Hulkenberg: Moramo biti na nivou Williamsa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 5 komentara

Force India

Nakon osvajanja 5. mjesta u konstruktorskom poretku prošle sezone, ambicije u Force Indiji su prilično narasle, pa tako sada ciljaju na performanse Williamsa. Prošle godine su imali 121 bod manje od legendarne momčadi, ali su prvih 7 utrka sezone odvozili s nekakvom među verzijom bolida zbog financijskih poteškoća. Nakon VN Austrije, Force India je zablistala u punom sjaju, te su u preostalim utrkama osvojili 105 bodova, dok je Williams, na kojeg sada ciljaju, zabilježio 138 bodova, što se čini dostižno. Hulkenberg je za njemački Auto Motor und Sport dao kratku izjavu:

“Gladan sam. Želim napasti, hoću da 2016. bude moja najbolja godina u Formuli 1. Nema razloga zašto Force India ne bi nastavila s performansama kakve smo imali krajem prošle sezone. No, mnogo je stvari o kojima sada možemo špekulirati. Moramo otkloniti slabosti koje su nas do sada mučile.”

“Ako Honda popravi svoj motor, u McLarenu ćemo imati suparnika, kao i u Toro Rossu i Red Bullu. Također mislim da bi Haas od početka mogao biti snažna momčad. Dakle, naš pristup mora biti da dođemo na nivo Williamsa.”

 


Odgovor

5 komentara

  1. Kush Prikaži

    Mislim da je više kasnila zbog seljenja u Koln aero odjela (tunel za 60%-tni model), Sahara je već keširala mislim lovu prije nego je chairman završio u ćuzi, nebitno..
    Važnije je da bi se sada neke stvari mogle promjeniti, tj trenutno su u izvrsnom momentu, međutim spomenuta firma mora vratit ogromnu lovu i prodaje hotele, avione pa i svoj udio u f1 timu koji je jednak Vijajevom, tako da tko god otkupi njihov udio imat će isti utjecaj na tim kao i indijac, tako da ćemo gledati dobru FI ove godine, ali možda i pod drugačijim imenom, a za dalje od predstojeće sezone je teško išta reći, ovisi kakvu će novi suvlasnik imati viziju i interes, hoće li biti samo nečije poslovno ulaganje, ili neki stvarno jak privatnik ili korpor. koji će imati interesa i ulagati zbog nekih od djelatnosti koje su bliže povezane sa automobilizmom (proizvođači, naftaši, IT biz, itd.)

    Inače o prodaji od strane sahare (ja iskreno slutio čim su ga uhapsili i očekivao i ranije) sam baš pročitao na autosportu: link


    0
    0

    0
  2. Blue Flag
    manualgearboxfan Prikaži

    Sviđa mi se Force india, uvijek su tu negdi, stabilno rastu iz godine u godinu, mislim da je realna borba sa williamsom za 3-4 mjesto u konstruktorima..ferrari i merc naprijed, iza njih FI i willams, red bull možda nekad u toj borbi, novi renault,…mislim da ćemo ove godine imati najnapetiju borbu za sredinu poretka(5-12mjesta) unazad zadnjih 5-6 godina ..


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.