Arrivabene: Nismo klauni

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Maurizio Arrivabene

Konstantno odgađanje starta kvalifikacija u subotu navečer pokazalo je zabavnu i humorističnu stranu u ljudima povezanim s Formulom 1. U namjeri da oraspolože i zabave gledatelje, mehaničari i vozači su izvodili svakojake ludorije po pit-laneu. Neki su veslali, neki plesali, neki vozili bob, jedini su se dobacivali frizbijem, drugi sprdali s inženjerima, a neki su odlučili mahati navijačima. Organizatori utrke su nakon konačnog odgađanja kvalifikacija dopustili, kao nagradu za strpljenje, ali i ispriku, svim gledateljima s glavnih tribina da prošetaju boksevima, dobiju autograme, fotografiraju se s vozačima i bolidima.

Jedna od momčadi koja nije pretjerano zabavila publiku je bio Ferrari, a šef momčadi Maurizio Arrivabene je za portal Motorsport objasnio zašto.

“Mi smo momčad Formule 1, a ne cirkus. U redu je ako netko želi zabaviti publiku, to je sasvim u redu. Mi smo potpisali autograme ljudima koji su čekali, pustili nekoliko djece u invalidskim kolicima u našu garažu. Radije radimo takve stvari, nego da simuliramo pecanje i radimo smiješne stvari na TV-u. To gledateljima ne znači puno.”

Niti Kimi Raikkonen nije drugačijeg mišljenja, kada je upitan zašto i on nije zabavio publiku dok su čekali konačnu odluku o kvalifikacijama, Kimi je bio iskren.

“Jer mislim da je ovo Formule 1, a ne cirkus. Ljudi nisu sretni kada ne vozimo po stazi, ali ne možemo ih usrećiti tako što ćemo raditi bilo što osim voziti po stazi. Nije čudo što se mnogi pitaju što je s Formulom 1 kada se događaju ovakve stvari.”


Odgovor

5 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pa mogli ste onda na stazu. Onako herojski, kao pravi Talijani.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Vi niste cirkus, vi niste F1 vi ste F1 Cirkus…


    0
    0

    0
  3. sennacher Prikaži

    Oni koji su plesali, valjda su plesali za kišu jer kasnije se pokazalo da su bili najbrži u takvim uvjetima, a kad se staza osušila nije ih bilo nigdje.
    Ne zamjeram im ništa, ali ne zamjeram ni onima koji nisu plesali. Tema koja uopće nije tema


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.