Alonso: Ferrari nije ništa bolji od vremena kad sam ja bio tamo

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 18 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso je već nekoliko puta ove sezone naglasio kako u Ferrariju ne vladaju nikakve nove klime, već da je sve gotovo isto kao i kad je on bio u timu, ako ne i gore. Španjolac je kvalifikacije za Vn Italije završio na 17. mjestu, iza timskog kolege Buttona, a startat će s 18. mjesta zbog kazne za promjenu motora. Kad su ga novinari pitali ima li kakav komentar na današnji nastup, rekao je da nema, no zato se malo razvezao o Ferrariju.

“Ferrari je dobar u odnosu na koga? Ako mislite u odnosu na nas, onda su svakako bolji, ali u odnosu na ono što su radili prethodnih 5 godina dok sam ja bio tamo, nije ništa bolje. Kada smo dolazili u Monzu, znali smo voditi u prvenstvu, a oni sada zaostaju 100 bodova za Mercedesom. Čestitke svima njima, ali oni ne bi trebali biti sretni s tako velikim zaostakom”


Odgovor

18 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Ja ne mogu vjerovat koji je smrdljivac ovaj Alonso. Ma ni da je mrvicu pohvalio svoj stari tim, koji je toliko “volio”. Ma kad si ti to došao u Monzu kao vodeći, osim 2012. kada su glavni rivali imali dosta problema u svojim nastupima te s mašinerijom? Majde marš više, totalno se usmrdio zadnjih godina, ko stara trula ribetina. Svaka čast njegovim vožnjama, ali kao osoba stvarno teška nula.


    0
    0

    0
    • krexi Prikaži

      Potpuno se slažem sa tobom. Najveći ljigavac i licemjer u F1. Svako na kraju dobije ono što je zaslužio. Mislio je da će Ferrari-u plakati za njim a ispalo je potpuno suprotno. Majstor samoreklame. FORZA FERRARI


      0
      0

      0
  2. Red Bull
    grga Prikaži

    Glavno da si nam ti sretan sa svojim zaostatkom. Nekako vidim da su se za drugo mjesto u Ferariju (u slučaju Kimijevog neproduljenja ugovora, dok je bilo aktualno) gurala nekolicina vozača. S druge strane, baš i ne vidim neku gužvu ispred McLarena. Ali McL gradi za budućnost, njihov cilj je dugoročan, dok za Ferari to valjda ne vrijedi. Oni su opet “samo drugi”. Ccc…
    Meni to izgleda kao da nekoga boli ego. :nogaudupe:


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Bit će da boli…


    0
    0

    0
  4. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Alonso je na početku sezone je rekao da ne sudimo McLaren Hondi prema prvih par utrka nego da pričekamo do 11. mjeseca. Tako da eto, treba pričekati još dva mjeseca pa onda vidjeti hoće li biti u pravu tj. je li njegov potez odlaska iz Ferrarija dobar.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Ja ne vidim ništa pogrešno u ovoj izjavi, Ferrari je bolji u odnosu na McLaren, ali i dalje su “samo” druga momčad po brzini, i dalje nisu najbolji, a to smo već vidjeli u proteklih 5 godina dok je Fernando bio u Ferrariju. Ferraristi, nemate se šta žaliti na ovu izjavu, pa čak vam je i čestitao :mrgreen:


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Ferrari1345 Prikaži

      A cekaj malo croatic, mozda nisu bili najbolji 2010 ili 2012 ali su bili medu najboljima zajedno sa Red Bullom i Mclarenom. To sto su na kraju zavrsili drugi ne mora znacit da su bili “druga momcad” po brzini, jer su lako mogli biti i prvi ali nisu kako zaslugom vodstva Ferrarija (ponajvise) tako i pristupu Alonsa (primjer Abu Dhabi 2010)….
      Zar nije malo kukavicki cekat “Mercedes” kao sto to ceka Alonsa sa svojom Hondom ili mu je u cilju ko i svakom vozacu imat sto kompetitivniji bolid na gridu? Znaci ako druge godine budu svi u borbi za pobjedu to bi onda Alonsu isto smetalo jer zeli iskljucivo najbrzi bolid u kojem se želi borit samo sa svojim kolegom…
      Nisam siguran dal njega novinari pitaju ovakva pitanja ili ne, ako ne onda se da zakljucit da je ovdje rijec o ljubomori, barem sam takvog mišljenja jer uporno trubi kako mu je drago da je otisao i kako mu je savršeno u Mclarenu. Kad se pogleda isti je ko i onaj Hondin Arai
      Ferrari je prosle godine prošao kroz rekonstrukciju cijelog tima i nitko se nije nadao ovakvom rezultatu a to i sam Fernando zna, sad kolko je pametno štiti ovakvu politiku od Alonsa, baš i neznam. Bolje se sramotit i imat priliku za Mercedes ili biti u što kompetitivnijem autu…?
      Sad reci iskreno, šta misliš tko je bliži naslovu u buducnosti? Ferrari ili Mclaren Honda? Bas me živo zanima dal ce druge godine ako Ferrari osvoji naslov isto ovako govorit…


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Alonso ne čeka “Mercedes”, on zajedno sa cijelom momčadi radi kako bi uspio dobiti pobjednički bolid ili možda čak “Mercedes” i očito je mislio kako ima više šanse za takvo nešto u McLaren Hondi nego u Ferrariju. Gdje je on rekao da mu smeta konkurencija? On samo želi bolid kojim može pobjeđivati i boriti se za naslov, ne sjećam se da je rekao da mora biti u dominantnom bolidom u kojem bi jedina konkurencija bio momčadski kolega.

