Pirelli izdao priopćenje o VN Belgije

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 1 min 2 komentara

Pirelli

Pirelli je, kao što je bilo najavljeno, danas u Monzi izdao službeno priopćenje o incidentima povezanim s gumama tijekom vikenda u Belgiji.

“Gume korištene od strane različitih momčadi tijekom utrke su detaljno pregledane prerezivajući gume i nije pronađena niti jedna naznaka unutarnjeg oštećenja. Gume korištene od strane različitih momčadi tijekom utrke su testirane na opremi koja simulira njihovo stanje tijekom utrke, ponovo niti jedna naznaka unutarnjeg oštećenja nije pronađena.”

“Neobično velik broj oštećenih i posječenih guma prijavljen je tijekom vikenda u Belgiji od strane Pirellijevih inženjera, a jedna od tih posjekotina je evoluirala i prouzrokovala puknuće gume na bolidu Nice Rosberga.

Mikroskopskim pregledom je sprovedena istraga posjekotina i oštećenja na gumama korištenim od strane različitih momčadi tijekom utrke, rezultati su pokazali da je još jedna posjekotina evoluirala, ali nije prouzrokovala puknuće gume.

“Guma na Vettelovom bolidu u trenutku puknuća je imala još otprilike 30% preostalog sloja gume, zbog čega je guma postala jako osjetljiva i na najmanje krhotine i dijelove na stazi.”


Odgovor

2 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    više nije kriv ferrari s rizičnom taktikom. kakvog li iznenađenja. došlo im iz dupeta u glavu nakon 2 tjedna.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.