Vettel: Mercedesi su radili nepotrebnu gužvu na restartu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 4 komentara

Hamilton, Rosberg, Mercedes

Sebastian Vettel izjavio je da su vozači Mercedesa, a posebno Hamilton, vozili presporo prije restarta. Naime, Nijemac misli da se Hamilton previše odvojio od Rosberga, te je nepotrebno napravio gužvu presporom vožnjom i naglim kočenjem.

“Nije bilo razloga da se vozi tako sporo”, izjavio je Vettel uoči VN SAD-a. “Ako želite skupiti grid, onda to ne radite u zadnji trenutak. Morate biti svjesni da ako se netko prenaglo i agresivno zaustavlja, to izaziva drugačiji efekt kod automobila koji se nalaze iza vas. Mislim da restart nije bio čist, to se ne radi na takav način. Postoji pravilo vezano uz to.”

Niti jedan auto ne smije voziti nepotrebno sporo, ili na način da stvara opasnost za druge vozače dok je sigurnosni automobil na stazi.

“Na restartu sam mu pokušao ukazati na to da ne treba ići tako sporo. Obojica su na prvom restartu tako vozila, a drugi se nije mnogo razlikovao.”


Odgovor

4 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Pitam se zašto sudci prešućuju takve stvari.. to sigurno nije prvi put da Mercedesi rade taj scenario tokom restarta, pa čak i prije samog starta. Prije sam mislio da to rade samo zbog toga da Ferrariju ohlade gume, pošto Mercedesi postižu temperaturu u njima već u tom prvom krugu (dok Ferrari ne).
    Sad vidim da taj način izaziva “knocking effect (u agregatu)” kod bolida koji su iza. Znači ciljano se radi problem, i sudci ne reagiraju. U sportskom pravilniku zbilja postoji ta stavka koja govori da u tom krugu prilikom izlaska SC-a prije samog početka restarta, tj. tokom njega ne smije se usporavati.


    0
    0

    0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      “No car may be driven unnecessarily slowly, erratically or in a manner which could be deemed potentially dangerous to other drivers or any other person at any time whilst the safety car is deployed.”


      0
      0

      0
    • avalon Donator Prikaži

      e moj hattrick nije dozvoljen ni pritisak u gumama niži od propisanog , nije bilo dozvoljeno ono “čuveno” testiranje guma od strane mercedesa , a i ovde su pravila jasno no jbga valjda za sve slučaje vridi ona “šta je dozvoljeno bogovima nije volovima” samo mi nije jasno odakle mercedesu takva moč da im sve bezbolno prolazi jer ka tim su u F1 8. sezonu . puno veču “moč” bi trebali iamt williams , McL , a da ne spominjem ferrari ali….


      0
      0

      0
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Pitaj Šumija kako se to radi. Pogotovo u Monzi.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.