Renault: Red Bullova brzina bi mogla biti bolna za nas

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 1 komentara

Renault, Red Bull

Renault vjeruje da bi mogli pronaći pozitivnu stranu ako ih ove godine pobijedi Red Bull koji će koristiti isti motor. Naime, na taj način bi znali koliko posla imaju ispred sebe. Renault ne gaji iluzije da će skoro doći do podija i pobjeda, a predsjednik Carlos Ghosn postavio je nekakav rok od 3 godine kao optimum za prva pobjednička postolja.

“To će nam biti mjerilo koliko je šasija dobra. Možda bude bolno saznanje – ali dobro je znati,” kaže Nick Chester, njihov tehnički direktor.

“Znamo da Red Bull radije jako dobre šasije. Znat ćemo razliku po krugu i to će biti naš cilj. Iskreno, ne očekujemo da ćemo biti na njihovom nivou ove godine. Moramo poboljšati ekipu i graditi na tom temelju.”

Lotus je prošle godine imao čak i pobjedničko postolje u Belgiji unatoč kritičnom stanju po pitanju financija, a Chester misli da bi to moglo biti teško za ponoviti:

“Mi smo realistični. Ne postavljamo naslov za uvjet, čak ni poziciju u poretku. Želimo napraviti dobar posao i pokazati napredak.”

Po njegovom mišljenju vrh poretka će biti sažet u dva imena – Mercedes i Ferrari.


Odgovor

1 komentar

  1. Kush Prikaži

    ostavlja mi ovo dojam, kao da namjeravaju – ukoliko i nakon ove sezone RB potpiše novi ugovor s njima, trgovati na način da će im otkrivati sve tajne i detalje oko motora, za pokoji možda mali ali bitan detalj kod šasije, neki tajni pakt, pogotovo u svjetlu novih pravila za 2017.
    naravno ako ovi ne nađu novog proizvođača – a to će biti vrlo teško, i u tom slučaju RB neće imati baš previše izbora, biti će zanimljivo pratiti kako će se stvari odvijati..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.