      Ja sam siguran da njega novinari stalno bockaju s pitanjima o Ferrariju, da li ga boli njihova forma i sl., pa i ovdje su ga pitali za mišljenje o njihovoj formi i on je po već ko zna koji put im odgovorio kao što je svaki put dosad odgovorio. Ja ga ne bih uspoređivao s Araijem jer se ne sjećam da je on ikad spominjao ekspresno sustizanje Ferrarija poput tog ludog Japanca prije Spa.

      Je li se bolje sramotiti pa dobiti “Mercedes” ili biti u što kompetitivnijem bolidu? Odgovor na to pitanje zasad nemamo, naredne godine pokazat će što je bio bolji odabir.

      Iskreno, sudeći prema rezultatima, naravno da Ferrari izgleda bliže naslovu. Pa oni su prvi pratitelji Mercedesa, a McLaren Honda se vuče po začelju, imaju sreće da je Manor preživio pa nisu zadnji. Ako Ferrari osvoji naslov, sumnjam da će ovako govoriti jer to ne bi imalo nikakvog smisla s obzirom da u njegovih 5 godina naslova nije bilo.


      0
      0

      0
  6. avalon Donator Prikaži

    ne treba kritizirat fernanda , nazivati ga “smrdljivac” jer sad mu je teško već samo zbog toga jer je vjerovatno sa McLH očekiva bar dobru ( ne odličnu ) sezonu i naravno da je sad u stresnoj situaciji pa priča i ono šta nema veze sa pitanjima novinara . ovo šta je ferrari napravija od prošle sezone od gubitnika do jedninog ozbiljnijeg konkurenta mercu mu dodatno utrljava sol u ranu . ako bi gledali širu sliku fernando i nije u krivu jer u “njegovo vrime” ferrari je najčešće bija 2. tim prvenstva iza RB ili u vozačkoj ili kostruktorskoj konkurenciji ( osim 2011. i katastrofalne 2015.) , a tu je i ove sezone samo sad iza mercedesa . naravno , fernando neće pohvalit bivši tim i napredak posli jako loše 2014. … možda je njemu dosadilo prvenstva završavat najčešće 2. , ostvarivat poneku pobjedu … prirodno je težit boljem , no bez obzira na priće kako je u novom/starom timu sritan evidentno je po gorčini i stalnom vraćanju na komentiranje ferraria da bi i danas rađe sedija u crvenom nego u ovom “mrkom” bolidu koji sada vozi i čija je perspektiva možda upitna i u 2016. jbga , ljudski je bit bar malo ogorčen , godine idu , perspektiva je loša , 3. titula predaleko , a na kraju svjestan je i on da je ipak bolje završavat 2. ili 3. , ostvarit poneku pobjedu nego trke završavat često sa krugom zaostatka i u društvu manora . ne treba zbog toga pljuvat po španjolcu … ipak je i on od krvi i mesa , svjestan curenja vrimena koje mu ne ide u prilog . sve to frustrira i ovakve izjave su vjerovatno jedan pokazatelj toga .


    0
    0

    0
  7. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Nema PR mašinerije koja može zakamuflirati ovaj ljigavi karakter. Može on birati riječi neko vrime i glumatati korektnost ali ta maska njemu ja dva broja premala pa svako malo izviri pravo lice. Ali na neki način ga i razumin. Gori mu pod nogama. Po ničemu se ne ističe spram Buttona a uvik se bahatija kako je uvik pobjeđiva timske kolege. Osim njegovih osobnih rezultatskih neuspjeha i neuspjeha njegovog tima na vidiku su i financijske brige jer bi ih moga šutnuti Santander i Johnnie Walker, pa se u vrići para počelo nazirati dno a njegov nadaleko poznati timski duh je već počeja zavirivati kod Red Bulla. Kad se sve to uzme u obzir ovo sipanje otrova po Ferrariju mu stvarno nebi trebalo uzeti za ozbiljno.


    0
    0

    0
  8. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Mislim da Alonso nikad nije imao smisla stavljanja određenih stvari u kontekst, no što je u neku razumljivo iako neopravdavam. Često sam se naslušao relativiziranja nečijeg uspjeha i sličnih “objašnjavanja” situacija kako bi se koja kap vod barem nekako malo slila na njegovu stranu. No očajničke izjave, i očajnički potezi vode do očajnih ljudi. Rekao bih da je jednostavno takve karme, i tu se očito neke stvari teško ili nikako ne mjenjaju.. što uzročno posljedično, što po pitanju naravi.

