Force Indija postaje Aston Martin

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Nico Hulkenberg, Force India

Kako tvrdi Autosport, momčad Force Indije je blizu dogovora s Aston Martinom, koji bi vratio britanski brand u Formulu 1 nakon dugo vremena. Aston Martin je aktivan u mnogim trkaćim serijama, ali nedostaje im marketing Formule 1, kao i rivalstvo s glavnim konkurentima na tržištu automobila, poput McLarena i Ferrarija.

Uz zamjenu brandova, navodi se da će boje bolida biti drugačije, zbog sponzorskih odnosa s Johnnie Walkerom, bolidi Aston Martina će nositi zlatne i plave boje. Momčad i osoblje će ostati isti, samo će ime biti promijenjeno, a Aston Martin će dobivati i određene informacije i testiranja sustava za svoje sportske automobile. Očekuje se da Mercedes, proizvođač koji dobavlja motore Force Indiji, a ujedno i posjeduje 5% dionica Aston Martina, odobri ovu suradnju.

Vijay Mallya, šef Force Indije svojom izjavom je gotovo potvrdio suradnju između svoje momčadi i Astona Martina.

“Ako mi netko sutra uđe u ured i ponudi mi veliku svotu novca za mjesto naslovnog sponzora, promijenit ću ime momčadi. Ako neki proizvođač automobila pošalje takvu ponudu, razmislit ću u pogledati širu sliku, što to pridonosi profilu momčadi. Još uvijek je prerano pričati o tome, ali određeni kontakti postoje. Ništa nije gotovo dok se na završi.”


Odgovor

8 komentara

  1. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Aston Martin bi ipak mnogo bolje zvucalo nego Force India .


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      ali još neko vrijeme bi ljubiteljima f1 bila FI u mislima


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Samo ako bi ime bilo Aston Martin.
      Ako bi se ekipa zvala Aston Martin – Mercedes, to mi već malo bezveze zvuči, jer AM proizvodi vrhunske GT automobile pogonjene vlastitim motorima, nekih 100 i kusur godina.
      Naravno, slažem se da će Mercedesov motor ostati u tom bolidu, ali ako je Mercedes vlasnik 5% dionica AM, mogli bi se složiti da se ekipa zove samo Aston Martin.


      0
      0

      0
  2. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Navodno i mercedes nema nista protiv promjene imena, i dalje bi im isporucivao PU…


    0
    0

    0
  3. Marros Prikaži

    Zanimljivo. Dobro ime Aston Martin. U stvari legendarno. No meni osobno Force India je jedna od simpatičnijih momčadi. Cijenim njihov proboj od zadnjega reda u vrlo dobar srednji rang. Šteta što nekako konstantno ostaju tu gdje jesu no ok, nema problema. Uvijek su mi sviđale njihove livreje, možda jedino ova iz ove sezone nije atraktivna. Aston Martin je kao što sam rekao veliko ime, no nekako bi se složio sa time što je Frantic rekao. Vidjet čemo.


    0
    0

    0
  4. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Ovo je odlična prilika za privući još sponzora što bi moglo značiti da ćemo gledati još jaču Force Indiju. Ako će to biti slučaj, jako mi je drago zbog ovog partnerstva.


    0
    0

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    aston powerd by mercedes….ajde dobro, ali samo ako je u gulf bojama!


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Odlična stvar za finansije Force Indije. Da su ove godine imali više para mogli su puno bolje. Sljedeće godine očekujem dodatni napredak od njih. Čak i bet Aston Martina. Ali sa AM će to ići lakše. Možda naprave i jedan veći skok.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.