Prost: Rosberg od Belgije 2014. nije dovoljno agresivan

Vijesti

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

ham ros

Iako je pohvalio nastupe Nice Rosberga u nekoliko zadnjih prvenstvenih utrka, Alain Prost kaže da Nijemcu od Belgije 2014. konstantno fali agresivnosti. Naime, većinu 2015. Rosberg je proveo u sjeni Lewisa Hamiltona, kada je u prvih 16 utrka uzeo tri pobjede, naspram Lewisovih 10.

“Ono što je Nico pokazao na kraju sezone je bilo izuzetno dobro”, kaže Prost. “Kada izgubite titulu, to vas stvarno može unerediti. Ali Nico se vratio još jači i brži, što je zaista bilo impresivno.”

I dalje ostaje dojam da je Rosberg više pobijedio zbog demotiviranog Hamiltona, o čemu je Prost dao svoje mišljenje:

“Nici je jako teško s Lewisom. On je pravi trkač, i zna kada treba biti agresivan, a kada ne. Također su mu poznate sve igrice u i izvan kokpita. Ja to ne vidim na način kao da je Rosberg razina ispod Hamiltona. Njihov sudar u Spa Francorchampsu 2014. ga je promijenio, više nije bio dovoljno agresivan.”

Alain kaže da bi Rosberg mogao profitirati od jakog Ferrarija i prijetnje u obliku Sebastiana Vettela.

“Dvoboj između Lewisa i Nice će se promijeniti ako Ferrari uspije napraviti pritisak na Mercedes. Mislim da bi to Rosbergu moglo olakšati posao. Ovih godina je bio usredotočen na borbu s Lewisom, ali sada bi se tu mogao pojaviti netko drugi.”


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Gospodin Prost nije izmislio toplu vodu ovom izjavom ali je ukazao na nešto što bi se moglo dogoditi. Ako se Vettel uplete u igru za naslov, vidjet ćemo kako će se stvari odigrati u Mercedesu. Bude li neočekivanih situacija, Hamilton prvi puca.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.