Hamilton: Pobijediti u Brazilu kao Senna bi bilo posebno

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton izgubio je pole position za samo 78 tisućinki u jučerašnjim kvalifikacijama, ali ono još važnije, po peti put uzastopno će startati s druge pozicije. Iako je već osigurao titulu, trostruki svjetski prvak bi ipak trebao biti zabrinut svojom formom i brzinom Rosberga. Međutim, nakon kvalifikacija, Lewis nije bio nezadovoljan, a priznao je da sanja pobjedu na Interlagosu, i da bi volio kopirati Senninu prvu pobjedu u Brazilu, koju je Ayrton ostvario u svojoj osmoj sezoni u F1, koju trenutno vozi Hamilton. Kada je upitan od novinarke kada ćemo dočekati 50. pole position, Lewis je kroz osmjeh odgovorio:

“Radim na tome, ovaj vikend je izgledalo nešto bolje. Ako u obzir uzmem kako je ovaj tjedan tekao, poprilično sam zadovoljan rezultatom. Već dugo vozim po Interlagosu, a još nisam pobijedio. Sjećam se kada sam prvi put došao ovdje, bio sam u velikom stresu i nije to bila jako dobra utrka, ali moj san je ipak bio ostvaren jer sam želio doći ovdje i utrkivati se na Ayrtonovoj domaćoj stazi, to mi je puno značilo. Pobijediti pred Brazilcima, kao što je i on pobijedio, u njegovoj čini mi se osmoj sezoni, bilo bi nešto jedinstveno i posebno za mene. Prošle sezone sam bio jako brz u utrci, i da nije bilo onog izvrtanja vjerojatno bih pobijedio.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Više je dosadan…
    Svaki vikend on Sennu spominje…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Nek bude svoj. Šta samo Senna…


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Utrka prije nego se triba izjednačiti sa Sennom po broju pobjeda senzacija, onda ga sva srića (po ko zna koji put) zajebe Seb, pa onda senzacija kad se izjednačija pa onda kad ga je pristiga opet senzacija, i što sad, slavi će se 3 pobjede više od Senne, pa 4 pobjede više od Senne. Evo sad to što 8 godina u bolidu dovoljno dobrom za pobjede nije uspija pobjediti opet okriću u senzaciju i rade paralelu sa Sennom.

    3. 4. vozača svoje generacije konstantno se uspoređuje s jednim od 2 3 (valjda oko toga nema dileme) najbolja vozača svih vremena. Da stvar bude gora upravo Hamilton je taj koji to forsira, i na taj način uz pomoć britanskih novinara gradi svoje ime i nasljeđe, a pod izlikom velikog obožavatelja Senne. Pa mislim da je vrime da mu netko od novinara kaže da ovim načinom uzdizanja sebe blati Sennu pa da više prestane ovo degutantno medijsko šutanje s pokojnikom.

    Ako je meni ovo mučno slušati mogu misliti kako je pravim navijačima Senne koji su imali priliku gledati ga i navijati za njega u ono vrime.


    0
    0

    0
  4. Marrros Prikaži

    Lujo, posebno bi bilo biti i Ayrton Senna, zar ne?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.