Red Bull: Ferrari i Mercedes su jedine opcije

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 3 min 0 komentara

Red Bull

Momčad Red Bulla tvrdi da, ukoliko njihova dugogodišnja suradnja s Renaultom dođe do kraja ove zime, jedine opcije za narednu sezonu su Ferrarijev ili Mercedesov motor. Nakon četiri uzastopne titule, Renault je razočarao prošle sezone jako lošom pogonskom jedinicom u novoj V6 1,6l eri hibridnih motora. Momčad koja je najviše izgubila u prethodnom periodu je Red Bull, iako su prošle sezone uspjeli pobijediti na tri utrke i osvojiti drugo mjesto u konstruktorskom poretku, ova sezona je zasad puno gora i nema naznake da bi se mogla ponoviti prošlogodišnja forma. Tenzije između čelnika Red Bulla i Renaulta su bile visoke tijekom cijelog prvog dijela sezone, te u pitanje dolazi produženje ugovora koji ističe na kraju 2016.

Renault trenutno razmatra ideju o preuzimanju momčadi Lotus, nekada njihove tvorničke momčadi, a ako se to dogodi Red Bull već ima otvorene nove opcije o dobavljaču motora.

Ranije ove sezone navodile su se špekulacije da bi Red Bull mogao ući u suradnju s Audijem ili Volkswagenom, ali ti navodi su ubrzo negirani od strane čelnika Red Bulla. Helmut Marko je izjavio da Red Bull nema namjeru da riskira i počinje iznova s potpuno novim dobavljačem motora.

“Današnje pogonske jedinice su jako komplicirane. Ne možete odjednom reći ‘Ok, uradimo to.’ Imate tri godine u kojima trebate od ideje doći od rezultata, a ako se odlučiti na nešto takvo, to je ogromna financijska investicija. Da sam ja vodeći u nekoj veliko auto-kompaniji, prije ulaska u F1 razmotrio bih u kojem smjeru sport ide, da li je stabilan, a trenutno je previše upitnika i pitanja vezanih za Formulu 1.”

“Imamo ugovor s Renaultom do kraja 2016. Ako se Renault odluči oformiti svoj tim, u redu, to se nas ne tiče. Ali 2017. je druga priča. Trenutno razmatramo sve opcije.”

Wolff: Privlačna opcija, ali moguće loša po nas

Šef Mercedesa, Toto Wolff ima dvoumicu oko suradnje s Red Bullom. Iako ga ta opcija jako privlači, priznaje da ne bi bilo sigurno dobavljati svoje motore momčadi koja zna kako se pobjeđuje u Formuli 1.

“Red Bull i Renault trenutno imaju ugovor i suradnju, i mi se ne želimo miješati u pravne poslove između partnera. Međutim, mislim da bi suradnja između Mercedesa i Red Bull bila jako atraktivna opcija, jer bi povezala brend koji je jako popularan među mladima i brend koji trenutno pobjeđuje u Formuli 1. Ali s druge strane, kao jedan od čelnih ljudi u Mercedesu, znam da takva suradnja može izaći na loše po nas jer nije dobro surađivati s partnerom koji zna kako napraviti pobjednički bolid.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.