Alonso: U Austinu sam bio brži od Hamiltona u jednom dijelu utrke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 12 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso vjeruje da će McLaren Honda postići velika poboljšanja za iduću sezonu jer su identificirali koncepte protivničkih ekipa koje sad mogu kopirati. Štoviše, napredak se već vidi, a kao potvrdu da nove komponente djeluju, Alonso ističe:

“Svi novi dijelovi koje smo donijeli su u Austinu radili kako smo očekivali. U ekipi postoji jako lijep smjer napredovanja. VN SAD-a je vjerojatno bila najbolja utrka za mene. U 9 od prvih 20 krugova bio sam brži od Lewisa. To se nije dogodilo u protekle dvije i pol godine!”

Što se tiče budućnosti, Španjolac kaže da je McLaren pogriješio u odabiru nekih smjerova tehničkog razvoja, ali sada imaju priliku to promijeniti i slijediti primjer drugih momčadi.

“Nedostatak performansi u nekim područjima dolazi od određenih fundamentalnih problema, a oni nisu tako teški za otklanjanje. Trebamo kopirati neka rješenja koja imaju svi osim nas.”

Još je jednom ponovio da su realistični, ali i optimistični po pitanju forme za 2016.:

“Vjerujemo da ćemo biti kompetitivni iduće sezone, ali smo također čvrsto na zemlji. Znamo da ne postoje čarolije u Formuli 1. Vrlo je optimistično vjerovati da se u kratkom periodu može doći od prve kvalifikacijske runde do borbe za naslov prvaka, ali dat ćemo sve od sebe.”


Odgovor

12 komentara

  1. Kažem ja Donator Prikaži

    Ako Alonso tako kaže nemamo razloga da mu ne vjerujemo. Nadam se da je Mclaren dotaknuo dno i da može ići samo na bolje!


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Gledao sam komparaciju krugova buttona i alonso. I alonso je bio vecinom brzi. Jbg. taj kvar ga je kostao petog mjesta. Usput treba napomenuti i stetu koju je pretrpio Alonsov bolid nakon kontakta s Massom koje je utjecalo na performanse bolida.
    https://pbs.twimg.com/media/CSRW-ScWUAEAdIu.jpg:large


    0
    0

    0
  3. F1zaljubljenik0211 Prikaži

    Jesi da, kad je Lewis stajao u boksu.


    0
    0

    0
  4. mm777 Donator Prikaži

    Znači bilo bi postolje?? Dobro, dolazi Meksiko pa ćemo vidjeti tu brzinu.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Znaci nista od tog unikatnog rjesenja iz Honde jer kako su najavljivali samo unikatnim rijesenjem mogu dobit Mecku bez da kopiraju druge a to su stalno spominjali a sad Alonso prica drugu pricu…


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Mnogi su bili brži od Hamiltona u jednom dijelu utrke, dok je staza još bila mokra. Pa kad se prelazilo na gume za suho, Hulkenberg je imao 2, 3 najbrža kruga za redom. Ne treba zaboraviti da su u tom prvom dijelu utrke Oba Red Bulla i Rosberg bili mu u repu. A Ricciardo je pokazao koliko je tada mogao brže kada ga je prestigao. A sigurno bi u tom trenutku i dva Ferrarija i Toro Rossa išla brže od njega, da nisu zaglavila iza Pereza…
    Tako da, ispada da je više od pola grida bilo u jednom trenutku brže od Hamiltona…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.