Završen prvi dan testiranja – Vettel najbrži, Hamilton najmarljiviji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Nakon duge zimske pauze bolidi Formule 1 opet su na stazi! Danas i iduća tri dana na rasporedu je prvo predsezonsko testiranje u Barceloni, a na kraju prvog dana najbolje vrijeme ima Sebastian Vettel u Ferrariju. Obzirom da se u ovom ranom stadiju nitko ne obazire previše na vremena, a momčadi uglavnom isprobavaju i uštimavaju sisteme – možda je od Vettelovog najboljeg vremena značajniji podatak da je Lewis Hamilton odvozio čak 156 krugova.

Vettelovo najbolje vrijeme postavljeno je na medium komponenti Pirellijevih guma i to u kasnijem stadiju prvog dijela testiranja. U tom dijelu odvozio je još 35 krugova, dok je dodatna 33 vozio poslijepodne.

Apsolutni rekorder po broju krugova je Lewis Hamilton, a za usporedbu – vozač koji je najbliže došao tom broju je Marcus Ericsson sa 88 krugova u Sauberu.

Red Bullov Daniel Ricciardo danas je bio treći, što je pohvalno za Renaultov motor koji se u tvorničkoj ekipi nije previše iskazao.

Romain Grosjean danas je debitirao za Haas koji je odvozio samo 31 krug, a nešto vremena izgubili su nakon što je negdje na stazi izgubio prednje krilo.

Konačni rezultati nakon prvog dana testiranja

  Vozač   Momčad Pirelli Vrijeme Broj krugova
1. Vettel Ferrari M 1m24.939s 69
2. Hamilton Mercedes  M 1m25.409s 156
3. Ricciardo Red Bull  M 1m26.044s 87
4. Bottas Williams M 1m26.091s 80
5. Celis Force India  S 1m26.298s 58
6. Button McLaren  S 1m26.735s 84
7. Sainz Toro Rosso  M 1m27.180s 55
8. Ericsson Sauber M 1m27.555s 88
9. Wehrlein Manor  S 1m28.292s 54
10. Grosjean Haas  M 1m28.399s 31
11. Palmer Renault  M 1m29.356s 37

Odgovor

8 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bitno da se McLaren kreće. Brzina će doći do Melbournea.


    0
    0

    0
  2. nemampojma Prikaži

    slazem se potpuno samo da ih motor ne izda


    0
    0

    0
  3. Director Prikaži

    Prosle godine 0 krugova na citavom testiranju.
    Danas za jedan dan 54 kruga.

    Happy, very happy!!!!


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    prvi je dan ne mogu reci da sam impresioniran mclarenom danas po pitanju brzine ,ali danas je brzina prilicno bila nebitna.84 kruga u mclaren hondi sto je oko 15 puta vise nego prosle godine e to je po mojem misljenju impresivno.Ove godine su mi svi bolidi prilicno lijepi i posto znam da ce ovaj komentar uzimati neko vrijeme za citanje ispricavam se ali evo nekih mojih ocekivanja za svaki tim
    Mercedes-sasvim ocekivano.Prosle godine isto tako vrijeme stovise dobro a broj krugova impresivan.Pouzdanost dokazana,brzina je tu ako kojim slucajem bilo koja od 11 momcadi pritisne jace nego ferrari 2015 ocekujem da ce biti vrlo tijesno,a u tom prvenstveno mislim na errari iako bih volio da se i mch se vrati.Zasluzeno opet dokazuju mocnost.

    Ferrari-izvrsno vrijeme,broj krugova ne bas najbolji ali vjerujem da pouzdanost imaju i unatoc tih 69 krugova.Brzina na razini mercedesa ,sasija kvalitetna kao i dugi niz godina iza ,a livereja po meni uz red bull najljepsa.Sto vise reci pa ime Ferrari sve govori.

    Mclaren-Honda-konacno se araiu upalila zaruljica.Pouzdanost je nakon dugih 12 mjeseci tu no brzinu cemo vidjeti tek na kvalama u australiji.Rado bih rekao vratili su se na vrh ,ali cekam sutra da vidim mog idola na stazi.Najradije bih da sada voze najbrze sto mogu ,ali valda se strpljivost isplati.Danas je 6 mjesto bilo gotovo ocekivano jedino mi je malo zao sto je rbr s renultovim ,po izvorima, ne superiornim motorom, ispred preporodene honde bolji zasad,ali opet tek je 1. dan.

    Renault-livereja unatoc crnoj lijepa,no ipak razocarenje dana jednostavno ocekivao sam vise.

    Toro roso i rbr- rbr izvrstan ,sasija pretpostavljam cudesna opet iako ni toro nema losu.Ocekujem nakon one dominacije rbr visoke pozicije ali sto je tu je.Nek im je sa srecom.

    haas- kad je napravio to vrijeme priepodne i presao buttona vec me panika hvatala.Bolid mi jako cudno izgleda (ovo ce jako lose zvucati gotovo idiotski) bas nekako americki.Vjerujem da ce s grosjeanom biti visoko.

    Manor-mislim da je vrijeme bolje nego na kvalama 2015 ali nism siguran.Mercov motor radi super za sasiju neznam ali izgleda ok sve osim nosa koji je mch i ferrari style 2015.Bitno je da sutu negdje.Mozda ponove nastup legende nazalost preminulog julesa iz monaka 2014.

    force india- svida mi se gornji dio bolida strasno.Celis 5 puno bolji pocetak nakon onog potonuca u melbourneu prosle godine.Momcad kojoj se divim jer bez “imena” su ovako dobri.Nos malo duzi ali valjda ne toliki problem.

    williams-nemam neko misljenje

    sauber-cekamo ozujak,danas super barem broj krugova.

    to je ono sto ja mislim.Alonso ajde probaj sutra u top 3 eto da se malo razveselim


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.