Očekujete li da će Rosberg započeti novu sezonu kako je završio 2015.?

Izdvojeno / Okrugli stol

Ante Vetma

Prije 8 godina 7 min 15 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Luka Maloić

Ponajprije mislim da će to ovisiti o razini motivacije i želje Lewisa Hamiltona. Nico je, zasigurno, dobar vozač i u to nema sumnje, ali Lewis je više puta dokazao da je za stepenicu viša klasa i njihov dvoboj moramo gledati kroz Lewisov angažman u novoj sezoni. Lewis se izjednačio sa svojim idolom po broju naslova i sada može biti miran. Ispunio je svoj san i može se prepustiti partijanju i razuzdanom životu ili bez pritiska voziti ostatak karijere skupljajući pobjede i naslove. Naravno, putanju razvoja njegove daljnje karijere definira on sam. Rosbergov uzlet forme na kraju sezone baš se poklopio s totalnim gubitkom Hamiltonovog interesa za pobjedama – naslov je imao u rukama i kao što je i sam rekao – odradio je ostatak sezone korektno, ali bez maksimalnog angažmana. Rosbergu je taj kraj sezone dobro došao da si podigne moral i samouvjerenost koja mu je nedostajala i koja će mu dobro doći u novoj sezoni.

Rosberg je nedavno rekao kako mu je Hamilton idealan momčadski kolega koji iz njega izvlači maksimum i da se nada velikim, oštrim i dramatičnim okršajima u novoj sezoni. Moje je mišljenje da Rosberg može doći do naslova ukoliko Lewis izgubi apetit i koncentriranost koju je imao protekle dvije sezone. Jedan izvor iz Mercedesa je rekao novinarima kako Lewis misli da je u istom automobilu brži od Nice 3 desetinke po krugu, ali ako se to ne dogodi odmah počne sumnjati u svoj bolid i podršku ekipe. Ovo dovoljno govori o odnosima u momčadi i Mercedes će morati dobro balansirati odnose između svojih vozača. Ukoliko Hamilton zadrži motivaciju i podršku ekipe, mislim da se Rosberg, nažalost, nema čemu nadati. Zapravo, uz veoma konkurentan Ferrari mogao bi se naći i pod pritiskom Sebastiana Vettela.

Ivan Papak

O odnosu Nico-Lewis tijekom prošle sezone napisano je pregršt tekstova. Nova sezona, međutim isti ishod za Nicu Rosberga. Germanizirani Finac jednostavno nije u stanju odgovoriti na razne psihološke igrice koje s njim igra Lewis Hamilton. Tome bih dodao i vlastito viđenje da osim psihološke nadmoći unutar ekipe, Lewis uživa i onu na asfaltu. Izuzmemo li rezulate nakon što je Lewis osvojio naslov, izrazito je vidljivo kako Nico jednostavno nije mogao parirati Lewisu tijekom same sezone. U velikom broju utrka djelovao je kao boksač pred nokautom. Sudeći isključivo po njihovim međusobnim dvobojima, ne znam što bi se moralo dogoditi da Nico sustavno pobjeđuje Lewisa tijekom sezone. Paradoksalno, ono što bi moglo smiriti tenzije u Mercedesu je upravo Ferrari, jer će Ferrari biti jako blizu te će u Mercedesu vrlo brzo shvatiti da moraju biti ujedinjeni u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. Do sada su dopuštali tenzije između vozača jer su znali da je Ferrari miljama daleko. Međutim, ove sezone Vettel bi mogao imati na nišanu oba Mercedesa. U tom slučaju, u Mercedesu će morati izrazito brzo ukrotiti dva pijetla jer ako Ferrari nastavi uzlazni trend i zadrži momentum od prošle sezone, Vettel neće uzimati taoce.

Marko Rakić

Hakkinen je nedavno rekao da ova sezona nije bila poštena prema Rosbergu. Slažem se donekle, u ključnim trenucima ga je napustila sportska sreća. Ali, prvi dio sezone nije bio odrađen odlično, nego vrlo dobro, i tu je izgubio naslov. Od Rusije je, za mene, bio nedvojbeno bolji od Hamiltona, kako u kvalifikacijama, tako i u utrci. Još uvijek mislim da je Belgija 2014. bila kobna za Nicu, samo ne znam iz kojeg razloga. Možda zato što je bio agresivan, dok se Hamiltona istovremeno hvali za VN Njemačke kako je veliki borac, a ustvari je porazbijao pola bolida koje je pretjecao. Mislim da su ljudi previše strogi prema Rosbergu, čovjek je prvi puta dobio priliku da se bori za naslov, i kraj sebe ima ultra talentiranog i brzog Hamiltona, što niti jednom vozaču ne bi bio lak zadatak.

