Vettel iznenađen zaostatkom Ferrarija

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel imao je razočaravajuće kvalifikacije, zauzevši tek deveto mjesto na startu sutrašnje VN Belgije. Vettelovo najbolje vrijeme u zadnjem dijelu kvalifikacija bilo je više od sekunde i pol sporije od Hamiltonovog pole kruga, što svakako treba zabrinjavati Ferrari koji je tijekom treninga djelovao kao konkurent za drugi startni red. Njegov momčadski kolega Kimi Raikkonen nije uspio završiti svoj brzi krug u Q2 zbog kvara na bolidu.

Kada je upitan što se dogodilo u njegovom brzom krugu, Sebastian je odgovorio:

“Ništa posebno, nisam nigdje izletio, bio je to normalan krug. Otišao sam malo preduboko u zadnju šikanu, iznenađen sam da je to vrijeme bilo dovoljno tek za deveto mjesto. Nismo mogli naći dodatnu brzinu nakon Q2, a konkurencija je jaka, tako da smo bili ispred ostalih, a zatim pali iza svih. Sutra će biti teško, ali cilj nam je napraviti dobar start i prvih nekoliko krugova odvesti dobro. Ali opet, utrka je duga, tako da se ne odlučuje u prvom zavoju ili u prvom krugu.”

Raikkonen se nada boljoj utrci

Kimi Raikkonen je bio vidno razočaran nakon loših kvalifikacija, nakon što nije uspio odvesti čitav brzi krug u Q2, morao je parkirati svoj Ferrari u zavoju Stavelot radi kvara bolida.

“Bolid je gubio snagu i morao sam se zaustaviti. Momčad će pronaći u čemu je problem. Bolidi s Mercedesovim motorom su u vrhu i rade jako dobro ovdje, i naš je bolid bio jako dobar za upravljanje cijelog vikenda. Bili smo dobri i na pravcu, tako da se nadam da će tempo u utrci prevagnuti u našu korist.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.