Službeno: Maldonado ostaje u Lotusu! [anketa]

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 19 komentara

Pastor Maldonado, Lotus

Pastor Maldonado, Lotus

Lotus je danas i službeno potvrdio da će Pastor Maldonado voziti njihov bolid i sljedeće sezone. Pastor ima aktivni ugovor koji ga veže još jednu godinu za Lotus, ali s obzirom na to da se mnoga pitanja postavljaju u vezi tog tima u zadnje vrijeme, jedno od njih je bilo i zadržavanje Venezuelanca. Ovime je i Lotus na dobitku, jer će dobiti novih 50 milijuna dolara od naftne kompanije PDVSA.

Maldonado je u Formuli 1 od 2011. kada je stigao u momčad Williams kao prvak GP2 serije. 2012. je ostvario svoju jedinu pobjedu u karijeri, u Španjolskoj, a pored te pobjede u četiri sezone je završio samo devet utrka u bodovima.

Šef Lotusa Gerard Lopez je izjavio da je Pastor važan dio momčadi, koja ima puno povjerenje u njega.

“Pozitivno je za atmosferuu momčadi biti u mogućnosti potvrditi da će Pastor biti u našem timu i naredne sezone. Svi u Enstoneu će vam potvrditi da je Pastor divna osoba s kojom se da raditi, a svi znamo njegov potencijal na stazi. Pastor nam se pridružio dugogodišnjim ugovorom što samo pokazuje da imamo povjerenje u njega.”

Pastor je izjavio da je sretan što će se sada moći posvetiti svojim vožnjama i više neće brinuti o svojoj budućnosti u Formuli 1.

“Odlično je čuti da ću voziti u Lotusu i sljedeće godine. Bilo je dosta spekulacija o mojoj budućnosti u Formuli 1, iako sam sve vrijeme bio koncentriran na svoje vožnje, dobro je znati da imam osiguranu budućnost. Ove sezone smo imali neke poteškoće, ali momčad je kvalitetna, to je svima očito. Osjećam se kao dio obitelji i radujem se što ću imati priliku nadograditi rezultate iz ove sezone i ostvariti još bolje iduće sezone.”

S ovim dogovorom Lotus je dobio veliku količinu novaca koje će iskoristiti prije svega za isplatu dugova. Momčad je pred samom kupnjom od strane Renaulta, koja kako vrijeme prolazi postaje sve neizvjesnija.

Mislite li da Pastor Maldonado zaslužuje mjesto u Formuli 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

19 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Mislite li da Lotus zasluzuje 50M $ od Pastora?


    0
    0

    0
    • Blue Flag
      Viper Prikaži

      Hm lik da 50 milja da nastupi u F1 i on bi za to još i konkurentan bolid. Mislim da Pastor bolje prolazi od Lotusa, da nema tih šuškavaca teško da bi se ugovor produžio.


      0
      0

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ali bi lako nasao drugu ekipu. Nema imunih na 50 M od onih kojima treba, a takvih ima na gridu. Tj. Pastor moze jos godinama voziti kante u f1, ne vjerujem da mu je samo to cilj. E sada ko zna sta bi bilo sa lotusom bez silnog kesa kojeg je donio u dvije godine. Ili i sa wiliamsom. Kako god, covjek apsolutno zasluzuje ostanak jer ga i jeste zasluzio.


        0
        0

        0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    koliko samo talenata iz nižih serija čeka na svoje mjesto u F1, ali pored ovakvih, teško.


    0
    0

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Baš su se usrećili sa njim.


    0
    0

    0
  4. Marros Prikaži

    Joj, kad se samo prisjetim svih negativnih komentara što kruže po ovom svijetu i što se tiču Pastora Maldonada. Ajmo ovako. Koliko vrhunskih bolida je u svojoj F1 karijeri imao na raspolaganju Pastor Maldonado? Da li je ikada potpuno u svim aspektima (treninzi, najbrži krugovi na utrci, bodovi u sezoni) bio potpuno uništen od svojih momčadskih kolega? Možda možemo reči da samo ove godine od Grosjeana. No ne treba zaboraviti da je baš ove godine Pastor imao mnogo problema sa pouzdanošću svog bolida, a i bilo je nekoliko sudara za koje on nije bio kriv. A treba i napomenuti da je Romain osvojio treče mjesto u Belgiji, no isto tako do te utrke ove sezone najbolji plasman bilo mu je sedmo mjesto, baš kao i Pastoru. Dakle? Kao što sam več prije na jednom komentaru napisao, Pastor Maldonado nikada neće biti Lewis Hamilton, no ako mogu stolječima u F1 da budu Jenson Button (dobar samo toliko koliko je i njegov bolid), Felipe Massa (nije više nikada pobijedio od Brazila 2008. godine, a uvijek u relativno dobrim bolidima) ili Fernando Alonso (nije bio prvak od 2006. godine) ili Kimi Raikkonnen (ako mi se da onda ok, ako ne nema problema) onda može i Pastor da nastupa u F1. Sada to što donosi novac od svoje države to u stvari niti nije toliko velika stvar jer skoro svaki donosi novac od nekoga. A čovjek ipak ima pošteno odrađenu pobjedu na utrci gdje je pokazao da nije baš totalitarni bezveznjak. Sada to treba da učine i recimo Nico Hulkenberg, Sergio Perez i Romain Grosjean (govorim o vozačima Pastorove generacije po stažu u F1). Izvinjavam se svim navijačima spomenutih vozača, nikoga nisam htio uvrijediti, no neki od “velikih imena” možda više ometaju put drugih vozača nego Pastor Maldonado.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Pogledaj šta mu je Button juče uradio, i onda ga još naziva ludim. A njegova greška 100%. Mislim da mnogi vozači razmišljaju upravo kao Button. Idu sa njim u duel, na sve ili ništa. I onda im je na kraju lako okriviti Maldonada za sve, jer je postao dežurni krivac za sve incidente koji se dese. Ja sam samo čekao kakvu će mu sad kaznu izmisliti. Srećom nije bilo nikakve osnove da ga se kazni. A vjerovatno nisu ni pomislili da kazne “dobričinu” Buttona.


