Sainz: Bodovna usporedba između mene i Verstappena nije poštena

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 3 komentara

Carlos Sainz i Max Verstappen

Carlos Sainz i Max Verstappen

Iako po broju bodova gubi uvjerljivo od timskog kolege Verstappena, Carlos Sainz kaže kako nije pošteno uspoređivati bodove zbog mnogo problema kroz sezonu. Max Verstappen trenutno ima 49 bodova, dok je Sainz osvojio tek 18, što znači da je izgubio od momčadskog kolege u prvoj sezoni. Nije da je bolid Maxa Verstappena bio imun na tehničke probleme, no mladi Španjolac ih je imao kud i kamo više. Za španjolske novine AS newspapers je izjavio:

“Da, on (Max Verstappen) je dobar, to svi znaju. Ja to ne poričem, no sljedeće godine ćemo imati priliku za ravnomjerniju usporedbu. Ove godine sam imao dosta problema s pouzdanošću, tako da mislim da nije fer usporediti naše bodove. Formula 1 nije sport koji se sudi samo po rezultatima.”

Zaista, Carlos Sainz je imao mnogo odustajanja zbog tehničkih kvarova, čak 7, dok je Max Verstappen odustao tri puta zbog problema tog tipa.


Odgovor

3 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Obojica su odlični vozači i mislim da su po brzini slični. To se dobro vidjelo u Singapuru i Americi. Ono što ih razdvaja je odlučnost. Mislim da je Max na tom području jači.


    0
    0

    0
    • avalon Donator Prikaži

      možda je stvar karaktera , pristupa ? max vozi za sebe , solidni TR mu je odskočna daska za dokazivanje da bi šta brže napredova do nekog konkurentnog tima , a carlos Jr više vozi za tim u svojoj prvoj sezoni . ne znači da nema slične ambicije ka max ali ima drugačiji pristup . virujem da uprkos poprilično sličnom talentu maxov pristup će se u budučnosti pokazat bolji jer “dobri” ( mislim na pristup ) na kraju utonu u prosječnost timova za koji voze . max je sa 18 pokaza ono šta LH sa 30 … nije propustija CS ignorirajući tim odredbu šta je nekakav “dokaz” da mu je ego isprid tima . uz ovakav pristup i talent kojim raspolaže budučnost mu je puno izvjesnija nego CS ako španjolac nešto ne promini


      0
      0

      0
  2. ClarenceF1 Prikaži

    Pa oke znamo da si imao dosta odustajanja…lik se cijelo vrijeme opravdava…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.