Raikkonen ostaje u Ferrariju!

Izdvojeno / Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 1 min 17 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Ferrari je danas objavio da će Kimi Raikkonen ostati u vozačkoj postavi i iduće godine, pored Sebastiana Vettela. Prethodnih mjeseci špekuliralo se da će Raikkonen ove zime otići u mirovinu, a na njegovo mjesto je trebao doći Valtteri Bottas ili Nico Hülkenberg. Međutim, Ferrari je odlučio zadržati svjetskog prvaka iz 2007. u svojim redovima, ujedno i svog posljednjeg prvaka.

Raikkonen se pridružio Ferrariju prošle zime, kada je stigao iz Lotusa, ali je sezonu proveo u sjeni Fernanda Alonsa. Njegov najbolji rezultat ove sezone je bilo drugo mjesto u Bahreinu, a imao je priliku da ponovi taj rezultat u Mađarskoj prije kvara na MGU-H.

Ovo znači da će Bottas vjerojatno ostati u Williamsu, i pored Felipea Masse, Hülkenbergove opcije će ponovo biti jako male.


Odgovor

17 komentara

  1. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    S obzirom da je dosad imao hrpu pehova, ali i svojih loših vožnji, nadam se da će počevši od Belgije stvari krenuti nabolje za Kimija te da će pokazati da ipak zaslužuje ovaj ugovor :thumbs:


    0
    0

    0
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Bilo je i za predpostaviti, jer je trenutno to jedina pametna odluka. Sljedeće godine idu na prednji pull.rod što će maknuti dosta tehničkih problema oko izrade šasije i vozljivosti samog bolida. Ekipa bi također trebala iz ovogodišnje sezone “za razvijanje agregata” trebali ući u fazu stabilizacije cijelog paketa, te će im trebati kao i ove sezone dobra i uhodana ekipa sa provjereno dobrom atmosferom kako bi grabili veće korake. Hoću reći da se sljedeće godine nebi trebale dešavati toliko ti problemi sa Kimijem (što se tiče njegovih pogrešaka proklizavanja na što je jako osjetljiv).

    Naravno, ako žele Bottasa nejpametnije im je čekati još godinu dana kako bi izašao iz ugovorne obaveze te iskoriste time ušparani dinar za razvoj paketa, koji bi uzimanjem Bottasa dali za penale.

    Ova godina je prošla više od očekivanja što se tiče uspješnosti postavljanja novo pečene ekipe i njihovih kockica, novoizgrađene tvornice, te bi to trebalo još više davati rezultata sljedeće godine.

    Nekako imam miris da će uskoro prestati dominacija Mercedesa, ne fali još puno. Čemu u toj “tranziciji” otpuštati vozača i raditi potencijalni nemir i skretanje pažnje na uspostavljanje odnosa, te uhodavanja sa novim vozačem.

    Mislim kako i nisu imali nekog drugog izbora osim ostaviti Kimija, naravno ako je u pitanju neki zdravi razum i sud.

    btw.. čestitam kimijevcima ;)


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Kada je Kimi došao u Ferrari bilo je da će očistiti pod Alonsom – zna se kako je sezona završila. I tad je bilo “Alonso je već tu, Kimi je tek došao, bolid nije rađen prema njemu, iduće godine će mu bolid više odgovarati bit će opat onaj stari Kimi….”
      Ove godine, bolid koji mu više odgovara, i opet je daleko iza svog timskog kolege, a sad je još situacija obrnuta – on je tu starosjedilac, a Vettel je taj koji je tek došao i koji bi se trebao prilagođavati. Sad su već počele priče, kako će tek iduće godine Kimi biti pravi…
      Do kad ovako? Ima li Kimi moda previše kredita? Puno više nego što zaslužuje? I nije li vrijeme da se ipak prizna da nije vozač koji je bio (što je sasvim normalno)?


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Pa mislim da nitko više ne očekuje Kimia iz doba Mcl, bar ne konstantno, ali može dati svako toliko koju utrku na tom nivou, te isto tako može konstantno držati dovoljno visok tempo da ga Ferrari zadrži, bilo tebi drago ili ne, u ovom trenutku je savršen izbor za njih, upravo zbog atmosfere koju donose on i Seb zajedno timu koja je važna za borbu u prvenstvu i razvoju bolida, mislim da nije ovako dobro niti u jednom drugom timu.


