Honda mora obavezno ići na veći turbo

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Honda

Yasuhisa Arai, Hondin šef Motorsporta, izjavio je da će promjene doživjeti i turbo, koji će za sljedeću sezonu morati biti veći kako bi se baterije adekvatno punile. Japanski proizvođač je prošle sezone imao ogromnih problema s povratom energije, stoga sada rade na rješavanju problema na tom polju. Zabrinjava to što se Honda i dalje drži kompaktnog dizajna, iako on očito donosi mnogo mana. Naime, što se tiče turba, on je smanjen, što automatski znači manje snage za motor s unutarnjim izgaranjem te više okretaja. Tu pati i MGU-H, jer ne može napuniti bateriju tako brzo kao kod konkurentskih motora.

“Turbopunjač je vrlo malen, a njegova vrtnja je išla i do 120 000 okretaja u minuti. I dalje ćemo imati kompaktnu izvedbu, ali turbo moramo povećati. Naravno, doći će do promjena i ostalih dijelova, no filozofija ostaje ista.”

“Sustav tokena je dobar za smanjenje troškova jer su područja razvoja ograničena. Ali, ako imate veliki zaostatak, teško je napraviti nešto značajno. O tome smo raspravljali s FIA-om i ostalim proizvođačima, tako da sada svi imaju isto broj tokena. Mislim da ih sada svi imaju dovoljno, i možete promijeniti bitne stvari.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Dobro jutro gospodine Arai


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.