Mark Webber: Borba za titulu je gotova

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 30 komentara

Rosberg, Hamilton, VN Austrije

Rosberg, Hamilton, VN Austrije

Bivši F1 vozač i pobjednik 9 utrka, Mark Webber, tvrdi da je borba za vozački naslov završila Rosbergovim odustajanjem u Italiji. Nijemčev zaostatak za Hamiltonom je sada 53 boda, što bi značilo da mu ni dvije pobjede (uz oba Hamiltonova nastupa izvan bodova) ne bi bile dovoljne da ga sustigne. U razgovoru za portal ESPN, Mark je rekao:

“Gotovo je, borba za naslov prvaka je gotova”, bio je vrlo jasan.

“Rosberg bi se mogao vratiti kad bi mnogo pobijeđivao, ali to će biti iznimno težak zadatak pored ovakvog Hamiltona. Trenutno je u izvrsnoj formi i Nico će imati još teških trenutaka. U Abu Dhabiju ove godine nećemo imati dvostrukih bodova, što njegovu borbu za titulu čini još težom. Lewis također može odustati iz utrke zbog nekakvih problema, ali to ga neće puno omesti u njegovoj formi.”

“Bude li još staza na kojima će Ferrari moći zaprijetiti Mercedesu, prilike za njegov prvi naslov će biti još manje”, zaključio je Australac.

Nico Rosberg se zbilja nalazi u teškoj situaciji, te 7 utrka prije kraja zaostaje 53. U scenariju da Nijemac pobijedi u preostalih 7 utrka, a Lewis bude drugi, svejedno ne bi osvojio titulu. Dakle, Rosbergu će, uz izvrsne vožnje, trebati i određena doza sreće ako želi osvojiti naslov.


Odgovor

30 komentara

  1. Michael Schumacher
    josip123 Prikaži

    Gledajte, teško da će Rosberg nakon ovoga osvojiti naslov. SIgurno je da će ga Hamilton uzet. Ali ovo je F1, te se sve može okrenuti. Neka Hamilton do kraja bude imao dva DNF-a i eto ti Rosberga opet u igri!
    Tako da dok još postoji bodovna šansa, može se nečemu nadati.
    ;)


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Još je puno bodova u igri…ali po svemu sudeci jako jako tesko da Hamilton moze izgubiti naslov…samo tehnicki problemi i Pastor Maldonado ga mogu zaj..:):)


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Jako tesko za pogoditi. Hamiltona bi jedino Alonso i Vettel mogli zaustaviti da su u mercu a ostali su klasa ispod pa i Rosberg.


    0
    0

    0
  4. Spr Donator Prikaži

    Mislim da Rozberg nema više nikakve šanse,poslije VN Italije on je potpuno pukao,a mislim i čim je saznao da će voziti na staroj specifikaciji motora,tu mu je već palo samopouzdanje i verovatno je već tada znao da je gotovo,samo neko čudo ga može vratiti u igru za naslov?.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Slažem se s Webberom i komentatorima ispod. Lewis ove sezone dominira nad Nicom, u kvalifikacijama ga uništava s 11-1, u pobjedama 7-3, u svim utrkama 9-3. Lewis vozi sjajno, daleko bolje nego lani, ja bih rekao da je on u životnoj formi samo što je to u sjeni dominantnog bolida. Nico nije loš vozač, ali naspram Lewisu on ove sezone tako izgleda. Napisali su već kolege ispod, samo puno sreće može Nicu vratiti u borbu za naslov.


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ove godine Kim Kardashian je uništija Nicu. Da nije one pobjede u Monacu ima bi jednak broj pobjeda ko Vettel u sekundu sporijem bolidu.


    0
    0

    0
    • rosberg Prikaži

      moze neka slika od kim :P


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Zapravo ima jedna na konkurentskom portalu u galeriji slika posli neke velike nagrade di se svi zajedno slikaju. Svi su relativno normalni, ono slika ko slika, ali on je zablista. To namištanje ti ne mogu opisati. Neki falši smajl i okice onako izbuljija nakrivija glavicu. To se točno vidilo da je on tu pozu satima vježba isprid ogledala. Da nezna čovik bili se smija ili plaka.


        0
        0

        0
  7. Marros Prikaži

    Mislim da Webber ima pravo. Više manje, gotovo je. Na žalost. Činjenica je da je Lewis još nešto bolji nego prošle godine, a Nico je poprilično pao u usporedbi sa prošlom godinom što se pole positiona tiče. Mislim da bi tu trebao biti jači, jer kada imate najjači bolid na stazi svaki trenutak je važan i tu nema popuštanja.


    0
    0

    0
  8. Milan Milinković Donator Prikaži

    Bili su lewis i Alonso u istom bolidu, zna se kako je završilo


    0
    0

    0
  9. rosberg Prikaži

    na vn italije je pokazala kako je rosberg losiji vozac od kimija i vettela, ferrari sa evidentno losijim bolidom uzme rosbergu 2 i 3 mjesto a on ostane iza sa boljim bolidom.to je pravi pokazatelj necijeg talenta. u danasnjoj f1 su samo tri prava imena: ALONSO VETTEL HAMILTON drugi svi pusiona a rosberg predvodi


    0
    0

    0
  10. rosberg Prikaži

    jel to samo meni ili nema vise pluseva i minusa na komentarima


    0
    0

    0
  11. avalon Donator Prikaži

    svaka čast webberu na iskustvu ali on “gleda u budučnost” po najpovoljnijem scenariju za lewisa … ka da je 100 % siguran da će lewis završit svih preostalih 7 trka bez ikakvih problema . a ako ne bude tako ? prije monze bodovna razlika je bila 28 bodova u korist LH i 8 trka prije kraja niko sa sigurnošću nije moga tvrdit da je prvenstvo rješeno . monzu nico nije završija i prednost je narasla ali šta ako se npr dogodi da LH ne završi trku u singapuru zbog nekog kvara ( sve je moguče zar ne ) , a nico pobjedi ? eto opet razlike od 28 bodova šta nije nedostižno u preostalih 6 trka . u idealnoj završnici da oba završe sve trke prvenstvo bi bilo rješeno sa 3. titulom LH jer je u naletu , pun samopouzdanja no ako tako ne bude ? ne treba podcjenjivat rozberga jer uprkos “nježnom” izgledu poprilično je “tvrd” …. LH je pun samopouzdanja koje mu i 7 pobjeda i odlične Q daju , a nico loš u Q , gubi ali se nije “slomija” i dobro je to pratija . uprkos svemu do monze je “kasnija” dostižnih 28 bodova . nije nico baš barbika ( kako su mu neki “tepali” ) , to je pokaza i lani kad je u zadnu trku uša sa 17 bodova minusa iza LH . mislim da mnogi to nisu očekivali uzevši u obzir reputaciju koja prati ta 2 vozača …jednog tvrdog , brzog , agresivnog , a drugog mekog , nedovoljno brzog i agresivnog .


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.