Vettel i Ricciardo se slažu: Mercedes blefira

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 7 komentara

Mercedes, Nico Rosberg

Nakon drugog slobodnog treninga za VN Singapura, vozači Mercedesa su se našli na netipičnim pozicijama. Lewis Hamilton završio je na četvrtom mjestu, dok je prvoplasirani s prvog slobodnog treninga, Nico Rosberg, završio na 7 .mjestu. Iako su iz Mercedesa stigle izjave o “zabrinutosti” formama Red Bulla i Ferrarija, Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo su gotovo sigurni da su to čista blefiranja.

“Mercedes izgleda odlično, iako ne znam što im se dogodilo na drugom treningu, izgledali su sporo. Uvjeren sam da će sutra pokazati svoje prave performanse, jer ih nekad znaju vrlo vješto sakriti”, rekao je Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo i Daniil Kvjat pokazali su dobru formu Red Bulla na ovoj stazi, što bi im bila dobrodošla injekcija bodova nakon slabog ulova na Monzi.

“Naravno da se nadam da je ovo njihov (Mercedesov) pravi tempo, ali svi znamo da će sutra biti drugačije. Gotovo sam siguran da blefiraju, a naš zadatak je da se približimo najviše što možemo. Bolid je dobar i imamo još nešto tempa u rezervi, no ne smijemo zaboraviti Ferrari i Williamsa, koji se također čuvaju.”


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Spominje se da je Mercedes s upgradeom dobijo do 40bhp.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Majko moja, šta sve nećemo još čuti iz Mercedesovog tabora. Oni zabrinuti? Za šta? Da Manor slučajno ne osvoji bod?


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ferrari blefira sigurno. Još od Mađarske u petak uvijek dosta sporije voze. Sigurno da će i Mercedes sutra ići dosta brže. Kao i svi ostali. Samo je pitanje koliko brže. Zapravo tu nema blefiranja. Samo je pitanje ko šta radi. I s koliko puno/malo goriva. Ako bolid troši brže gume, nema tu nikakvog blefiranja. Možda Mercedesu nikako ne leži ovo novo pravilo o prepuhanim gumama. Zato su u Italiji izveli onaj trik. Sada će biti malo strožiji što se tiče toga.


    0
    0

    0
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ajmo vidjet kako će ove godine Merc briljirati na ovoj stazi gdje paket dolazi najviše do izražaja.. tko tu blefira, a tko ne. Nagađajući da Ferrari ima lošiju aerodinamiku nego što bi trebao imati u 2016, na ovoj utrci mogu pokazati potencijal. Vettel ovu stazu zna kao mali prst, zna nariktat setup za ovu stazu, koji je jedan od najkompliciranijih i sa najvećim kompromisima. RB ima jako dobru tradiciju na toj stazi iz Vettelovog perioda i siguran sam da znaju sve trikove za nju. Mercedes ima “konje” za utrku, što znači da mogu staviti najviše krila od svih.. to sigurno radi prednost.. bit će zanimljivo vidjeti kako će se danas odviti kvale, i još zanimljivije odviti utrka na ovoj stazi sličnoj bržoj varijanti Monaka. Izuzetno zahtjevna staza za vozače i bolide.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.