    Mislim da to konstantno osvrtanje i odgovaranje na vječno pitanje “gdje vam je bilo bolje i dali vam je žao što ste promjenili tim gospodine Alonso?” govori dovoljno kako bi se jedan sada prosječan navijač ferrarija mogao slatko osmjehnuti i okrenuti glavom ovakvim izjavama znajući koliko su se lijepih i bitnih promjena desilo za taj tim, koji je zbog faze Alonsa i LdM vapio za tim što mu se sada dešava. To je očito ono što Fernanda užasno žulja u oku i vjerujem da će se to nastaviti u još većem zanosu kad počnu prvi znaci veće kompetitivnosti i uloge u osvajanju prvenstava… iako je i ovo pravo čudo.

    Teško je to kad prijeđete sa (propetog) konja na magarca… i još uz to se osjećate prevareni očekivanjima. Ego je čudna stvar. ..iako mislim da se taj ego vrlo efikasno izbalansira sa 35mil. dolara godišnje uz minimalni trud. :D


    0
    0

    0
  9. Michael Schumacher
    Dodi_napalm Prikaži

    Alonso who?


    0
    0

    0
  10. Sebastian Vettel 5
    Ronin Donator Prikaži

    Konjusina bio konjusina ostao.


    0
    0

    0
  11. Kush Prikaži

    Ne, ne, ne, nemože tako Ferdo! stvarno nisam mogao svarit taj njegov napuhani ego otkada je došao u F1, pogotovo kada je osvojio te naslove uz muljaže Flavia i promjene pravila do totalne redikuloznosti da zaustave Ferrari i najboljeg vozača u povijesti, tad mi se zgadio!
    onda epopeja u McL-M, bio sam na Lujinoj strani ispočetka, nakon nekoliko godina, kada su se stvari posve ogolile, promijenio sam mišljenje u vezi toga, nebitno..
    Dolazak njegov u Italiju mi ipak nije sjeo, kao ni vodstvo tima koje se nametnulo, ali hajde, pomalo sam se navikao na njegov stil i nisam dozvoljavao da me to muči, i tako sam za vozača imao Seba već odavno na 1. mjestu, a crveni tim se sve više srozavao u mojim očima, i mnogo sam puta ponovio da tim čine ljudi, a ne značka, međutim – ipak je to bio moj tim od malena, i sve sam više cijenio njegovo umijeće vožnje, a zanemarivao pljuvanje po Sebu, “koji bez Adriana nije ništa”, čak je u drugom dijelu 2013. kada je Merc pao u performansama i Lotus sa Groznim bio ispred, Lujo bio glasniji u tome sa autom (u omalovažavanju Sebovih uspjeha, pitam se kako u sebi sada vrednuje svoje?, preplitak je i nezna što je etika kao pojam, da bi se zamarao time, po mom mišljenju, isto nebitno..).
    kako se pomalo smirivao sa godinama, i one izjave lani oko prelaska: “učinit ću ono što je najbolje za Ferrari”, kao i borbeni duh na stazi, pomogli su da arhiviram većinu animoziteta i cijenim njegovo umijeće vožnje, jbga – uglavnom se trudim gledati ono dobro u ljudima, ali..

    po staroj narodnoj – “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada” totalno me razočarao s ovim, ranije sam još prelazio preko toga, razumjevši (što je avalon spomenuo) njegove probleme i ovogodišnju muku sa novim/starim timom, no ovdje u Monzi, takave nebulozne proljeve protiv starog tima (nisam čuo nijednog vozača nikada da pljuje po bivšem timu, prije po vlastitom, kako je Lujo znao u McL, i dotični u Ferrariu povremeno)
    Tako da se slažem s većinom – ispao je ljiga nad ljigama, koliko god to ružno reći, radi tj govori neoprostive stvari, i mogu ga opravdati jedino ako se uspostavi kasnije da ima neku blažu verziju bipolarnog poremećaja. ili nešto u toj domeni, ništa drugo ga ne može opravdati kao bivšeg vozača Ferraria!
    Karma je murva – sve će mu se to vratiti, i s pravom, neću ga više žaliti, kako jesam cijele godine do sada! Jednostavno nemam riječi trenutno da opišem što na kraju svega osječam prema takvoj osobi – neću koristiti ružne riječi, niti ih govorim, ali ih mislim i samo ovaj put f. off – za mene više nikada nečeš biti ono što si bio, jednostavno nečeš biti, kako netko reče: f……o who?
    :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:


    0
    0

    0
  12. Blue Flag
    Viper Prikaži

    Baš je mustra, a samo dan prije je opet na svom facebook profilu objavio onaj poznati selfie iz Monze prošle godine…
    Kad mu treba za samopromociju onda mu je dobar i taj ‘vječito drugi’ Ferrari…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.