Jolyon Palmer potvrđen u Lotusu za 2016.!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 7 komentara

Jolyon Palmer, Lotus

Jolyon Palmer, Lotus

Ekipa Lotusa potvrdila je da će svoju debitantsku sezonu iduće godine za njih voziti Jolyon Palmer! 24-godišnji Palmer prošle je godine osvojio GP2 seriju, a 2016. će biti kolega Pastoru Maldonadu koji je još ranije potvrđen. Podsjećamo, Romain Grosjean sreću će potražiti u novoj momčadi – Haas F1.

“Vidjeli smo Jolyonov marljivi rad i trud ove sezone kada je obavljao ulogu trećeg vozača i on je zaista dobar izbor za ekipu,” izjavio je predsjednik momčadi Gerard Lopez.

“Osim što je ispred njega sjajna budućnost, Jolyon je inteligentan i marketinški vrlo koristan za ekipu. Zaslužuje ovu priliku, a svi u Enstoneu su uzbuđeni i nestrpljivo čekaju da vide što može napraviti iduće sezone.”

Palmer je prvi GP2 prvak koji je dobio mjesto u Formuli 1 još od Romaina Grosjeana. Njegov otac, Jonathan Palmer, vozio je u F1 od 1983. do 1989. godine.

“Uživao sam ove godine u ulozi trećeg vozača i naučio sam jako puno pa se radujem primjeni tog znanja dogodine kada budem stalni vozač. Ne mogu dočekati da započne!” – komentira Palmer.


Odgovor

7 komentara

  1. mcl Donator Prikaži

    sa ovim vozacima nesta bas i nisam siguran da ce Renault da ih kupi


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Evo ga, još jedan sin.
    PS. Ovo nije bilo ni u kakvom negativnom smislu.
    Dvojica ovogodišnjih sinova su se pokazali u dobrom izdanju.
    Kao i prošlogodišnji.
    Vidjećemo da li će ovaj nastaviti trend.


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Sjajna vijest, Jolyon je odličan vozač, to je dokazao naslovom u GP2 i definitivno zaslužuje priliku u Formuli 1 :thumbs:


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Čuj, ne mora značiti da ako je netko osvojio naslov u GP2 da se i dokazao. Imaš nekoliko primjera gdje to uopće ništa ne znači. Pa pogledaj Maldoanda, to mi je prvi primjer kojeg se sjetim. A ostalih ima još hrpa. Dok, pogledaj malo neke vozače koji su zaobišli te neke serije, zaobišli su ih s razlogom.


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Istina, to što je bio sjajan u GP2 ne garantira uspjeh u F1, ali ipak kao prvak te serije definitivno zaslužuje priliku u elitnom društvu…


      0
      0

      0
  4. Marros Donator Prikaži

    Ok, pošto podržavam dolazak novih imena. Jolyon je cijelu godinu poprilično uporno zahtijevao mjesto za utrku. No, uprkos osvojenom naslovu u GP2, postoje poprilično razdijeljena mišljenja o njemu. No, bilo kako bilo, nadam se da će se dobro pokazati, i imati uspiješniju karijeru nego što je imao njegov otac. Žao mi je što mjesto nije pripalo Vergne-u, no vjerovatno u Lotusu znaju zašto je Palmer dobar.


    0
    0

    0
  5. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Dobra i loša vijest. Očekivao sam ipak malo jačeg vozača, no fer od Lotusa što su mu dali priliku. Valjda će pokazati nešto naspram Maldonada.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.