Honda odlučila maknuti Yasuhisu Araija s čela F1 projekta

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 12 komentara

Yasuhisa Arai, Honda

Yasuhisa Arai, Honda

Yasuhisa Arai će napustiti svoje mjesto šefa F1 projekta do kraja tekućeg mjeseca – odlučeno je u Tokiju na sastanku čelnika Honde.

Yasuke Hasegawa će ga zamijeniti kao šef razvoja, proizvodnje i menadžmenta, dok je Arai premješten na poziciju u Hondin odjel za istraživanje i razvoj.

Arai je bio na čelu suradnje s McLarenom od samog početka, a prošle godine je komentirao što ih čeka:

“2015. i 2016. će biti dvije različite situacije. Prije nismo imali iskustva s ovim kompleksnim sistemima, pa možete samo zamisliti koliki je to bio izazov. Ali, puno smo naučili i uvjereni smo da možemo uhvatiti konkurenciju.”


Odgovor

12 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    konačno…toooo!!!!!!


    0
    0

    0
  2. Alfa Romeo
    lancista k2.0 Prikaži

    Klasika za japance. Ne valjaš…odlaziš u prošlost. Bilo je vrijeme za ovu promjenu


    0
    0

    0
  3. merc_boss Prikaži

    jbg moraju letiti glave ali ne vidim da je arai najveci krivac on kao sef valjda mora snositi posljedite loseg posla njegovih inzinjera jer ako cemo iskreno arai nije krivac sto honda ima los motor vec oni koji ga dizaniraju a on to sigurno nije ,,on samo zastupa i predstavlja hondin f1 projekta u biti nema nikakve veze s motorom tako da po meni je problem puno dublje i japanci moraju preci preko svog ponosa i zaposliti neke ljude izvana kao sto je ferrari i vjerujem da ce izaci na pravi put


    0
    0

    0
  4. virus Prikaži

    Zasto tolika radost @zekohonda? Uklanjaju covjeka koji od svih u Hondi sada ima najvise znanja i iskustva. Zaboravljas da je Arai morao da nauci cijeli sistem funkcionisanja jedne F1 ekipe, zamrseni pravilnik itd. Ocekivao si od njega da za jednu sezonu savlada sve prepreke i vrati Hondu na tron? Volio bih tebe vidjeti u toj situaciji. Ali eto, Honda je ove godine barem stabilna, odradili su vec dobar test pozudanosti, imaju dvije specifikacije koje ce testirati… Medjutim, imaju i glupe menadzere koji misle da je rezultat tako lako dati. Da je F1 tako jednostavan zalogaj pa zar ne mislite da bi Ferrari, Williams, Renault… lako bili konkrentni sa Mercedesom. Govorim o ekipama koje nisu tu od juce. A Honda je tu ipak od juce, jer Arai nije clan Honda tima iz onog zlatnog doba.


    0
    0

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      zato što je glavni i odgovorni za katastrofalnu sezonu. da ne spominjem brojne izjave koje su ispočetka budile lažnu nadu, a onda tijekom sezone bile gotovo redikulozne.
      mene nećeš vidit u toj situaciji, ja znam da tom poslu nisam dorasto. :)


      0
      0

      0
    • Kush Prikaži

      s dužnim poštovanjem – mislim da @zekohonda od svih članova foruma (pa i hondinih fanova)
      ima najdublji i najširi uvid u njihove razne programe, tehnička dostigunuća, kao i personal,
      pa time i najbolje kvalifikacije da ocjeni, ili komentira bilo što u vezi toga..
      a osobno sam odavno to poželio, i tad smo se složili oko toga, jer tu razinu nesnalaženja nemoš falit, samo ih je sramotio.


      0
      0

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Točno da je Araija trebalo smijeniti. Ako ništa drugo, onda zbog neutemeljenih izjava tijekom prošlogodišnjeg pripremnog perioda i same trkačke sezone, ali odmah nakon završene posljednje utrke, a ne sada kad je nova sezona pred samim početkom. Nije on jedini krivac, ali je i njega snašla zapovjedna odgovornost. Da mu Japanci vjeruju, pokazuje i to da nije izbačen iz Honde, već je premješten na drugu poziciju.


      0
      0

      0
  5. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Dobra odluka, loš timing, pred samu sezonu. Dok se novi uhoda prođe pola sezone.


    0
    0

    0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    glasine s honda foruma spominju kako je arai bio protiv novog dizajna turbo punjača za 2016. kojeg su na kraju odabarali između par ponuđenih rješenja. i da taj novi turbo bi trebo bit na raspolaganju tijekom drugog testiranja u barci.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      jbga, na komentar @virus nisam vidio tvoj odgovor kad sam mu replicirao, išao sam po komentarima prvo, pa onda to napisao, nisam vidio jbga,
      da ne ispadne da napadamo čovjeka, ali to je jedna od najočitijih stvari u timu koju je trebalo riješit još davno..


      0
      0

      0
  7. Kush Prikaži

    vidio ovu vijest jutros, pa provjerio jeste objavili, vidim zeko oduševljen, a i većina vjerojatno, a ako su ove glasine što je sad zeko rekao istinite, to onda sve govori o njegovoj stručnosti, ili viziji od koje nije htio odstupit iako je bila pogrešna.
    drago mi je da ga više neću gledati na presicama!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.