Vettel i Rosberg složni: Bolidi zvuče bolje i glasnije [anketa]

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 9 komentara

56cc86487ac67798d1b0a1c6b7eca9e42a438992b22bd

Od sezone 2014. nestao je zvuk Formule 1, a sve što smo mogli čuti do jučer bilo je brundanje malih turbaka. Izvlačenjem još ispušnih cijevi iz motora se napokon dobilo na glasnoći, pa tako bolidi Formule 1 ponovno proizvode prepoznatljivu buku. Podsjetimo, na VN Malezije 2014. Sebastian Vettel je otvoreno i bez dlake rekao da su novi motori sranje. Nedostatak zvuka bio je zaista veliki problem Formule 1, pogotovo zato jer gledatelji nakon GP3 i GP2 žele čuti nešto posebno.

“Lijepo je da se pravi zvuk motora napokon vratio. Još uvijek nije glasno kao što bi mogli biti, ali je bolje nego što je bilo, sada više zvuči kao Formula 1.”

Složio se i Nico Rosberg, dananšnji rekorder po broju odvoženih krugova.

“Motori su sada nešto glasniji. Naravno, ovo nije savršeno, trebali bi biti glasniji, ali trenutno imamo ovo i moramo to prihvatiti.”

Jesu li bolidi sada dovoljno glasni?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

9 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Glasnije je ali išta drastično. Za mene je to i dalje očaj. Ako pitate zašto samo pogledajte (poslušajte) na Youtube-u stare v8 i ove koje su puštali jučer tj. danas… Razlika dan noć

    Tako da NE


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Malo je bolje nego prošle 2 sezone, ali fali tu još dosta masnoće :-D


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Bilo je dovoljno glasno i prošle sezone. Bmk za zvuk. Ako pratite F1 zbog zvuka, onda potražite drugi sport. Gledajte ono takmičenje drvosječa. Da vidite tu zvuka kad upale one velike motorke…


    0
    0

    0
  4. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Uvijek isti komentari…facepalm…
    OK ekipa koja zagovara V10 motore zbilja neka prestane jer ti motori bi jedva izdržali kvalifikacije + utrku!
    Jedva!
    Pa da li ta ista ekipa zna da se skoro svaku utrku/vikend mijenjali motori? To je motor koji ide na 20.000 okretaja i guta goriva i goriva…to je nažalost neodrživo jer ionako se male ekipe muče sa financijama.
    Ovi V6 motori mogu izdržati 4-5000 km…4 vikenda i to skupa sa svim slobodnim treninzima i kvalama…
    Mislim razumio bi žaljenje da idete non stop na utrke i da ste “do jučer” slušali V10 i V8 motore, ali niste već gledamo na TV-u, a na kraju krajeva najbitnija je akcija…
    V6 motori su čak i jači po konjaži od onih V10 i V8 motora…a bolidi su nešto sporiji samo zbog ograničene aerodinamike i zbog punih tankova goriva.
    Dajte razmislite malo…


    0
    0

    0
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Ako bi se referirao na naslov,odgovor bi bio-Bolidi su glasniji,meni dovoljno glasni ali ne zvuče bolje.Jedini motor koji mi zvuči dovoljno kultivirano je Mercedes a svi ostali mucaju,štucaju i proizvode kojekakve čudne zvukove.Valjda će ih do kraja testiranja dotjerati u red,zapravo ne valjda,već sam siguran da će Ferrari svojeg izmapirati skroz kak treba.


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    nemam ništa protiv v6 zvuka, nije još glasan kako bi volio da je, ali sve je glasniji iz sezone u sezonu. Nadam se da će kroz par sezona biti nešto kao stari v6.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.