      0
      0

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Tako je, Senja. Button kasnije kroz izjavu i “humor” ide na to kao sta drugo ocekivati kada prolazis Pastora. Kao da je on bio jedini koji ga je prosao tu vece. Cak je i Hill bio jasan da uz blago sudrzavanje da je krivica vozaca iza.


        0
        0

        0
      • Marros Prikaži

        Slažem se sa tezom “Maldonado-dežurni krivac”. Čak je i sam izjavio da se njega uvijek ocijenjuje po drugačijim mjerilima. No da se samo još nadovežem na pitanje da li zaslužuje karijeru u F1. A zašto ne? Ako i je donekle divlji, pa nije ni prvi ni zadnji. Povijest F1 puna je takvih “primjeraka” koji su više manje imali relativno duge karijere: Willy Mairesse, Trevor Taylor, Clay Regazzoni, Vittorio Brambilla, Andrea De Cesaris…a moglo bi se reči da su postigli i neke vrste kultni status. Pa zašto onda ne i Pastor Maldonado?


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Marros, Pastor i je veliko ime u f1. Ne kazem da je to uvijek u najboljem kontekstu, ali njega ce se svi koji danas prate f1 uvijek sjecati. cime se ne mogu mnogi pohvaliti. Nije to naivno. Zali se za vremenima agresivnih vozaca, a kada imamo takvog onda se poziva na sva pravila koja se inace ismijavaju. Znam i vidim da se poziva na mlade talente koje kao cekaju, a kada je Max bio predstavljen onda je sljedilo drvlje i kamanje. Jako je tesko sve zadovoljiti. Ali raduje me koliko je ljudi glasalo u anketi, to pokazuje popularnost ovog portala kao i Pastora. Takodje, treba zasluziti toliko sponzorski novac, on je zasluzio i tu sva prica oko zasluga staje, barem za mene. I nesto nisam prmjetio da se on zali kao neka jaka imena na performanse, tj. los bolid. Hebi ga, mozda i drugi imaju sta da nauce od njega.


        0
        0

        0
      • Marros Prikaži

        Vlado, u potpunosti se slažem sa tobom


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Može jedna teorija urote, možda Maldonado u svom ugovoru ima klauzulu o broju sudara po sezoni, jer budimo realni na drugi način teško da može doći u prvi plan sa prosječnim bolidom, ali ko što ste spomenili, o njemu se non stop priča,a nije li to sponzorima najvažnije.


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Pa…različiti su putevi Božji. Mogao je Pastor krenuti putem solidnoga no dosadnoga Paula di Reste, osvajajuči solidne bodove i poslije tri sezone nestati iz F1, no “Svečenik” ima nešto u sebi da može da privuče pažnju javnosti. Možda je razlog i u tome da je poprilično politički orijentiran pa onda zna kakav je način da se ostane u igri. Priča se da je bio i veliki prijatelj Huga Chaveza…pa sad…


