Haasov bolid prošao crash testove

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 4 komentara

Haas F1

Haas F1

Prvi bolid momčadi Haas prošao je FIA-ine obvezne crash testove! Američka ekipa tako je postala 11. ekipa na gridu za iduću sezonu.

Vlasnik ekipe, Gene Haas, rekao je nedavno da je ekipa imala i više nego dovoljno vremena jer su davno prije odlučili da ne žele ući 2015. u Formulu 1, te da bi bilo pametnije pričekati još jednu godinu. Stoga ne čudi ovaj odlazak na crash test više od mjesec dana prije prvih testova.

Šef ekipe Gunther Steiner izjavio je za Autosport prije nekoliko tjedana da je momčad ipak imala jedan izazov po pitanju vremena, a radi se o pomicanju sezone s predviđenog početka 4. travnja na ipak nešto raniji datum – 20. ožujka.

“To nam nije olakšalo situaciju, ali ne brinemo se. Svi imaju iste uvjete. Dogodilo se i moramo se nositi s tim. Jesu li zbog toga pripreme jeftinije? Nisu, ali tako je kako je i moramo se nositi s tim.”

“Projekt ide po planu i uvjereni smo da ćemo imati bolid spreman za testiranje.”


Odgovor

4 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Dobra vijest za dobro jutro. Ne znam zašto, imam osjećaj da bi sezona trebala bito izvrsna. Valjda je to ona treća sreća, pa zaslužili smo nakon ovakve dvije.


    0
    0

    0
  2. boxy Prikaži

    Za razliku od pompeznih najava tipicnih za Amerikance,Has F1 deluje isuvise skromno.I ozbiljno,dodao bih…
    Nema tu nerealnih ocekivanja,cini se na prvi pogled da sve ide po planu.Bar za sada…Bliska saradnja sa Ferarijem,daje celoj prici jako ozbiljnu notu i nadu da ovo nece biti jos jedan neuspeli pokusaj kao sto je to bilo sa ekipom USF1…
    Dobar motor,solidna vozacka postava.Jedini razlog za zabrinutost mogla bi predstavljati sasija – ako sam dobro shvatio Dalara,ako gresim ne zamerite – obzirom da se nisu proslavili u F1.Setite se samo pokusaja sa ekipom BAR Honde,krajem devedestih…
    Svejedno,momci puno srece u debitantskoj sezoni!


    0
    0

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      krajem devedesetih ‘ta’ dallara honda je ‘kažu’ (nema službenih rezultata) bila solidna na testiranjima. jos the boss je bio test vozač! :) onda je umro harvey posthelwaite (da ne googlam sad kako se točno piše) pa je taj projekt prekinut i krenuto je u stvaranje BAR honde sa reynardom.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.