Haryanto i službeno potvrđen u Manoru

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 5 komentara

Rio Haryanto

Rio Haryanto, vozač kojeg smo prošlih dana spomenuli nekoliko puta, uspio se izboriti za drugo trkaće mjesto u Manoru.  Nakon što je Wehrlein potvrđen prošlog tjedna, u utrci za drugo trkaće mjesto su ostali Will Stevens, Alexander Rossi i Rio Haryanto, koji je, izgleda, uspio skupiti najviše novca, a priča se o iznosu od 10 milijuna funti. Tako je trkaći grid za 2016. napokon popunjen, što znači da ćemo imati tri debitanta za sezonu 2016. Indonezijac je ovom prilikom dao kratku izjavu, te se zahvalio momčadi Manor na prilici koju su mu pružili.

“Manor Racing je ekipa s uzbudljivom vizijom i ambicioznim planovima. Napravili su odličan paket i jedva čekam kad ću ga isprobati. Melbourne će biti veliki događaj za mene, moju zemlje i moje navijače. Želim se zahvaliti svima koji su bili uz mene od mog početka utrkivanja; 2016. je moja prilika da opravdam povjerenje i predstavljam Aziju u Formuli 1.”

Treća je ovo vozačka postava Manora u tri godine, nakon Bianchija i Chiltona u 2014., te Stevensa i Merhija/Rossija 2015. godine.


Odgovor

5 komentara

  1. Blackhawk Prikaži

    Sve što su napravili dobrim dogovorima (Mercov motor, suradnja s Williamsom, pojačanjau tehničkom odjelu), poništit će se odlukom o vozačima. Ne sumnjame da pe Wehrlein odlična odluka, ali Haryanto nije. Četiri sezone je u GP2 i u četiri sezone se samo sedam puta peo na postolje, od toga tri puta na pobjedničko (sva tri puta prošle godine). Ne dajte da vas ove tri pobjede zatvaraju – sve tri, baš kao i šest od sedam postolja) su došle na sprint utrkama! Ukoliko ne pratite GP2, vikend se sastoji od dvije utrke – glavne u subotu i sprinta u nedjelju. Na sprint utrkama prvih osma mjesta na gridu je određeno okretanjem najboljih osam vozača iz glavne utrke. Dakle, pobjednik glavne utrke kreće s osmog mjesta, a osmi s pole positiona. Kako u sprint utrkama nema zaustavljanja u boksu, u 90% slučajeva pobjedi onaj tko je krenuo s pole positiona, dakle onaj vozač koji je glavnu utrku završio tek na osmom mjestu. Pobjeda na sprint utrkama se cijeni u odnosu na pobjedu u glavnoj utrci kao gol iz jedanaesterca u odnosu na gol iz slobodnog udarca!


    0
    0

    0
  2. Director Prikaži

    Sta je-tu je…

    Sad je vrijeme za prave stvari!!


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Fan sam malih momčadi (pa Jordan mi je omiljena momčad), i Manor mi je jako drag, ali nemoj očekivati puno preko noći. Sve to lijepo zvuči, ali za sve treba vremena. Glavno je da je Manor ipak počeo postavljati prave temelje!


      0
      0

      0
      • Director Prikaži

        Da, da.
        Ocekujem da ce tim postepeno rasti naravno uz pomoc Mercedesa tako da iskreno bi se ove godine zadovoljio kojim bodom i naravno ocekujem da mali Wehrlein bude predvodnik ovog projekta jer tesko da Rio moze ista uraditi. Al generlno mali Rio je tu radi novaca, da zakrpi troskove.


        0
        0

        0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Rossi,stevens i merhi vise srece drugi put


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.