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      pridružujem se vama koji “branite” pastora . nije prvi put da sam kontra struje tj da pišem u njegovu korist ali … nije to zbog oponiranja onima koji ga omalovažavaju nego jednostavno oni ne uzimaju o obzir činjenice . činjenice kažu da maldonado nikad nije vozija zapravo konkurentan bolid . čak i onaj williams sa kojim je ostvarija pobjedu je bija samo solidan . neki mnogima omiljeniji npr grosjean , hulkenberg ili u svoje vrime kamui , sutil nisu isko su njihovi bolidi bili na nivou tog williamsa iz 2012. . ili bolji , a vozili su ih u odnosu na pastora cjenjeni hulkenberg , omiljeni kamui , potencjalna zvijezda perez . čak i u konstruktorskom prvenstvu su sauber i FI završili bolje plasirano od tog williamsa koji je bija “ludilo” jer 2011. je bija totalna štete …. rubens 4 boda , pastor 1 , u konstruktorskom 9. sa 5 bodova ! 2013. opet isti kur ka 2011. …bolid kanta , bottas 4 . pastor 1 bod , 9. u konstruktorsko i samo su marussia i caterham bili lošiji od williamsa . šta je pastor moga uradit ? dokazat se u takvom bolidu ? ili 2014. u lotusu koji je po svim parametrima ( šasija , motor ) bija smeće . pa romain je sa njim osvojia tek 8 bodova ( 2013. 132 ) govori li to nešto ? ove sezone pastor ima puno problema za koje nije kriv ali sprdnja na njegov račun se nastavlja . zašto se nije sprdalo npr sa perezom kad je preša u McL i po cijenu “čukanja” ( najviše buttona ) drugih je želija dokazat da u McL nisu falili njegovim dovođenjem ? branilo se pereza jer je to bilo u duhu “starih” trkača . isto tako je OK kad je LH “čuka” buttona i kimija ( batton je komentira da je LH vjerovatno mislija da će ga JB propustit ) jer lewis se borija za šta bolji plasman ! a pastor se ne bori samo sa puno lošijim bolidom ? kakvi bi komentari bili i bi li mnogi branili pastora da je ka max naguzija grosjeana u MC ? da , 100 % hahahahaha … da je izazva incident tipa massa Vs perez ? zna se ko bi apsolutno bija kriv čak i za one koji trku nisu gledali jer čim bi pročitali da je pastor učestvova u incidentu automatski bi bija kriv . button je u nekonkurentnom bolidu izazva incident i to je OK jer on je gospodin , a kad u nekonkurentnom bolidu to uradi pastor onda je za mnoge kreten . na kraju znam da ljudi mišljenje ne minjaju i da će ga mnogi nastavit ismijavat ali pogledajte šta je o maldonadu kaza lopez “Svi u Enstoneu će vam potvrditi da je Pastor divna osoba s kojom se da raditi, a svi znamo njegov potencijal na stazi. ” da , pastor izgleda mirna , skromna osoba koja uprkos problema teh naravi nikad nije kuka , tražija od tima nešto , optuživa kolege za ovo i ono . zašto bi to lopez izjavija ? da titra jajca pastoru zato šta će ovi timu donit 50 milja $ ? pa nema razloga jer je to završena stvar … je li vam palo na pamet da je pastor zaista takav kako ga lopez opisuje ? sve njegove izjave koje sam pročita u bile jako odmjerene , realne , skromne . na presici posli pobjede je bija jako miran , trezven i opet skroman mada su ga na podiju kimi i fernando digli na ramena . ajde fernando ali suzdržani kimi ! a zašto su to napravili ? možda jer je u tek solidnom bolidu odvozija odličnu trku bez ijedne greške ! ima bi on šta pokazat na stazi u boljem bolidu …sitite se njegovog preticanja mangupa maxa u austriji … iskre lete , bolid pleše ali srčani pastor ne pomišlja da oduzme gas nego ga smiruje u punoj brzini i …prolazi . interesantno zar ne ali i nezapaženo od mnogih . da je to uradija max pastoru odma bi se ugradilo u legendu o momčiću i pričalo bar 7 dana o tome .


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Avalon, opširno si opisao činjenice. Imaš pravo, ne tretiraju se svi vozači baš pošteno, na pravi način. Evo ja na primjer volim ponekad stvar okrenuti na zezanciju, pa ponekad opalim kakvu foru na neku osobu, ponekad i na Pastora. No, zbilja pošteno rečeno, dečki imate pravo. Maldonado zbilja skoro nikada ne “kuka” kakav bolid vozi. A što se tiče 2012. godine. Nije bila samo ta pobjeda. Bile su i odlične kvalifikacije, borbe na nož (Hamilton-Valencia, tamo je Lujo vidio Boga), i potpuno zasjenjivanje Brune Senne. A o tome kakav je čovjek Pastor Maldonado izvan kokpita vidjelo se je najviše na sprovodu Julesa Bianchia. Nadam se da će jednoga dana zbilja dobiti konkurentan bolid.


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Pa nakon smrti Huga, brujalo se o tome kako je Pastorova karijera zavrsena, jer se vjerovalo kako je u f1 iskljucivo radi tog prijateljstva. Na srecu, ta se teorija pokazala promasenom. Pastor je i dalje u f1. Samo da ima jaci bolid, ne bih se brinuo za odlicne rezlutate. A ta za sada jedina pobjeda je ostvarena kao da iza sebe ima desetine istih. Maestralno. Perez je prije njega u maleziji napravio gresku pred samim krajem i izgubio p1 od Alonsa.


        0
        0

        0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Jeeej, i iduće sezone ćemo uživati u Pastorovim glupostima! Gospodin koji vodi hasmaldonadocrashedtoday.com će i dalje biti zaposlen :mrgreen:


    0
    0

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Kakav kralj. Kraljina


    0
    0

    0
  7. ivan Prikaži

    Trebao bi Rosberga zamjeniti u Mercedesu. Mečki dobro Pastoru još bolje…:)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.