Briatore: Renault treba potpuni remont, uključujući vozače

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 1 komentara

Renault

Flavio Briatore, bivši šef Renaulta u pobjedničkim danima, kaže da će francuskoj kompaniji trebati potpuni remont na svakom koraku ako žele ponoviti uspjeh iz 2005. i 2006. Također kaže da su najave o pobjeđivanju za tri godine preoprezne, te da moraju žustrije ući u sport.

“Tri godine je mnogo vremena”, rekao je za talijansku Gazzettu. “Formula 1 je na rubu, treba jak Renault puno prije. Potpuni remont ove ekipe je neizbježan ako žele postići velike rezultate. Enstone je izgubio neke vrlo važne inženjere, stoga će trebati napraviti promjene i na tom dijelu.”

Kada je upitan za vozačku postavu, Briatore je bio vrlo jasan. Potrebna je izmjena.

“Druga vozačka postava će biti neophodna ukoliko Renault želi pobjeđivati. Što se tiče Alonsa i trećeg dolaska u Renault, mislim da ne. Trenutno ima ugovor s Hondom.”


Odgovor

1 komentar

  1. Kush Prikaži

    Mislim da im želi poručiti, a da ne bude očito, da pokušaju na sve načine dovući malog maxa, hehe! uopće mi nije drag lik, nimalo, ali mora mu se prepoznat da je uvijek zao prepoznat zvijezde i uzet ih dok još nisu skupi, jer tek počinju, i obično mu ostave koji naslov (kao šumi i alonso).

    I za seba je peter priznao grešku što ga nije odmah potpisao dugoročno, a i ferari ima za čim žaliti, pogotovo nakon prve pobjede u monzi sa njihovim motorom ;)
    tako je i max vezan za RB, ali ponuda za prvog ili bar ravnopravnog vozača u tvorničkoj momčadi se mora razmotriti ozbiljno, i mislim da bi pokušao, ako bi renault uspio otkupit ugovor od RB-a, što nije nemoguće, i RB ga je pokupio mercu (joss je vjerojatno sa svojim iskustvom postavio mnoge klauzule, za različite scenarije), čak bi francuzi mogli i motorom ucjenjivati, ali oni ne kuže to što po meni flavio insinuira.
    Max bi rekoh (imo) prešao ako ikako može, za probu na dvije godine, koliko bi i ovdje proveo (otprilike) do prve momčadi i nekog konkurentnog auta – ako, dok bi u te dvije godine mogao vidjeti kako se renault razvija – ne treba zaboraviti da je u tom autu još lani bio renaultov motor, da se lakše prilagodit već poznatom, slično je i s pomoći u ljudstvu i lovi – kažem, po meni nebi imao baš ništa za izgubiti da proba!

    Naravno, kada bi se sve ovo ostvarilo, još jedan jak, ili bar rastući tim, sa ambicioznim mladim vozačem = kvalitetnije utrkivanje, bolja formula :) :)
    dosta timova nagovještava bolju formu nagodinu, i bolja godina se nekako već predviđa, sve ovisi što je bolje, tj koliko nas zadovoljava ta sezona kada počne, jer će sigurno biti bolja sezona od ove, pošto gora ne može biti i svi su se složili bar oko toga, pitanje je hoće li sezona opravdati sva naša očekivanja, naravno to ovisi i o tome tko podržava koji tim ili vozača – nikada nemogu svi navijači (a ni vozači) biti sretni, pobjednik je samo jedan na kraju, naravno ovisi i koje si ciljeve postavite početkom sezone i u kojem ih postotku ostvarite. :zubo:


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.