AS Sport: Honda će biti jača za 220 konjskih snaga

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 21 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Španjolski portal i novine, AS Sport, koji je blizak Fernandu Alonsu, tvrdi da je Honda preko zime popravila većinu svojih problema i unaprijedila pogonsku jedinicu, te se već u Australiji očekuje golemi napredak od čak 223 konjske snage. AS vjeruje svojim izvorima iz Honde, koji tvrde da je Honde prošle sezone imala oko 70KS slabiji motor s unutarnjim izgaranjem od Mercedesa, i još je pritom gubila 163KS ne koristeći svoj ERS sustav, dok su sve ostale momčad mogle koristiti tu snagu tijekom kruga.

Izvori AS-a tvrde da se u Hondinoj tvornici u Sakuri preko zime radilo danonoćno u smjenama, a već je od ranije poznata informacija da su zaposlenici McLaren Honde ove zime žrtvovali Božićne praznike. Oni su uspjeli popraviti sve probleme na turbu i povećati njegovu snagu tako što su žrtvovali neke druge, manje bitne komponente pogonske jedinice, koje neće imati veliki utjecaj. Također su premjestili i poboljšali sustav hlađenja ERS-a, što im je omogućilo, kako simulacije pokazuju, da dostignu izgubljenih 163KS.

Kako AS tvrdi, i McLaren je bio zaposlen tijekom zime, i uz pomoć novog glavnog inženjera Petera Prodromoua, koji je stigao iz Red Bulla gdje je vršio funkciju glavnog aerodinamičara,McLaren je uspio proizvesti šasiju s više efekta od prošlogodišnje, a trudili su se da dobiju što veće prijanjanje sa što manjim otporom zraka bolida. Novi McLaren bi trebao zadržati karakteristiku i prošlosezonskog, odnosno McLaren-Honda će i dalje koristiti “size 0” šasiju, odnosno bolid čiji je stražnji kraj, gdje se nalazi motor i sve komponente pogonske jedinice, jako uzak. To će im naravno zadati probleme s pogonskom jedinicom, u što smo se već prošle godine uvjerili, ali će im dati veliku prednost u aerodinamičkom pogledu. Samo vodstvo McLarena i Honde čvrsto vjeruje da je teorija “size 0” bolida jedini način da se pobijedi Mercedes.


Odgovor

21 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Kada bi to barem bila istina.


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    koje razbacivanje brojkama…strpit ću se do testiranja u barci.


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vise od 200 opaa htio bih vjerovati ali nakon prognoze za spa 2015 malo tog je moguce za vjerovat


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Očekujem u Australiji ili Alonsa ili Buttona u top 6-7.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Iskreno bilo bi odlicno to ali tesko je vjerovati u preoptimisticne izjave. Ostajemo nestrpljivi jos par tjedana


    0
    0

    0
  6. Luka Maloić Prikaži

    Riječi ti se pozlatile Davide :D


    0
    0

    0
  7. FO108F Prikaži

    S ovim će i Mclaren Ferrari isprašit!


    0
    0

    0
  8. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Eeh,to je ono što sam ja u komentaru sinoć postavio u prethodnoj temi,znači istina je,čak je ovo,vidio sam,i SkySportsF1 potvrdio,a oni čim potvrde,znači da je 100% istina.
    Možda i nije ovolika istina,da je baš baš 223 KS napredak,možda je,ja barem mislim,nemojte me osuditi,jedno 190KS napredak,otprilike,ne znam…ali da su ERS komplet popravili,to vjerujem stvarno. No,jedva cekam 22.2. i ostali tijek godine. Uf…


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      ERS maksimalno nosi 160 KS. Da prošlogodišnji nije radio nikako, maksimalan napredak popravkom ERS-a bi bio tih 160 KS. Ali ne vjerujem da su do sada baš 0 KS od ERS-a dobijali. Jer bez ERS-a nebi nijednu utrku završili, zato što je vrlo važan za štednju goriva. Bez njega nema šanse da bi završili utrku sa 100 kg goriva.


      0
      0

      0
  9. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Na papiru to izgleda kao jedan veliki broj, ALI dajte….što mislite da ostale ekipe spavaju?
    Po ovim podacima još zaostaju za prošlogodišnjim Mercedesom i Ferrarijem…a oni budu sigurno imali jedno 60-ak konja više na početku sezone od prošle…pa sada računajte.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Normalno da će imati više i Ferrari i Mercedes mada sumnjam da će biti 60ak BHP. No bitno je da će Honda prešišati Renault a s tim i ekipe s Renaultovim motorima. Vjerujem da će biti bolji od RedBulla, Saubera, Lotusa, Manora i Renaulta. Torros Rosso i Force India će biti alpari vjerovatno. A Mercedes, Williams i Ferrari ispred.


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Ma lako je čak i za tu konjažu…njima treba pouzdanosti.
        Prošle sezone Honda je drugi dio vozila praktički bez ERS-a zbog pouzdanosti…što će biti kada dođe dodatna toplina, više snage…a i dalje Size Zero nazad…
        Borba za srednje redove i to samo, ako budu pouzdani…treba vidjeti sa tom dodatnom snagom kako će se šasija ponašati, ali i gume.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Nadaj se. Neće ni Renault spavati. Illen će već nešto smisliti :D
        Biće dobro ako budu na nivou prošlogodišnjeg Ferrarijevog motora. Ali da pređu Toro Rosso moraju i bolid napraviti bolji od njih. Toro Rosso će sa starim Ferrarijevim motorom glatko preskočiti Williams i Force Indiju, ako ovi ne napreduju u aerodinamičkom dijelu. Jer nisu bili daleko ni sa Renaultovom kantom.


        0
        0

        0
  10. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Sada odjednom svršavanje na ove brojke i prognoze kako će najebat i Ferrari, WIlliams i ostali…
    Jer eto, Mercedes i Ferrari nisu ništa radili da napreduju u odnosu na prošlu sezonu i samo čekaju da ih kako ovaj dole kaže “Honda ispraši”…


    0
    0

    0
  11. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Da bi Honda ikoga prešišala, tih 223 KS vise treba pretočit u 4 motora, a ne 11


    0
    0

    0
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    Ja znam samo jedno. Neko je grdo preuranio sa prvoaprilskim šalama


    0
    0

    0
  13. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ako je ovo istina ostali ne tribaju ni dolaziti na utrke ove sezone. Ali gotovo da sam siguran da su izračun radili u odnosu na snagu motora u onom kratkom dijelu kruga na kraju ravnice kad su naglo usporavali nakon iskorištavanja sve energije iz ERS-a, da ispadne da su ostvarili ogroman napredak. Ko da Mercedes kaže da je za ovu godinu spremija 900 KS jači motor, u odnosu na prošlogodišnji ugašeni.


    0
    0

    0
  14. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ovo je malo proširen tekst koji objašnjava tehničku pozadinu istog.. naime na talijanskom je, no ništa što nije moguće prevesti.

    http://www.f1analisitecnica.com/2016/01/honda-2016-ecco-perche-i-cv-in-piu.html


    0
    0

    0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      Honda spušta očekivanja nakon tog španjolskog članka novinara bliskog Alonsu:

      However, Honda told Sky Sports: “Recent media reports have suggested a huge horsepower boost for McLaren-Honda in 2016. These reports are unsubstantiated and merely speculative, and we ask fans and media alike to treat them as such.”


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.