriješio o McLaren svojim izjavama ili postupcima. Možda će nekima biti čudno, ali ne vidim ništa sporno u ovoj izjavi. Sasvim je odmjereno rekao svoje mišljenje. Ne kaže da je zažalio što je otišao iz Ferrarija, nego da bi mogao, ali samo ako budu prvaci. Napomenuo je ako Ljudski gledano, nije to ništa čudno, što više, prirodno je. Svaki čovjek zažali za svojim krivim procjenama. Napomenuo je da, biti 2. ili 22., njemu je isto. Zanima ga samo ukupna pobjeda i zato se priključio McLarenovom projektu. Nisam njegov branitelj, ali mu se do sad nema šta spočitavati


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.