Intervju Grosjeana uoči zadnje utrke za Lotus

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 3 min 2 komentara

 

Zadnja utrka sezone 2015. bit će i zadnja utrka Romaina Grosjeana za volanom Lotusa, iza kojeg je odvozio zadnje četiri sezone u Formuli 1. Francuz je postigao mnogo dobrih rezultata, posebno 2012. i 2013. kada je osvojio 9 postolja. Portal Nextgen-Auto postavio mu je nekoliko pitanja uoči VN Abu Dhabija, posljednje utrke Romaina Grosjeana za Lotus.

Jeste li švicarski francuz ili francuski švicarac?
Ovisi o tome tko pobjeđuje u natjecanju, bilo to tenis, nogomet, skijanje…

Što mislite o Yas Marini kao grand prix mjestu?
To je dobra staza sa sjajnim paddockom, možda i najboljim od svih F1 staza. To je također posebna utrka iz razloga što počinje danju, a završava noću. To je čini nevjerojatnom za gledatelje, zato jer tada mogu kroz vizire vidjeti koliko smo koncentrirani. To je također prilično dobro, jer se na dan utrke mogu više naspavati. Trkaći vikend je neuobičajen, pa prvi i treći slobodni trening nemaju veliku važnost jer se ne voze po uvjetima koji će biti u kvalifikacijama, tako da je teško postaviti dobar setup. To znači da nam je drugi slobodni trening najvažniji, i tada uprežemo sve raspoložive snage.

Kako ćete pristupiti zadnjoj utrci sezone?
Borit ću se do kraja, kao i svaki vikend. To je posljednji put da će E23 biti korišten u utrci, stoga ću se potruditi da mu priredim dobar ispraćaj. Motor će biti odvrnut do kraja,utrkivat ću se svim srcem jer znam da će momci i cure iz Enstona htjeti vidjeti dobar završetak sezone.

Odradili ste odličan start na VN Brazila; možemo li nešto slično vidjeti u Abu Dhabiju?
Dio razloga zašto sam odradio dobar start je bila moja greška u kvalifikacijama, stoga ću se potruditi da odvozim bolje kvalifikacije za VN Abu Dhabija. Vikend u Brazilu je bio težak zbog događaja u Francuskoj, to je imalo utjecaj na nas. Abu Dhabi je drugačiji događaj i svi se nadamo snažnom završetku sezone.

Imate li nešto posebno u planu za kraj s ekipom iz Enstona?
Naravno, prioritet je osvojiti što više bodova za ekipu, dok će cijeli vikend biti vrlo dirljiv. Posljednji susreti, posljednji obrok, šetnja stazom i ostale stvari s momčadi. I naravno, prije nego što napustim Enstone, otići ću u tvornicu još jednom vidjeti sve ljude s kojima sam radio ovih godina. Bit će to jako emocionalan dan.

Šta planirate nakon završetka sezone?
Prvo i najvažnije, provest ću što je više vremena moguće sa svojim voljenima. Nedavni događaji su nam ponovno pokazali koliko je bitno njegovati život, obitelj i prijatelje. Moja obitelj je vrlo mlada i trenutno proižvljavam zaista lijepe trenutke. Važno je odmoriti se psihički i fizički nakon sezone, a meni je to ove godine posebno važno jer ću raditi u potpuno novom okruženju.

Što znate o CNC* strojevima?
Naučio sam mnogo o tome dok sam bio u Enstoneu, ali u budućnosti ću sigurno naučiti još o tome.

*računaju koordinate gdje koja osovina treba biti i kontrolira servo motore.

 

 

 

 


Odgovor

2 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Moram reći dvije riječi o Grosjeanu. Da budemo iskreni, gotovo nitko nije očekivao da će se nakon onakve 2012. smiriti i pretovriti u vrlo dobrog vozača koji ne izaziva incidente, već ih izbjegava. Nikad neću zaboraviti kako se srčano borio u drugom dijelu 2013. kada je bio jedini ozbiljni konkurent Red Bullima, a malo je falilo i za pobjedu u Japanu. Ove godine je opet pokazao konstantnost i smirenost, iako vozi čak i ispodprosječan bolid. Svaka čast za ove četiri godine i sretno u Haasu.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Po ovim najavama za zadnju njegovu utrku u Lotusu, mogao bih predvidjeti da će biti krš na startu. U starom Grosjeanovom stilu :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.