Očekujem li od Rosberga da započne sezonu kako je završio prošlu? To sam očekivao prošle godine, sada ne očekujem ništa. Samo želim da prestigne Hamiltona na stazi i počne graditi prednost, kao što je to napravio na VN SAD-a. Kada to napravi, mislim da će biti spreman za titulu. Do tada ništa, Hamilton će ga staviti u veš mašinu kao i mnogo puta do sada.

Oton Ribić

Ne, jednostavno više ne vidim Rosberga kao rafalnog pobjednika. Volio bih da sam u krivu, i da nas sve iznenadi ozbiljnim bacanjem rukavice momčadskom kolegi, ali uz ispriku njegovim navijačima, to ne očekujem. Ne bih išao tako daleko da tvrdim da su mu pobjede potkraj 2015. bile baš blatantno poklonjene ― skloniji sam varijanti da, kad je jednom titula odlučena i više nije bilo pritiska, si je Hamilton mogao dozvoliti biti nešto opušteniji, a Rosberg nije više imao mnogo za izgubiti. I u drugim sportovima nerijetko viđamo da igrači postanu najbolji u trenu kad rezultat više nije važan.

Moguće je, međutim, da pobijedi prvu utrku-dvije i to mu da zamah koji će ga malo osvježiti i držati konkurentom za prvenstvno do kraja sezone. Ali isto tako, od Hamiltona ne očekujem da mu pokaže ni gram “milosti” ako se nađe u prilici napasti ga za bodove.

Ante Vetma

Očekujem, ali isto tako očekujem da Hamilton neće započeti novu sezonu kako je završio staru. Prema tome, vjerujem da će biti još malo onog što smo gledali dvije protekle godine. Jedina nada je nekakav zaplet kao 2014. kada je sreća u nekoliko navrata okrenula leđa Britancu i izgledalo je kao da Rosberg drži korak. Tada bi Hamilton mogao malo pogubiti konce, ali čisto sumnjam da će Mercedes dozvoliti bilo kakve veće potrese unutar ekipe. Ferrari bi trebao biti bliže, ali koliko god da je to dobro za nas gledatelje – mislim da nije dobro za Rosberga jer će Mercedes morati ojačati kolektiv i malo se uozbiljiti po pitanju unutarmomčadskih dvoboja (čitaj: zabraniti iste) pa sve karte baciti na jednog vozača, njihovog dvostrukog prvaka.

David Vidović

Mnogi su se krajem sezone pitali da li je Mercedes možda poklonio Rosbergu njegovih ‘5 minuta slave’ nakon što je utrka za titulom završena, u što ja iskreno sumnjam, jer prvi od svih, Hamilton bi se protivio toj ideji, s istim žarom kojim se borio protiv Rosberga i prije osvajanja druge titule. U analizi sezone sam istaknuo da je Rosberg polako, tijekom sezone gradio svoju formu u kvalifikacijama, i od ljetne stanke pa do zadnji utrka sezona potpuno preokrenuo situaciju u svoju korist u kvalifikacijama, odnosno najvažnijem dijelu vikenda za Mercedesove vozače. Pokazao je da je samo stvar dobre volje i motivacije. Nico ipak ima brzinu da pobijedi Lewisa, ali kao i 2014., treba mu mentalna snaga za to. Naravno, on će se preko zime i tijekom testiranja malo ‘ohladiti’, ali kada u Australiji sjedne u bolid pred kvalifikacije, mislim da ćemo vidjeti isto Rosberga kao i u zadnjim utrkama 2015., pitanje je samo, hoće li Lewis škripati zubima ili režati?

Očekujete li da će Rosberg započeti novu sezonu kako je završio 2015.?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

15 komentara

  1. Marlon Brando Prikaži

    Rosberg – Schumacher 3:0
    Rosberg – Hamilton 0:3

    I što sad zaključiti o Rosbergu?


    0
    -2

    2
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ja mislim da će to najviše ovisiti kako će Hamilton voziti, ako će voziti kao na kraju sezone onda Rosberg ima definitivno šanse, a ako će Lewis opet pritiskati 120% kao na počektu godieu onda mislim da će još jednu godinu morati gledati Hamiltonu u mjenjač.


    0
    0

    0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Dobra vam je ova rubrika okrugli stol, sviđa mi se takav oblik članka.

    Što se tiče Rosberga zbilja ne znam što bih očekivao od njega. Treba mu još mrvicu konstantnosti i onda bi mogao biti ravnopravan Lewisu. Još malo do Australije, bumo videli.


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    “Ponajprije mislim da će to ovisiti o razini motivacije i želje Lewisa Hamiltona”. Upravo ta Lukina rečenica očitava pravo stanje stvari. Bude li Lewis gladan još jednog naslova, može se Nico na glavu nasaditi, ali prvak ne će biti


    0
    0

    0
  5. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Mislim da na to pitanje odgovor mogu dati jedino Toto i Lauda.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.