Pirelli još čeka za ugovor od 2017. do 2019.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 1 komentara

Pirelli

Autosport obavještava kako Pirelli i dalje nije uspio sklopiti ugovor s FIA-om za sezone 2017., 2018. i 2019. Paul Hembery je povodom toga dao izjavu:

“Zaključili smo ugovorm s FOM-om te odvjetnici trenutno rade svoj posao. Ali, još uvijek čekamo da FIA napravi nešto. Očekivali smo da će to već biti gotovo. Vidjet ćemo što će se zbivati sljedežih mjeseci.

“Krećemo se prema naprijed s planovima za 2017. Nismo dobili nikakvu obavijest zbog čega bi zaustavili projekt na kojem radimo oko toga. Ali, tu je očito formalni aspekt u kojem bilo koja strana može otići.”

“Zamoljeni smo da prezentiramo neke tehničke podatke za opterećenje novih guma pod uobičajenim režimom rada. Bilo je nekih glasnina da nećemo moći napraviti gume koje će morati izdržati 50% veće opterećenje, no naravno da možemo. Morate samo promjeniti radne uvjete, što naravno uključuje i zračnu kapsulu koja se nalazi u gumi.”

“I dalje je pravi problem pitanje performansi, jer ljudi i dalje pričaju o četiri sekunde prednosti naprema bolidima iz 2015. godine. Ali s razvojem pogonske jedinice i aerodinamike, 4 – 5 sekundi je i dalje realan cilj.”


Odgovor

1 komentar

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Nadam se da nećete ni sklopiti


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.