Pirelli zaprijetio: Želimo 18 dana testiranja, inače odlazimo

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 6 komentara

Pirelli

Prethodnih tjedana u krugovima Formule 1, najpopularnija tema je Pirelli, i nakon nekoliko incidenata, čini se da polako gube i potporu FOM-a i Ecclestonea, a sve se to događa pred odluku tko će dobavljati gume Formuli 1 u periodu od 2017. do 2019. godine. Njihov jedini konkurent je Michelin, koji je odavno potvrdio da ako dobiju ugovor, Formula 1 će biti ista kao i prije nekoliko godina, kada su gume trajale dugo i nudile veliku količinu gripa.

Paul Hembery je zadnjih dana bio jako zaposlen čovjek, pa je odlučio zaprijetiti FIA-i. On smatra kako Pirelli niti ne može napredovati ako nisu dozvoljena testiranja guma, a ovo se posebno odnosi na 2017. kada će na snagu stupiti nova pravila i zajedno s njima, nove dimenzije guma, koje će biti dosta šire, i prednje i stražnje. Hembery traži bar 18 dana testiranja tijekom sljedeće sezone da bi se Pirelli pripremio za nove izazove koji ih čekaju u 2017.

“Prva stvar koja se mora promijeniti je program testiranja. Vozači iz vrha prvenstva moraju sudjelovati u razvitku guma koje ćemo voziti u narednoj sezoni. Trebamo njihovo mišljenje jer oni voze na granici i oni su ti koji na stazi pronalaze dodatno vrijeme, koje ostali ne mogu pronaći. U ovom trenutku nemamo nikakva testiranja, nemamo kontakt s vozačima, i to nije u redu.

“Trenutno smo daleko od donošenja odluke, prvo moramo uvidjeti naše prioritete, jer već imamo nekoliko primjedbi i sugestija koje trebamo proučiti. Zatim trebamo smisliti kako ćemo sve to uklopiti u gume koje će odgovarati novim bolidima i gustom kalendaru. Veliki je broj faktora koji utiču na proizvod koji mi stvaramo, ali mi ga stvorimo, to je nešto što svaki inženjer i svaka momčad treba imati u mislima.”

Kada su ga novinari upitali što je po njemu potrebno da bi se napravile kvalitetne gume, i koji su njihovi zahtjevi, Hembery je odgovorio:

“Trebamo barem 6 testova od po tri dana sljedeće sezone, a onda imamo i predsezonska testiranja za 2017. Naš uvjet je testiranje. Bez njega nam nije pružena mogućnost da pokažemo što sve možemo razviti i proizvesti. Bez dobrog testiranja, ne možemo ostati u sportu 2017.”


Odgovor

6 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Vjerovatno je to Ferrari smirilo poslije konzultacija sa Pirellijem u Spa, jer i oni navijaju za više testiranja.. živi bili pa vidjeli. Ovi manji timovi sigurno neće ostati prekriženih ruku. Bit će tu navlačenje.. sve dok netko ne lupi po stolu.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bye bye pirelli.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Ako Pirelli odustane tesko da ce iko htjeti doci da pravi iste takve gume . Nikome nije potrebna negativna reklama . Pod uvjetima koje trazi Michelin (a i vecina nas) bit ce i mnogi drugi zainteresovani .


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    bio bi ja sretan ako odu jer ni jedan drugi proizvođač nije lud da se reklamira sa očajnim gumama….eh sad je pitanje što Bernie i ekipa misle o tome. Pirelli vjerojatno zna da će nastaviti politiku više ulazaka u boks stoga nije ni čudo što se prijete. Gospoda će vjerojatno popustiti.


    0
    0

    0
  5. mm777 Prikaži

    Ne razumijem se u gume ali mislim da bi mišljenje vozača trebalo biti odlučujuće, oni su ti koji najbolje osjećaju te gume na autu i njihovo ponašanje


    0
    0

    0
  6. avalon Prikaži

    stvarno ne znam zašto se svo vrime dok je pirelli “gumar” kenja po taljanima . popriličan broj ih jedva čeka da odu , a pojma nemaju šta je FIA tražila od njih i u kakvim uvjetima ( opet odredila FIA ) rade . njihov rad je ka da neko sa bar jednom vezanom rukom plivajući pokušava oborit svjetski rekord , ne uspije i onda ga svi pljuju . neču tvrdit da je sve šta je hebery izjavija 100 % istina ALI uzmimo da je … kako neko može napravit odličan proizvod bez da ga testira ili dovoljno testira ? kako neko može uspješno odradit postavljeni zadatak , a nema kontakta ni povratne informacije od “kupaca” tj vozača ? nije firmi osnovanoj prije 140 godina , prisutnoj u 160 zemalja u interesu da zbog FIA rasipa ugled . pitajte malo “obićne” vozače auta , motora ( naročito motora ) šta misle o kvaliteti pirellia . možete pitat i ljude koji se bave testiranjem guma …pirelli je gotovo uvik u samom vrhu testova . valjda zato šta ne znaju šta rade . čudo kako su opstali ovaliko dugo na tržištu . nekad u vrime zazivanih bridgestona i michelina se TESTIRALO skoro pa bez ograničenja , a ovih zadnih godina … hembery vam je sve reka . 18 dana testiranja ne mogu dobit ! vozači ne sudjeluju u razvoju , njihovo mišljenje se ne čuje , a oni su krajnji korisnici proizvoda ! lani su npr vozači motoGP – a bili nezadovoljni kvalitetom bridgestona ali FIM nije FIA , promptno su reagirali i ove sezone pritužbi nema jer je bridgestone “popravija” svoj proizvod – gume . možda pirelli i napusti F1 , možda dođe michelin no ako pravila ostanu ista to će bit “ista pisma , novi glas” ali ako se pravila izmjene , dozvoli se testiranja i učestvovajne vozača u razvoju vjerovatno će mnogi kazat kako michelin radi odlične gume , a pirelli nije moga no “zaboravit” će da su pravila izmjenjena i da je to glavni razlog porasta kvalitete . s obzirom na iskustzvo 100 % sam siguran da taljani mogu ( i mogli su ) proizvodit vrhunske gume da im je FIA to dozvolila .


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.