Dobrodošli na F1puls v2

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 5 min 47 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Dragi naši, nepuna godina dana prošla je otkad smo se prvi put sreli na web adresi www.f1puls.com. Uz maksimalno fer strategiju portala s jasnim financijskim gubitkom i bez oglasa došli smo do idealnog raspleta u kojem živimo zahvaljujući vama. Naime, obzirom da održavanje stranice na životu iziskuje razne vrste resursa, a prvenstveno vremenske i financijske – računali smo na pomoć posjetitelja na čemu vam se zahvaljujemo. Vođeni čistim entuzijazmom za najbrži sport na svijetu prikupili smo nevjerojatnu količinu sadržaja naših suradnika volontera.

Što smo mi ostvarili

Gigantski serijal Damira Abramovića “900 utrka Ferrarija” kroz sedam članaka postao je obvezno štivo ne samo za ljubitelje momčadi iz Maranella već i za sve one koji se smatraju fanovima Formule 1. Neizostavni Retrovizor Otona Ribića popratio je sezonu na karakterističan autorov način kojim je obogaćivao naš internetski prostor na F1 portalima još davno prije nego je F1puls uopće i postojao. David Vidović prihvatio se izazova pisanja rezimea karijera 15 najboljih umirovljenih vozača kroz kojeg novije generacije mogu pomirisati neka malo drukčija vremena. Širok spektar tema obrađivao je i Marko Rakić. Statistika, zanimljivost i povijest iznijela je preko 30 članaka u kojima nas je pripremao za nadolazeće GP vikende, rezimirao vozačke performanse kroz ocjene i komentare, a svako toliko donosio i crtice iz života vozača. Luka Maloić marljivo je analizirao aktualne događaje uključujući i aktualnosti oko McLaren-Honde, kao i po jedan malo općenitiji članak prije svake utrke u kojem se predstavljala država u kojoj se utrka održava.

Priređivali smo i kvizove, pa ste tako pogađali staze, kacige, vozače, slike iz mladih dana, slike s VN Belgije, a za večeras spremamo i novi kviz u kojem ćete se iskušati u pogađanju konfiguracija staza.

Sve navedene rubrike rezultirale su s preko 160 tekstova, što je, slobodnim izračunom, jedan tekst u dva i pol dana. Naravno, u to nisu ubrojane regularne vijesti koje smo donosili iz sata u sat.

Što ste vi ostvarili

F1puls nije pokrenut s megalomanskim idejama, te kroz svoje postojanje nikada nije kompromitirao kvantitetu komentara za kvalitetu, te se toga planiramo držati i ubuduće. Do trenutka pisanja ovog članka napisali ste ukupno 5810 komentara na članke, a čitači komentara su ocijenili te komentare preko 86 tisuća puta. Na portal se u nepunih godinu dana registriralo 268 korisnika, a našu Facebook stranicu aktivno prati 2135 korisnika. Vas 50 tisuća je posjetilo portal, a otvorili ste oko milijun podstranica. U prosjeku se zadržavate 4 minute i 58 sekundi na portalu. Što se demografije tiče, u 90,7 slučajeva radi se o muškim ljubiteljima F1, a ljepšeg spola imamo 9,3%. Dominantni raspon godina je od 25 do 34 (38,8%), a nakon njih najviše ima onih od 35 do 44 godine (28,32%). Zanimljivo, tek nešto malo više od polovice (58%) nas posjećuje s desktop računala, dok je čak 39% posjeta zabilježeno s mobitela. Ostalih 3% dolazi s tablet uređaja.

Posebno smo ponosni i našim forumom na kojem je napisano više od 13 tisuća poruka u 180 tema. Ako pogledamo prosjeke – to bi značilo da se svako drugi dan otvori nova tema, a dnevno se napiše čak 38 poruka.

Što je novo

Osim novog vizualnog identiteta, F1puls donosi još nekoliko novotarija. Ponajprije, kako bi portal nastavio biti financijski održiv – primorani smo uvesti oglase. I ne, ne smijete klikati na njih samo zato da nam pomognete, kao što su neki od vas odmah pitali. :) Naime, na oglase se klika samo ako vas zaista i zanimaju, a svako lažno klikanje nam može donijeti više štete nego koristi. No, svi koji su prošle godine donirali neku kunu za rad portala imat će čist portal, bez ijednog oglasa. Ako vas smetaju oglasi pri surfanju, razmislite o posjećivanju ove stranice.

Uvodimo i novu rubriku “Okrugli stol” u kojoj će biti obrađena goruća pitanja, i to na način da će F1puls suradnici dati svoje viđenje situacije, a vi ste uz anketu pozvani da ostavite i svoje viđenje u komentarima.

Bolja preglednost naslovnice portala omogućit će lakše surfanje kroz posebne rubrike, obzirom da su ispod vijesti jasno izdvojene dvije sekcije – kolumne i F1puls special.

U komentarima je sada omogućeno lakše korištenje tagova za formatiranje – bold, italic, link i citat.

Svaki članak na vrhu ima i izračun koliko vremena će vam biti potrebno za čitanje. Naravno, za svakodnevne vijesti dovoljno je tek par minuta, ali ako se radi o podužim kolumnama – tada je od koristi znati koliko vremena morate izdvojiti za to.

Zaključak

Dok čekamo prva predstavljanja bolida i jednu od željnije iščekivanih sezona u zadnje vrijeme – mi smo prvi trepnuli i predstavljamo vam F1puls v2, neka vam dobro posluži!


Odgovor

47 komentara

  1. Charles Leclerc
    reso20 Donator Prikaži

    Morate se i hattu zahvalit :)


    0
    0

    0
  2. Marlon Brando Prikaži

    Zašto je mobilna verzija ovako užasna i nepregledna?


