Hamilton pobijedio na Vn Belgije, Vettel tragičar

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 3 min 18 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton upisao je 6. pobjedu ove sezone, sada na stazi Spa Francorchamps. Britanac je odradio utrku bez greške i zasluženo slavio, dok je njegov timski kolega Nico Rosberg, završio tri sekunde iza, nakon vrlo lošeg starta u utrku. Treće mjesto je osvojio fantastični Grosjean, nakon što je trećeplasiranom Vettelu dva kruga prije kraja eksplodirala guma.

Zbog problema koje je Nico Hulkenberg imao s bolidom, gledali smo dva kruga za zagrijavanje. U tom drugom krugu smo izgubili i Carlosa Sainza, kojeg je ekipa pozvala u boks.

Start je izvrsno prošao za Lewisa Hamiltona, dok je Rosberg izgubio čak tri mjesta. Do prve izmjene guma nismo vidjeli mnogo akcije. Perez je izgubio mjesto od Ricciarda, koje je vratio nakon dva kruga. Vettel je bio zadnji vozač koji je otišao u boks, i sve je upućivalo na to da će Nijemac završiti utrku s jednim zaustavljanjem u boksu. Nekoliko krugova poslije smo vidjeli sjajnu borbu za 11. poziciju između Verstappena i Nasra kroz cijeli treći sektor, gdje je Nizozemac ponovno napravio izvrstan potez.

U 20. krugu, Grosjean je prešao Pereza te je zasjeo na treće mjesto, dok je Ricciardo na kraju kruga ostao bez snage u pogonskoj jedinici. Bolid je parkirao na ciljnoj ravnini, što je prouzrokovalo virtualni sigurnosni automobil i mnogo ulazaka u boks. Oba Mercedesa su ostala na stazi, kao i Sebastian Vettel, koji je profitirao i uzeo treće mjesto. Nakon dva kruga, utrka je vraćena u normalu. 10 krugova smo gledali laganu procesiju, sve dok Kvjat nije ušao u boks po mekane gume. Tada je zaredao nekoliko pretjecanja, prvo nad Bottasom, a onda nad Raikkonenom, Massom i Perezom.

Sreća je napustila Vettelovu zadnju desnu gumu u predzadnjem krugu utrke, kada je eksplodirala nakon izlaska iz Eau Rougea. Grosjean je preuzeo poziciju te završio na postolju nakon Vn SAD-a 2013. U zadnjem krugu smo vidjeli vrlo dobar pokušaj pretjecanja Raikkonena od strane Verstappena koji na kraju nije uspio.

Sljedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna, a vozi se na Monzi.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h23m40.387s
2 Nico Rosberg Mercedes 2.058s
3 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 37.988s
4 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 45.692s
5 Sergio Perez Force India/Mercedes 53.997s
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 55.283s
7 Kimi Raikkonen Ferrari 55.703s
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 56.076s
9 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m01.040s
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m31.234s
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m42.311s
12 Sebastian Vettel Ferrari Puknuće gume
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 krug
14 Jenson Button McLaren/Honda 1 krug
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1 krug
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 1 krug
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault Odustajanje
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Odustajanje
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Odustajanje
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes Nije startao

Odgovor

18 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Hamilton nedodirljiv :jupije:
    Grosjean svaka čast, fantastična vožnja :klanjam: Perez isto odličan
    RBR iznenadio sa top speedom, šteta za Riccia, ovo je motor, siguran sam :(
    Williams amateri :bang: Vettel tragičar, Pirreli je kriv, ali i Vettel je išao zadnjih par krugova preširoko na raidillon preko onog rubnjaka, no svejedno, Pirreli, daj napravi čvršće gume u pm :facepalm:


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ok, Hamilton u ovom trenutku vozi bolje od Rosberga, ali o kakvoj nedodirljivošću ti pričaš? Čovjek se nije mogao odvojiti od Rosberga na više od par sekundi kroz cijelu utrku.
      Ove godine je u kvalifikacijama nezaustavljiv, ali u utrci je mizerno bolji od Rosberga.


      0
      0

      0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Grozni, kapa dol’, Kvyat palac gor’. Araiju je bolje da slaže origami nego da se bavi formulom, a mogao bi i bonsaije uzgajat, imao bi puno više uspjeha


    0
    0

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Odlična utrka.vettel nažalost tragičar ali mi se čini i da su malo iz Ferarija podcjenili Spa.to je staza koja je vrlo brza,ide se preko rubnika 43 kruga a oni na jednoj izmjeni guma.ne znam možda se varam ali to je moje mišljenje.pirelli ne može bit kriv jer bi onda i ostalima pucale gume.bravo za kimija,kvyata,šteta riccija,grosjean uzeja šta mu se nudilo ali je cilu trku bija dobar.


    0
    0

    0
  4. Tifosi2000 Prikaži

    utrka koja je mnogo obecavala prije starta ali nije bila onakva kakvu sam prizeljkivao… skoro pa tipicna utrka u 2015…
    grosjean bez sumnje vozac utrke, odlicna voznja, nakon grozne prosle sezone za njega i za tim, doci do postolja i to jos na spa gdje je prije tri godine imao vjerojatno najtezi trenutak karijere je odlicno za njega.
    hamilton ownao rosberga, moj ferrari jaooo jaooo jaooo :'( strasna sreca, kockanje je skoro uspijelo, ali sebastian je mozda cak i sam kriv, trebao je manje ici preko rubnika…
    vrlo dobra utrka za kvyata, red bull mi se cinio malo prebrz danas s obzirom na stazu…
    williams potpuno zajebao bottasa, takve greske se ne smiju dogadati profesionalcima kao sto su oni… falio im je pace, dosta neocekivano s obzirom na stazu.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Da, nažalost se vraćamo u tipičnu utrku za 2015., nakon lude Mađarske.
      Za očekivati je da će slična biti i Italija. Hamilton će odjuriti, Rosberg će opet pratiti u stopu, ali će mu zafaliti koja sekunda, kao što uvijek biva.


      0
      0

      0
  5. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Nije baš da je utrka oduševila, a mali Verstappen opet spašava situaciju. Žao mi je Vettela, ideja je bila dobra jer se vidjelo da Ferrari nema brzine, ali na kraju ostali bez ičega. Hamilton odličan, kao i Rosberg. Razlika između njih je malena i Rosberg mora još poraditi na sebi za te dodatne 2-3 destinke, zbog čega stalno zaostaje.
    Grosjean svaka čast.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Razlika je na kraju malena , ali u utrci se vidjelo da kada treba odvesti brze krugove, Hamilton se odljepi na 6-7 sekundi i onda opet uspori. Sam Rosberg je to priznao, jer razlika sa početnih 8 sekundi prije prvog boksa se spustila na 3,5 zbog Rosbergovog ranijeg ulaska u boks kako bi preskočio Ricciarda i Pereza.


      0
      0

      0
  6. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Pa ti gazi rubnjake u situaciji kad treba cuvati gume…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.