Horner: Red Bull će biti u F1 sljedeće sezone

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 1 min 4 komentara

RED BULL LOGO_800x533

Saga i drama oko Red Bullovog dobavljača motora za narednu sezonu je izgleda blizu kraja, budući da je Christian Horner u četvrtak u Brazilu izjavio da se okončanje pregovora očekuje kroz nekoliko dana, kada će nam biti poznato čije motore će Red Bull koristiti. Austrijska momčad je bila povezana sa svim dobavljačima motora, pa su na kraju ponovno otvorili pregovore s trenutnim dobavljačem, Renaultom. Prethodnih tjedana nitko se nije želio oglašavati povodom situacije s motorima, da bi Horner ovaj vikend priznao da će Red Bull definitivno nastupati sljedeće sezone u F1.

“U ovom trenutku vam ne mogu reći puno toga, ali jedno je sigurno, bit ćemo u Melbourneu na početku sljedeće sezone. Nadamo se da ćemo okončati naše poslove oko dobavljača motora u narednim danima, i nadamo se da će nam ta suradnja donijeti veliki napredak sljedeće sezone.”

Na pitanje hoće li Red Bull razvijati svoju pogonsku jedinicu, Horner je bio jasan:

“Mi pravimo šasije, a ne pravimo i razvijamo motore, takva nam je politika. Ne planiramo razvijati svoj motor.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    VAU! Stvarno Krisitijane?
    Od totalno simpatičnog tipa mi se zgadio sa tim stalnim kukanjem i prijetnjama o napuštanju F1, (naravno ne odlučuje on o tome, nego je “glasnogovornik”)!
    Ma daj ajde, momčad je uzastopno iz sezone u sezonu osvajala naslove i kada neide sve po planu odmha srat i “prijetit” nekim povlačenjem!!
    Ajde daj, pogledajmo jedan Williams koji je institucija od momčad naspram Red Bulla i u kakvim je problemima bio zadnjih godina, (naravno ne računam lanjsku i ovu sezonu) pa se nisu preseravali i prijetili!
    Ma neka se tornjaju ća jer takvi plačljivci nisu potrebni Formuli 1…

    Gnjusni su!


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Koja je Williams institucija? Za šta bi se oni trebali buniti? Jesu li oni uložili 460 miliona u sezonu, a da se ipak ne mogu ravnopravno takičiti sa ostalima? I da pri tom to ne zavisi od njih samih. Tolika je Williams institucija da ih Mercedes ne vidi kao nikakvu prijetnju, pa im bez problema prodaju motore…


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.