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        Pa naravno da više nije vozač kakav je nekad bio, što je sasvim normalno, pa ipak ima skoro 36 godina. Kada pričamo o kreditu, možda da to pitanje najbolje postaviš Allisonu! Zašto Kimi ima kredita npr. kod Allisona? Nema potrebe da to pitaš navijače Kimija ili navijače drugih vozača. Za prve se dobro zna zašto su za Kimijev ostanak.
        Ja sam npr. svijestan da je Kimi podbacio zadnjih godinu i pol, i da su ga timski kolege dobro nakantali, ali isto tako sam sretan zbog drugog mjesta u Bahreinu, zbog prikazanih performansi u Australiji, Maleziji, Kini i Mađarskoj. I koliko sam god ljut zbog spina u Kanadi ili loših kvalifikacija u Maleziji, toliko se radujem svakoj sljedećoj utrci za koju držim fige da je to ta Kimijeva utrka. Pa evo i sada se radujem Kimijevoj Spa. Prošle godine je očajnom bolidu osvojio četvrto mjesto. Zar nije sjajno nečemu se nadati? :D
        Kimi, kao i Alonso, kao i Vettel i vjerojatno mnogi drugi vozači žale za nekim prošlim vremenima. Gotovo sam siguran da bi Kimi u svom McLarenu iz 04 ili 05, ili svom Ferrariju iz 2007 pokazao zavidne performanse. No ta su vremena prošla, neki su se prilagodili a nekima to puno teže ide. No bez obzira na to očigledno postoji razlog/razlozi zašto će Kimi voziti još jednu sezonu z Ferrari.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ma meni jedna stvar u cijeloj Ferrarijevoj filozofiji nije jasna. Spominje se konstantnost u momčadi, harmonija i slično. Ukoliko se uzme da je iduća sezona Kimija posljednja, dakle na kraju iduće sezone će doći novi vozač. Zar nije bolje napraviti neskald u sezoni kada “ne ide” (ako ćemo tako nazvati ovu sezonu), nego onda kad (ako) se kockice poslože?


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        A što ako nije posljednja, što ako Kimi bude na razini zadatka ostatak sezone i sljedeću sezonu??


        0
        0

        0
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        Upravo to! Što ako i sljedeća sezona nije zadnja sezona? Što ako je Ferrari zagrizao za Verstappena koji je zaključan za RB još koju sezonu i onda produžuje godinu za godinom s Kimijem? Al budimo iskreni, nemora se ni raditi o Verstappenu, kao ni o Bottasu, pa ima vozača na gridu….


        0
        0

        0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    ocekivan potez ferrarija….sretan sam ali mi je u cijeloj ovoj prici zao hulkenberga. zasluzuje bolji bolid…steta….u najboljim godinama je.


    0
    0

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    šteta, radije bi vidio u ferrariju hulka ili bottasa.


    0
    0

    0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Onako kako sam i priželjkivao.
    Kimi slijedeću godinu, a nakon toga …. možda Hulk (neka se Bo77as ne uvrijedi)??
    Atmosfera je dobra, zašto remetiti mir u kući?
    Nadam se da bi slijedeće godine mogli zapapriti Benzu.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Hulk će tada imati 29 godina i malo je vjerojatno da će ga Ferrari uzeti. Kada ga nisu prošle godine uzeli (što je veeeelika pogreška) teško da će ga uzeti dogodine. Vjerojatnija opcija je Bottas.


      0
      0

      0
  6. Blackhawk Prikaži

    Od dolaska u Ferrari Kimijev skor protiv timskih kolega:
    Kvalifikacije: 5-24
    Utrke: 3-20
    Bodovi: 131-321

    Navijači Kimija, sad zamislite samo da npr. Button, Massa, Hamilton ili bilo tko drugi ima ova brojke – kako bi na ovo reagirali?


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      Iskreno bolio bi me k….. Kao sto me sad boli ona stvar s kim se Hamilton zabavlja, Maldonadovi sudari ili Alonsove izjave na račun bivše momčadi. Ferrari zna najbolje zašto je potpisao s Kimijem na jos godinu dana. Na kraju krajeva Arrivabene je u izjavi za Ferrarijev PR rekao da Kimi mora pokazati rezultate s obzirom na ukazano povjerenje. Na kraju krajeva momcad stvarno ima puno bitniji problem a to je smanjiti pola sekunde zaostatka za najboljim u pogledu šasije i aero. Boljka koja muci momcad zadnjih 5 godina. Opet ponavljam ja te savrseno razumijem i shvaćam sto hoćes reći ali pitanja postavljas na krivu adresu. I budimo iskreno za Kimija si zapeo i to se vidi u komentarima zadnjih godinu i pol. Zasto ne bi pricali malo o Maldonadu? :D Tu bas nisam vidio da se javljas, ali to je sigurno zato sto nema 20, 30 ili 50 komentara Maldonadovih navijaca ?


      0
      0

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      B, ti bi trebao poželiti Kimiu još bar 5 god u F, da nema njega, ti ne bi imao što komentirati.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.