Hill: Hamiltonu neće biti lako s Rosbergom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 15 komentara

Hamilton vs Rosberg

Damon Hill vjeruje da će se Lewis Hamilton ove godine suočiti sa čvršćim Rosbergom, koji je nakon izgubljene borbe za naslov postao odlučniji. Podsjetimo, nakon što je Hamilton na VN SAD-a osigurao treći naslov svjetskog prvaka, Rosberg je na preostale tri utrke pobijedio s pole positiona. Rosberg je na prošlogodišnjoj VN SAD-a bio zaista ljut, i to iz dva razloga. Prvo ga je Hamilton na startu izgurao sa staze zabivši se u njega, da bi poslije napravio fatalnu grešku zbog koje je izgubio pobjedu i predao je Hamiltonu. Damon Hill smatra da su upravo ti trenuci potakli Rosberga da nešto mora učiniti.

“Mislim da je sada (Nico) teži protivinik. Mislim da je nakon poraza u Austinu, kad mu je Hamilton bacio kapu i on njemu nazad, rekao sam sebi: “Ok, ne želim da se ovakve stvari više događaju”. Išao je naprijed i pobijedio na zadnje tri utrke. Mislim da on može postati drugi uspješni sin nekog starog svjetskog prvaka. Jasno mu je da vrijeme ističe, stoga mislim da će ove godine biti čvršći i teži protivnik.”

Otkako u rukama imaju pobjednički bolid, Rosberg i Hamilton više nisu u prijateljskim odnosima, što i ne čudi s obzirom na sva događanja oko njih u ove dvije godine. Od 2014. do danas, obojica su osvojila po 18 pole positiona, ali Hamilton ima veliku prednost po pitanju pobjeda. On je uzeo 21, dok je Rosberg slavio na gotovo upola utrka manje, 11.


Odgovor

15 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nadam se, inače gledamo Hamiltonov solo nastup.


    0
    0

    0
  2. Kush Prikaži

    Uvijek se možemo nadati – bilo bi to odlično iz 2 bitna razloga:

    1. ako merc bude opet predominantan, bar će međusobni dvoboji u mercu biti oštriji i možda dobijemo novog prvaka – što postaje sve rjeđe u novom mileniju

    2. ako se ferrari dovoljno približi, makar još samo malo, onda međusobni dvoboji i podjednaka raspodjela bodova (+ moguća međusobna kršenja u 1. zavoju) ostavljaju šansu momcima iz ferrarija da ponove nešto slično kao kimi 2007. i uzmu naslov realno najjačoj momčadi (s najboljim autom i odličnim vozačima).

    nebi li nešto od toga vratilo malo više onoga što smatramo/očekujemo, pod pojmom sporta, u formulu 1?


    0
    0

    0
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Potpuno se slazem. Zato ove godine i navijam za Nicu.


    0
    0

    0
  4. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Može Hill i ne samo on,predviđati što želi ali zadnju riječ u toj priči imaju Lauda i WolffI bit će onako kako oni odrede a odredili su Hamiltona i to odavno.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      misliš na mađarsku 2013. ?


      0
      0

      0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Ne,mada se i ta pobjeda veličala do neba.Jedan od naslova-Majka svih pobjeda-i ismijavanja ostalih koji su bježali van staze spašavajuči živu glavu od kreativnog ludila Luje Hamiltona i polako dođe 2015-ta i?Majka svih pobjeda se pretvorila u Majku svih gluposti,mada skajevcima nije palo na pamet reči takvo što.
        Mislio sam na Spa 2014,do tad dalo se naslutit kao bit će bitke ali poslje toga samo popunjava mjesto,ne svojom krivicom.


        0
        0

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Ma Hamilton ima klauzulu u ugovoru, njemu titule idu ili ide iz Merca zajedno sa genijalcem Paddy Lowe, a to Mercedesu, Wolffu i Laudi ne odgovara pa moraju sabotirat Nicu i davat mu lošiji bolid… smijeh…


        0
        0

        0
  5. Blue Flag
    manualgearboxfan Prikaži

    ništa od toga….hamilton je 2 puta jači psihološki od nice..hamilton je trening dozu psihe imao u mclarenu kad je gubio prvenstva zbog 100 ludosti koje nisu imale veze s njim kao vozačem, nico nije na toj razini, niti psihološkoj niti vozačkoj…3 pobjede na kraju prvenstva?? kad je vuk sit i ovce su na broju…žao mi je nico, al fale ti privjesci u donjem dijelu tijela


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.