Jenson Button završava F1 karijeru?

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 12 komentara

Jenson Button, McLaren

Jenson Button, McLaren

Mnogo svjetskih medija je danas objavilo vijest da će Jenson Button objaviti odlazak u mirovinu na sljedećoj Velikoj nagradi, koja će se održati u Japanu. Britanac će se očito i držati svojih riječi, kada je rekao da F1 karijeru želi završiti u McLarenu. Povezivalo se Jensona s Williamsom, ali i Haasom, no izgleda da je to bio samo plod nečije mašte.

McLaren Honda je projekt koji za sada izgleda kao nešto bez glave i repa, a Jenson nema toliko vremena da bi čekao pobjednički bolid. Ove je sezone osvojio bodove samo dva puta, i to zbog odustajanja velikog broja bolida, a ne brzine McLaren Honde.

Jensona strani mediji vide u utrkama izdržljivosti te kao voditelja u nekoj od britanskuh TV emisija. Bilo kako bilo, ako se Jenson odluči povući, oprosti ćemo se s jednim od najvećih vozača Formule 1, svjetskim prvakom i velikim džentlmenom.


Odgovor

12 komentara

  1. Marros Prikaži

    Jenson Button je imao malo more uspona i padova. Dobar je vozač, no nikada nije bio tip vozača koji bi “gurnuo” bolid više nego što taj omogučava. Vrlo dugu karijeru postigao je činjenicom da nije svađalica i da je “momčadski” tip vozača. Svakako je dovoljno iskusan (i pametan), da može realno ocijeniti u kakvoj se poziciji nalazi. Ako će preči u prvenstvo izdržljivosti ili kao voditelj TV showa (ili na kraju krajeva na obje pozicije) sigurno če obaviti dobar posao. Imao je lijepu i dugu karijeru i može sa zadovoljstvom pogledati u nazad. Kao što je rekao pokojni Andrea De Cesaris: “Ako mlad započneš karijeru u F1, sa 35 godina još uvijek možeš započeti novi život.”


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nadam da ovo nije istina no ocekivano. Jer Button bi umjesto obecanih 8 trebao imati 4 milijuna. A ovako se spominje da bi vozio u drugim kategorijama plus voditelj.


    0
    0

    0
  3. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Top Gear (bez obzira na odlazak voditelja) nije samo neka britanska emisija! :)


    0
    0

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    i još da alonso otiđe u red bull (1% šanse) i mogu počet slavit!


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Jedan od onih koji mi je prirastao srcu. Nadam se da će ostati barem još jednu sezonu. No bilo bi jako dobro da se pojavi u Sky Sportsu. Sky Sports treba jednog takvog. Jenson ima dobar smisao za humor, zna se čak šaliti i na svoj račun. Bilo bi to dobro imati njega jer pored Brundlea i onog napornog Teda koji pokušava ispasti šaljivđija izgubim volju pratiti ionako dosadnu utrku.

    razgovor Jensona i Sky sports ekipe, po meni taj bi mu posao savršeno pristajao.

    http://www.skysports.com/f1/news/24180/9997563/jenson-button-hails-sebastian-vettels-pole-as-exactly-what-f1-needs


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Čekaj malo, Alonso u McL pod Dennisom, kao zvijezda i neupitni autoritet a dolazi mladi jako talentirani rookie (ako dođe Vandoorne). Zvuči li ovo poznato?


    0
    0

    0
  7. KERS Donator Prikaži

    Respect Gumbek, al vrijeme je za svjezu krv…Vandoorne i Max Verstapen bi bili moj izbor..


    0
    0

    0
  8. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Projekt McLaren Honda liči na raspadanje, a ne sastavljanje dream tima. Button odlazi, Arai je na izlazinim vratima, sponozri dižu sidro.
    Toplo se nadam da nisam u pravu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.