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Svaka cast za trud samo tako nastavite :thumbs
    I naravno svidja mi se ova nova verzija portala :D


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Bravo ljudi svaka čast, iako inače nisam ljubitelj promjena, sviđa mi se.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kada sam prvi put došao na originalnu stranicu prvo što mi je upalo u oči je da vijesti nisu bile centrirane. Tako da pozdravljam promjenu. Definitivno na bolje.


    0
    0

    0
  6. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Bravo! :)


    0
    0

    0
  7. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Iako bi i stara verzija bila sasvim dobra još neko vrijeme, nije loše vidjeti novi dizajn za promjenu :) Sviđa mi se, jako lijepo ste to izveli, što reći osim – svaka čast!

    Portal od osnutka ide uzlaznom putanjom, nadam se da ćete u istom trendu nastaviti i ove godine i da će postaviti neke nove osobne rekorde :D


    0
    0

    0
  8. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Nije bio potreban ovaj redizajn jel je i prethodna bila solidna ali mora se priznat da ovo izgleda još ljepše…
    Sve pohvale! i samo naprijed :)


    0
    0

    0
  9. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Čestitam na postignućima. Iskreno, kad je bilo odbrojavanje do početka otvaranja portala, mislio sam da je to još jedan pokušaj nekih “frajera” da naprave kvalitetan F1 portal.

    Demantirali ste me, i to jako dobro. Bravo za cijelu ekipu koja radi na ovom portalu, idete naglo prema naprijed, kao Ferrari :)


    0
    0

    0
  10. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Dizajn je pregledan, ugodan oku. Portal raste i raste, da će biti tako znao sam od svog prvog posjeta. Sadržajan, kvalitetan i aktivan portal. Svaka čast!


    0
    0

    0
  11. Jim Clark
    Damir Abramović Prikaži

    Lijepo odrađeno. Bravo!


    0
    0

    0
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    oooooo, nova obleka i to kakva. Bravo Ante, lijepo i pregledno od starta. Ko što Šoić kaže, usklađeni dezeni. Ma, kad sam spominjao bojazan u vezi promjene, odnosilo se na mogućnost dobre namjere u lošem izdanju kao što je bilo na jednom drugom portalu, nepregledno i iritirajuće. Ovo je nešto sasvim drugo. Moj naklon


    0
    0

    0
  13. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Od starta u funkciji, bez greški, ne završenih repova i sl. Vrlo pohvalno. Mali prijedlog, da se na naslovnoj
    lagano obrube kategorije, lakše bi se vizualno kretalo po izborniku, nije loše ni vako, pa kako vi odlučite.


    0
    0

    0
  14. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Pridruzujem se pohvalama. Okupilite ste jako kvalitetnu ekipu, od suradnika do forumasa.
    Bode oci posjecenost preko mobilnih uredjaja. Upravo zbog toga mi je prva verzija tako dobro sjela.
    Kada se kaze 50.000 posjeta, jel to znaci toliko razlicitih ip adresa?


    0
    0

    0
  15. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Sviđa mi se ova promjena.
    Samo nastavite ovim tempom momci.


    0
    0

    0
  16. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Super dizajn… Dosta bolje nego v1 :)


    0
    0

    0
  17. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    lijevo i desno mi je ok, sredina mi je asimetrična. . valjda ću se priviknut…
    keep up with good work!


    0
    0

    0
  18. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Što drugo reći nego VRH!!!


    0
    0

    0
  19. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    genijalno izgleda, svaka čast momci :thumbs:
    nema nijednu manu, a napravili ste ga ko da ste mene pitali kakav će dizajn biti :D


    0
    0

    0
  20. choobra Prikaži

    Jest da nema slika golih žena, al’ svejedno mi se sviđa :) Pozdrav ekipi ;)


    0
    0

    0
  21. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Jako lijepo izgleda, mobilna verzija također. Svaka čast!
    Baš hrabar i odlično odrađen potez za početak nove godine, još jedan korak naprijed sigurno i razlog više da se radujemo novoj sezoni :D


    0
    0

    0
  22. FO108F Prikaži

    Jači ste od Mercedesa!


    0
    0

    0
  23. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ovaj članak treba još barem sutra (ponedjeljak) stat pod ‘izdvojeno’.


    0
    0

    0
  24. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Svaka čast. Mogli bi da jednom dnevno menjate slike u headeru, da ne bude samo Mercedes, dajte i drugima šansu :)

    Pozdrav iz Srbije.


    0
    0

    0
  25. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    [b]BOLD[/b], [i]italic[/i], [url=http://www.worthofweb.com/wp-content/uploads/2013/01/hyperlink_220.jpg?00f077]LINK[/url] i [quote]Citat,citat,citat[/quote]

    ..e sad, na koji način da izvedemo bold, italic, link i citat ako ne na ovaj gore, pošto nema ikona u editoru, a na klasični sa foruma kako vidimo neradi?


    0
    0

    0
  26. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Pristojno, jako pristojno. Malo sam se zbunio kad sam ušao na stranicu, ali brzo sam se snašao.

    Bravo momci!


    0
    0

    0
  27. Michael Schumacher
    Ivan Vrhovec Prikaži

    Odlično ekipa, svaka čast! Samo nastavite i dalje biti ovako dobri ;)


    0
    0

    0
  28. Mclaren
    KERS Prikaži

    Fino..fino…stvarno od srca vam želim još uspješniju 2016..


    0
    0

    0
  29. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Svaka čast, ovo izgleda fenomenalno. Samo nastavite tako.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.