Auto Motor und Sport: Renault će imati budžet u rangu Mercedesa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 11 komentara

Renault R26

Uvijek dobro informirani Auto Motor und Sport tvrdi da će Renault imati sličan budžet kao i Mercedes, što znači da će definitivno doći kraj mukama ekipe iz Enstona koja je sve plaćala u zadnji trenutak, te su ostali u velikim dugovima. Osim osnovnog budžeta, koji bi trebao iznositi od 200 – 250 milijuna eura, momčad bi od Bernija trebala dobiti 70 – 80 milijuna eura zbog povijesne vrijednosti za sport. Također, dobit će 30 milijuna eura od Red Bulla zbog brendiranja motora i prijevremenog raskida ugovora s Infinitijem.

Ne treba zaboraviti ni na 40 milijuna dolara koje donosi Pastor Maldonado, stoga bi ukupni iznos, ukoliko se ostvare maksimalne navedene cifre, mogao iznositi oko 400 milijuna eura, koliko je otprilike ove godine potrošio Ferrari. McLaren, Mercedes i Red Bull su potrošili po 465 milijuna eura.

Ono što još nije rješeno, a moglo bi po budžetu Renault potpuno približiti Mercedesu je sponzorstvo Totala, koji bi mogao biti naslovni sponozor, što bi također moglo donijeti nekoliko desetaka milijuna eura. Budućnost za Renault izgleda vrlo dobro, ali i za Formulu 1, s obzirom da ćemo imati 5 momčadi koje imaju ogroman budžet. S druge strane, malim momčadima će ovo samo još više otežati uzimanje novca koje Bernie daje za mjesta u konstruktorskom poretku.

Renault R26


Odgovor

11 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    E kad bi i livrej imali ovakav.


    0
    0

    0
  2. FO108F Prikaži

    Da nije sve isto kao prije nekih desetak godina govore i ovi proračuni timova f1 kada je največi budget imao Ferrari i u toj sferi bio neprikosnoveni vladar a sada vidimo da se on nalazi tek na četvrtom mjestu po proračunu što definitivno mjenja stvari.


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Ferrari je ove godine povećao budžet, i mogu to napraviti za još par stotina milijuna, samo nije sva smisao u tome. Visina budžeta nije ono što daje poziciju. Pa pogledaj McLaren i Red Bull.


      0
      0

      0
      • FO108F Prikaži

        Ne bih se baš složio da mogu povečati budžet za par stotina milijuna jer su i Talijani u krizi pa tako i Ferrari daje svoje dionice na burzu u potrazi za svježim kapitalom.Prošla su vremena bianco čekova i igre pijanih milijardera.Visina proračuna svakako nemože kupit poziciju ali uvelike pomaže da se do iste lakše i brže dodje kao i u životu bolje je imat nego nemat(legendarna Alan Fordovska)..Što se tiće Mclarena i Red Bulla ovdje se radi lošoj pogonskoj jedinici i vezana je za tehničke stvari na bolidu pa ne vidim vezu budžeta s tim ali u svakom slučaju buđžet će im pomoči da se brže oporave od neuspjeha,pogotovo Mclaren!


        0
        0

        0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        Sve to stoji što se tiče prodaje dionica, ali Ferrari itekako može povećati budžet, to je neminovno, pa jedina su momčad koja može staviti veto na sve. Što se tiče Red Bulla, njihova šasija je odlična, ali je iza Mercedesove. RB10 je bio bolje dizajniran auto od RB11. Što se tiče ovogodišnjeg McLarena, oni stalno govore o toj šasiji kako je genijalna, ovo ono, pa se nije nigdje posebno iskazala. Vidjet ćemo, prošle godine su imali pod haubom najjači motor, pa su završili daleko iza Williamsa koji je budžetom dvostruko slabiji, te samo 25 bodova ispred Force Indije koja nema niti trećinu McLarenovog budžeta. Tu ne valja još nešto osim motora.
        Kako onda ne postoji veza budžeta s tim? Te bi šasije onda trebale biti svemirske s mnogo inovacija, a toga se nismo nagledali.


        0
        0

        0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    fina svota (ako bude tako).
    moje mišljenje o parama za povijesnu vrijednost znate.


    0
    0

    0
  4. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Jest da se s novcima lakše živi,no formula po kojoj ispada novac=pamet,jednostavno ne drži vodu,Da je tome tako,prema količini raspoloživog novca,Kinezi bi sutra rasturili svjetsku auto industriju i napravili formulu na kvadrat.I Mclaren-Honda-i ne samo oni- je primjer kako se s puno novca pogodi uništa,no u sljedečoj sezoni.želim im svako dobro,Renaultu također,zapravo svima.


    0
    0

    0
  5. ClarenceF1 Prikaži

    Ne vjerujem da ce na istom bolidu biti logo od pdsva i totala…


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Nadam se da će sve uložiti na motor. To je najvažnija stvar koju moraju riješiti što prije.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.