Grosjean uči talijanski

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 3 min 10 komentara

Romain Grosjean, Gene Haas

Romain Grosjean otkriva da aktivno uči talijanski jezik kako bi napravio korak bliže prema svom ostvarenju sna – voziti za Ferrari. Francuz napušta Lotus zbog nove ekipe Haas. Američka momčad ima jaku tehničku suradnju s Ferrarijem i Grosjean inzistira na tome da nije došao u Haas kako bi mu ta ekipa poslužila kao odskočna daska, ali ni ne skriva želju da bi htio biti za crvenim bolidom prije kraja svoje karijere.

“Pitajte svakog vozača na svijetu i nitko od njih vam neće reći da ne želi voziti za Ferrari jednog dana. Nije mi to bio glavni razlog dolaska u Haas, ali je dobro znati da vozim za momčad koju podržava Ferrari. Razumijem talijanski, ali još ne govorim iako odlazim na lekcije.”

Francuz napušta Lotus nakon desetogodišnje suradnje, baš u trenutku kada će Renault preuzeti ekipu. 29-godišnjak, ipak, ne sumnja u svoju odluku i uvjeren je da će mu se na dugi rok ona isplatiti.

“Ukoliko sam već u F1, pokušavam postati svjetski prvak jednog dana i mislim da je dolazak u Haas najbolji put da to ostvarim u bliskoj budućnosti. Mislim da su najbolje godine tek ispred mene.”

Ferrari je produžio vjernost Kimiju Raikkonenu koji će i dalje biti partner Vettelu, ali svi govore kako je ovo Finčeva posljednja sezona. Grosjean želi biti na “polepositionu” kada Kimiju istekne ugovor.

“Sami kreirate svoju sreću. Pokušate sve staviti na pravo mjesto, a sreća onda dolazi sama. Što više mogućnosti kreirate, bolje za vas. Ferrari bi bio ostvarenje sna za nekoliko godina. Hoće li to biti za 2, 3 ili 4 godine? Ne znam. Samo znam da bih volio voziti za Ferrari prije kraja karijere.”

Haas je postavio cilj završiti 8. ili 9. u konstruktorskom poretku 2016., ali Grosjean je siguran u to, da s mehaničkim komponentama Ferrarija, momčad može biti puno bolja od HRT-a, Caterhama i Manora koji nisu imali sjajne debitantske sezone.

“Sviđa mi se ideja što dolaze u partnerstvu s Ferrarijem – to je sjajan potez. Auto bi trebao biti gotov do prvih testova što je sjajno za novu ekipu. Vidio sam neke fotografije auta i stvarno izgleda lijepo. Nije to toliko bitno, ali daje dobar osjećaj. Osjećam, nekako, da bi mogli biti veliko iznenađenje za mnoge ljude. Sada vozim za američku ekipu. I dalje sam francuski vozač, ali sam ponosan na to što mogu voziti za Amerikance. Nikada neću zaboraviti ekipu iz Enstonea. To je jedna od najboljih ekipa u F1. Uvijek dajemo 100% od sebe bez obzira što se događa oko nas, to je impresivno.”


Odgovor

10 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lako moguce kao vodonosa Vettelu. Her sumnjam da ce dovesti Ricciarda ili Verstappena.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    On uvjeren da je ovaj prelazak put do Ferrarija. Daleko je to. Može se svašta desiti. Da upadne neko mlađi. Ili ga na primjer Gutierrez razbije u Haasu. Ili ako bude tu negdje sa njim, mislim da bi imao više šanse da naslijedi Raikkonena. Pošto je već proveo neko vrijeme u Ferrariju…


    0
    0

    0
  3. cezar Prikaži

    Sad kad se Renault vraca u F1 verujem da mu nije lako


    0
    0

    0
  4. Marros Prikaži

    Imam osječaj da Haas sa Grosjeanom dobiva više nego Romain sa Haasom. Što se Ferrarija tiče sve je moguče no imam osječaj da je Romain Grosjean tip vozača koji bi u dobrom bolidu bio itekako brz.


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ferrari će tražiti vozača koji će proći kroz cilj nakon Vettela. Grozni bi mogao biti brz, možda ga zato Ferrari neće uzet. Ferrariju treba postava kao Mercedesova, Ham- Ros. Koliko su samo utrka završili 1-2….svaka momčad to želi. No ipak, tko zna….samo se nadam da Grosjean zna što radi, jer ovo je bio dosta riskantan potez, Renault se vraća….a niko mu ne garantira Ferrari nakon Haasa….ili možda da? Tko zna, u svakom slučaju želim ga vidit u konkurentnom bolidu, s obzirom da je sada u najboljim vozačkim godinama. Sigurno je da će ga Ferrari pomno pratiti.


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Neka uči, možda mu zatreba za STR


    0
    0

    0
  7. Agram Prikaži

    ja navijam za riccia..nikako ovaj frenci nije za ferrari..ni u ludilu uz toliko boljih vozaca od njega


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.