Sainz: Alonsova 2015. godina je bila velika lekcija za mene

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Carlos Sainz i Fernando Alonso

Carlos Sainz i Fernando Alonso

Carlos Sainz kaže da je njegov sunarodnjak Fernando Alonso bio dobar uzor ove godine. Sainz je završio na 15 mjestu u ukupnom poretku vozača, a bodove je osvajao u sedam navrata. Jednako toliko puta iskusio je probleme s bolidom pa mu je itekako trebao uzor u kojem bi pronašao načina kako se nositi s takvim frustracijama.

Tko bi mogao biti bolji u toj ulozi ove godine nego Alonso koji je i sam cijele godine imao problema sa svojom McLaren Hondom.

“On je vrlo dobar uzor. Prolazi kroz teške momente u karijeri i zanimljivo je vidjeti kako reagira i kako se nosi sa svime.”

“Fernando me ne treba savjetovati jer uvijek pratim što on radi.”

Sainz kaže da je razočaravajuće ne osvojiti onoliko bodova koliko je moguće, ali njegovi nadređeni su svjesni o čemu se točno radilo.

“Nije lijepo vidjeti bodovno stanje gdje nemate sve što ste možda zaslužili. Ali, na kraju krajeva – ljudi u Toro Rossu i u Red Bullu sve znaju i njihovo mišljenje mi je važno. Oni su sve izračunali.”

“Na kraju krajeva, ovo je sport i nekad ne ovisite samo o sebi. Nadam se da će svi problemi biti riješeni iduće godine i da ću moći pokazati što znam.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Doci ce sve na svoje pa tako i alonso na postolje nadam se


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      bija je alonso na postoljima i zadnjih 5 sezona u ferrariu … 44 X od toga 11 X na najvišoj skali no on želi titulu pa je zato i otiša u McLH . sad bi se vjerovatno zadovoljija i najnižom skalom postolja ali to će bit teško ove sezone osim ako se situacija ne popravi i ne desi neka trka ka prošlogodišnja “konfuzna” mađarska . u 2017. će na početku sezone imat 35,5 godina pa možda bude malo kasno za 3. titulu iako mislim da ju je zaslužija . preostat će mu samo eventualno postolja , možda poneka pobjeda ali to je ima i u ferrariu . karma je zaj*ana stvar … npr da se LH nije priključija mercedesu moglo mu se lako desit da bi mu titula iz 2008. uprkos talentu bila jedina u karijeri .


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.