Jordan: Volkswagen kupuje Red Bull!

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 1 min 13 komentara

volkswagen

Kako tvrdi Eddie Jordan, Volkswagen je jako blizu dogovora s Red Bullom oko kupovine austrijske momčadi, i ako sve prođe prema planu, VW bi postao tvornička momčad za nekoliko sezona, dok bi Red Bull imao ulogu glavnog sponzora ekipe. Red Bull bi u iduće dvije godine koristio Ferrarijeve pogonske jedinice, dok bi od 2018. VW počeo koristiti svoje motore i time postao tvornička momčad. Prema Jordanu, momčad će jako brzo objaviti raskid suradnje s Renaultom.

“Red Bull i VW su u pregovorima već godinu dana, i doznajem da su postavljeni temelji za ugovor kojim bi momčad bila prodana i da su jako blizu dogovora. Ovim ugovorom VW bi postao četvrta tvornička momčad u F1, a Red Bull bi nastavio uživati u velikom marketinškom potencijalu, što odgovara svim stranama.”

Još uvijek nije poznato koji VW brand će biti promoviran u Formulu 1, iako je Audi vjerojatno prvi izbor, u VW grupu spadaju još Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Seat i Škoda.


Odgovor

13 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ma kako koji brand promovirati, pa škodu, ko ima više sportskog pedigrea. Ovo bi mogla biti dobra vijest za f1.


    0
    0

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Ulazak VW-a u F1 je svakako dobra vijest,no do tada RB+Ferari=elementarna nepogoda.Znaju napraviti šasiju,svaka im čast.


    0
    0

    0
  3. Kush Prikaži

    Pa Audi je bio najviše spominjan tokom godine u tom kontekstu, opet Porsche je već bio u “modernoj” F1, i to sa odličnim turbakom, oni su zapravo i prvi uspjeli složiti turbo za automobilske motore, i sve vodeće inovacije na tom terenu su oni izmislili.
    Isto tako u WEC-u imaju PU razvijen najsličnije F1 propozicijama, pa bi bilo logičnije da oni obave posao!
    S treće strane Audi ima puno veće brojeve kod proizvodnje i prodaje auta, pa im je marketinški potrebnije, vrijednije, Porsche se ionako uvijek smatra prvenstveno sportskim autom, a Audi luksuznim (turističkim), teško je odlučit bez inf. iz korpocacije
    Ali smatram (realno je) da će čija god značka bude, obilno koristiti tehnologije iz svih brendova kako koje budu kvalitetnije, možda Audijeva šasija, i Porscheov pogon, uz poneki detalj Lamba, itd.
    Tako da nebi čudilo niti kada bi na kraju vozili pod VW značkom, a usput promovirali najjače inhaus brendove, tko zna, Audi ili Porsche, srce vuče na Porsche, ali niti Audi nebi loše sjeo, što god naprave, biti će ubojita kombinacija, i meni sigurno najdraža uz Ferrari! :D
    Nebitno, samo da u njemačkom dvoboju operu Mercedes, uz svo poštovanje njihovim navijačima, meni nikada nisu sjeli ovdje kao tim, svaka čast na povijesnoj zasluzi, ali ako su se oni vratili u F1, po meni je nužno da se vrati i njihova domaća konkurencija.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      A Škoda, ko što reče kolga @mzf1??
      Možda Toro Rosso bude Škoda, ha?
      :-D


      0
      0

      0
      • Kush Prikaži

        A čuj, ništa nije nemoguće, ovisi dali će prodati cijeli paket, ili samo glavnu momčad?
        Matešić voli F1, nebi iznenadilo da zadrži manju momčad u svom vlasništvu, kad već ima svoju stazu, hehe, naravno u nekom strateškom partnerstvu s VW-om, sa sličnom ulogom koju i sada imaju, nebi imali puno rezultatskog pritiska, a puno radosti utrkivanja, nebi me iznenadilo.
        Ako VW kupi obje momčadi, za očekivati je da opet zadrže isti sistem, samo bi onda bilo logično da TR ima Lambovog bika na znački, to bi bilo žestoko :D
        Moguće je svašta kada radi mašta..


        0
        0

        0
  4. FelipeMassa Prikaži

    Onda kad Massa ode u penziju, imam novi team i vozača – Kvyata! :)


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Nadam se da će ovaj put ova vijest postati službena, tj. da neće kao prošli put ostati samo glasina. Zbilja bi bilo lijepo vidjeti novog proizvođača u F1, a san snova bio bi vidjeti ravnopravnu borbu svih 5 proizvođača :)


    0
    0

    0
  6. Marros Prikaži

    Eddie Jordan obično uvijek prognozira stvari koje se na kraju i pokažu istinite.


    0
    0

    0
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Trebao je RB jeftino kupiti Crvenu zastavu za 101 tisuću € i bili bi tvornička momčad


    0
    0

    0
  8. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Još da se ford nekako vrati u f1..


    0
    0

    0
  9. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Folcika u F1? Ajde dobro, da vidimo što oni mogu napraviti.
    Fali nam još BMW.


    0
    0

    0
  10. Mika Hakkinen
    Trust_no1 Prikaži

    Ništa od toga. Navodno je Volkswagen u svoje autombile u americi ugradio softver koji je omogućio da prilikom eko testa regulira protok ispušnih plinova. Zbog toga su ameri naredili povlačenje 500 000 automobila i švabi prijete kaznom do 18 milijardi dolara.

    http://net.hr/auto/vijesti/na-rubu-bankrota-volkswagen-povlaci-500000-automobila-a-prijeti-im-i-kazna-od-18-milijardi-dolara/


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.